ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
UAE Tour 1η μέρα, νίκη στο sprint για τον Mathieu van der Poel


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η 1η μέρα του Γύρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (UAE Tour) ήταν η Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και περιλάμβανε μία διαδρομή 176 χιλιομέτρων (Al Dhafra Castle – Al Mirfa). Ενώ ως διαδρομή δεν έκρυβε εκπλήξεις, αφού δεν είχε αναβάσεις, οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ανέβασαν το ενδιαφέρον στα ύψη. Από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα οι έντονοι άνεμοι και η άμμος έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Ineos Grenadiers δημιούργησε το πρώτο «σπάσιμο» στο peloton αφήνοντας πίσω σημαντικά ονόματα και διεκδικητές της νίκης, όπως τους Sepp Kuss (Jumbo-Visma), Alejandro Valverde (Movistar) και Sergio Higuita (EF Education-Nippo). Ακολούθησαν μερικά ήρεμα χιλιόμετρα αφού ο αέρας άλλαξε κατεύθυνση και στη συνέχεια η Deceuninck-QuickStep ανέλαβε ηγετικό ρόλο. Πέρασε μπροστά πριν φτάσει το peloton στο ενδιάμεσο sprint, 112 χιλιόμετρα πριν το τερματισμό, για να βοηθήσει τον Joao Almeida να πάρει τα 3 δευτερόλεπτα του ενδιάμεσου sprint.
Ο ρυθμός τους δημιούργησε νέο σπάσιμο, σε 4 group που δημιουργούσαν εντυπωσιακούς σχηματισμούς στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τον αέρα. Σιγά σιγά, με αρκετούς ποδηλάτες να μένουν πίσω στις δύσκολες αυτές συνθήκες, δημιουργήθηκε το group των πρωτοπόρων με 26 ποδηλάτες. Παρότι η Bora-Hansgrohe προσπάθησε να φέρει τον Pascal Ackermann στο group, δεν τα κατάφερε αφού η διαφορά δεν έπεφτε από το 1 λεπτό. Στο 2ο ενδιάμεσο sprint, 38 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, ο Joao Almeida κέρδισε και πάλι αφού επικράτησε του Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Η διαφορά των πρωτοπόρων, που πλέον ήταν 23, ξεπέρασε τα 2 λεπτά. Η Deceuninck-QuickStep προσπάθησε να εκμεταλευθεί την αριθμητική υπεροχή της, κάνοντας συνεχείς επιθέσεις στα τελευταία χιλιόμετρα. Ο Mattia Cattaneo (Deceuninck-QuickStep) κατάφερε να κάνει μιά διαφορά αλλά ο Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) την έκλεισε μη θέλοντας να ρισκάρει να μείνει εκτός του τελικού sprint. Όλα αυτά συνέβησαν 6 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό αλλά το group δεν τους άφησε να απομακρυνθούν. Στο τελευταίο χιλιόμετρο ήταν όλοι μαζί. Ο Elia Viviani (Cofidis) άνοιξε νωρίς το sprint αλλά δεν κατάφερε να αντέξει μέχρι το τέλος. Έτσι, είδε τους Van der Poel, Dekker, Morkov και Emil Liepins να τον περνούν και να τον αφήνουν στην 5η θέση.
Ο Mathieu van der Poel λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Cyclocross, ξεκίνησε τη χρονιά στους αγώνες δρόμου με νίκη. Ήταν μια δύσκολη μέρα και όπως ο ίδιος είπε, όσο πιο δύσκολη είναι η μέρα, τόσο πιο δυνατός είναι στο sprint. Λόγω των δύσκολων συνθηκών, πολλά ονόματα έχασαν την επαφή τους με τη διεκδίκηση της νίκης. Οι Pogacar, Adam Yates (με την Ineos Grenadiers πλέον) και Almeida διατηρούν ελπίδες. Η 2η μέρα του αγώνα, είναι ατομικό χρονόμετρο 13 χιλιομέτρων.
1η μέρα, οι πρώτοι 20 της γενικής κατάταξης:
1 | Mathieu van der Poel – Alpecin Fenix | 3:45:37 |
2 | David Dekker – Jumbo Visma | 0:00:04 |
3 | Michael Morkov – Deceuninck QuickStep | 0:00:06 |
4 | Joao Almeida – Deceuninck QuickStep | 0:00:07 |
5 | Tadej Pogacar – UAE Team Emirates | 0:00:08 |
6 | Emils Liepins – Trek Segafredo | 0:00:10 |
7 | Elia Viviani – Cofidis | |
8 | Anthony Roux – Groupama FDJ | |
9 | Damiano Caruso – Bahrain Victorious | |
10 | Chris Harper – Jumbo Visma | 0:00:13 |
11 | Fausto Masnada – Deceuninck QuickStep | |
12 | Shane Archbold – Deceuninck QuickStep | |
13 | Adam Yates – Ineos Grenadiers | |
14 | Fernando Gaviria Rendon – UAE Team Emirates | |
15 | Mattias Jensen – Trek Segafredo | 0:00:16 |
16 | Maximiliano Richeze – UAE Team Emirates | |
17 | Neilson Powless – EF Education Nippo | |
18 | Gianni Vermeersch – Alpecin Fenix | |
19 | Mattia Cattaneo – Deceuninck QuickStep | 0:00:28 |
20 | Kiel Reijnen – Trek Segafredo | 0:00:37 |

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Έφτασαν στην Ελλάδα οι “γοργόνες” του πόλο (video)


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στη χώρα μας βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες οι νεανίδες που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης U18 που διεξήχθη στο Βελιγράδι της Σερβίας.
Στις λεπτομέρειες έχασε το χρυσό μετάλλιο η εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων καθώς ηττήθηκε με 10-8 από τις ΗΠΑ στον τελικό της διοργάνωσης. Οι αθλήτριες της Ευτυχίας Καραγιάννη προσγειώθηκαν στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης (9/8).
Δείτε το ρεπορτάζ:

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
“Πέταξε” για Βελιγράδι η Εθνική Εφήβων


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (9/8) για τη Σερβία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υδατοσφαίρισης Κ18, προκειμένου να μετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας, που γίνεται εκεί από 11 έως 19 Αυγούστου.
Στην αποστολή μετέχουν οι εξής 13 πολίστες: Θεόδωρος Δαμίγος, Ανδρέας Αλμύρας, Χρήστος Μπιτσάκος, Νίκος Καστρινάκης, Σεμίρ Σπάχιτς, Κωνσταντίνος Κανδανολέων, Αναστάσιος Μυρίλος, Γιώργος Νικολαΐδης, Φανούρης Φοίβος Δευτεραίος, Αλί Σάλεχ, Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος, Ανδρέας Μπτσάκος, Δημήτρης Ησαΐας Παρτσόγλου.
Την αποστολή συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Μαχαίρας, ο συνεργάτης του, Θόδωρος Ανδρεάκος, ο φυσικοθεραπευτής, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο αρχηγός αποστολής, Σπύρος Μίντζης, ενώ μαζί τους ταξιδεύει και ο διεθνής διαιτητής Σπύρος Αχλαδιώτης.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέχει στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης, με αντιπάλους τις Ολλανδία, Βραζιλία, Αυστραλία και Τουρκία.
Το πρόγραμμα της Ελλάδας στον Β’ Όμιλο:
Πέμπτη 11/8: ρεπό. Παρασκευή 12/8: 18:30 Ελλάδα – Ολλανδία. Σάββατο 13/8: 20:00 Βραζιλία – Ελλάδα. Κυριακή 14/8: 20:00 Ελλάδα – Αυστραλία. Δευτέρα 15/8: 20:00 Τουρκία – Ελλάδα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος
-
LIFESTYLE3 ημέρες ago
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ώρες ago
Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ώρες ago
36χρονος απείλησε τη γυναίκα του με κατσαβίδι – «θα πάθεις ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις»