Connect with us
banner epikhirisis
5820689 620x350.jpg 5820689 620x350.jpg

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Υπάρχουν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που έχουν όφελος να συσκοτιστούν τα Τέμπη

Published

on

«Είναι προφανές ότι υπάρχουν και πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που έχουν όφελος να συσκοτιστεί αυτή η υπόθεση και να μην φανούν οι ευθύνες», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κώστας Τσουκαλάς, αναφερόμενος στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Όπως είπε ο κ. Τσουκαλάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, «για αυτό και εμείς έχουμε πει ότι θα πηγαίνουμε πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δικαιοσύνη. Αυτά αξιολογούμε και προχωρούμε σε κάθε διαδικασία και πρωτοβουλία. Αναμένονται πορίσματα που θα δείξουν τι υπήρχε, γι’ αυτό και έχουμε συνδέσει την πρόταση δυσπιστίας με τα πορίσματα».

Σχετικά με τα τρία νέα βίντεο που κατέθεσε στον ανακριτή ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι «δεν είμαστε ούτε χημικοί ούτε πραγματογνώμονες γι’ αυτό και περιμένουμε τα πορίσματα του ΕΜΠ και του Οργανισμού Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων».

«Δράσαμε για τον Τριαντόπουλο μόλις υπήρξε εμπεριστατωμένο εισαγγελικό πόρισμα για το μπάζωμα»

Αναφερόμενος στο αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τυχόν ποινικές ευθύνες του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου, ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι «δράσαμε για τον κ. Τριαντόπουλο μόλις υπήρξε εμπεριστατωμένο εισαγγελικό πόρισμα για το μπάζωμα. Κατέληξε η εισαγγελέας, μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε και αφορούσε πολλά πρόσωπα, ότι εκείνοι που θα ελεγχθούν είναι όσοι παρίσταντο στο άτυπο συντονιστικό. Παρέπεμψε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα και για τον κ. Τριαντόπουλο που είναι υπουργός, έστειλε στη Βουλή να αξιολογήσει αν θα τον παραπέμψει ως αρμόδια. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνο μέσω προανακριτικής»

Για τον Κώστα Τασούλα, τέως προέδρου της Βουλής, και τη μη ανακοίνωση στη Βουλή της έλευσης του εισαγγελικού πορίσματος, ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε πως «η μηνυτήριος αναφορά των πολιτών ήρθε τον Μάιο. Τον Αύγουστο η Εισαγγελέας έβγαλε εισαγγελικό πόρισμα για εκείνους που πρέπει να ελεγχθούν. Τον Μάιο ως είχε ευθύνη ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε στην Ολομέλεια τη δικογραφία με τη μηνυτήρια αναφορά. Τον Αύγουστο ενώ πάλι είχε ευθύνη απέκρυψε το εισαγγελικό πόρισμα, το καταχώνιασε, με αποτέλεσμα να περάσει ένα χρονικό διάστημα μέχρι να έρθει σε γνώση μας. Μιλάμε για το άρθρο 153 παρ.2 που αναφέρει ότι όλα πρέπει να ανακοινώνονται στην Ολομέλεια. Μάλιστα το διαβιβαστικό έγγραφο που φεύγει τον Ιούλιο από την Εισαγγελία και φτάνει τον Αύγουστο στη Βουλή κάνει ρητή μνεία στο άρθρο 153 παρ.2 δηλαδή κάνει μνεία στην υποχρέωση που είχε ο τότε Πρόεδρος της Βουλής να το ανακοινώσει στην Ολομέλεια».

Advertisement

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όπου υπάρχουν ώριμα συμπεράσματα δικαστικών αρχών, έρχονται στην προανακριτική. Αυτό κάναμε για τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή και τώρα για τον κ. Τριαντόπουλο». Καταληκτικά ο κ. Τσουκαλάς τόνισε πως «η πρόταση δυσπιστίας έναν στόχο έχει όταν και εφόσον γίνει, να φύγει αυτή η κυβέρνηση».

Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο