ΚΟΣΜΟΣ
Β. Αμερική: Σεισμός 7,0 Ρίχτερ σε απομονωμένη περιοχή μεταξύ Καναδά και Αλάσκας
Σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το βράδυ του Σαββάτου (6/12) μια ορεινή και αραιοκατοικημένη περιοχή μεταξύ της Αλάσκας και του δυτικού άκρου του Καναδά, ανακοίνωσε η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS), η οποία ανέφερε επίσης δύο ισχυρούς μετασεισμούς.
Ο σεισμός καταγράφηκε στις 20.41 ώρα Γκρίνουιτς (22.41 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 10 χλμ., κοντά στην ακτή, στα σύνορα μεταξύ της Αλάσκας και καναδικού εδάφους Γιούκον, περίπου 250 χλμ. δυτικά από την πρωτεύουσα του, το Γουάιτχορς, και 370 χλμ. βορειοδυτικά του Τζούνο, της πρωτεύουσας της αμερικανικής πολιτείας Αλάσκα.
Η USGS ανέφερε επίσης δύο μετασεισμούς μεγέθους 5,6 και 5,3 βαθμών που καταγράφηκαν μέσα στα επόμενα λεπτά.
Ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στις ακτές του Ειρηνικού. Το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι ανέφερε ωστόσο ότι δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Η Αστυνομία της Περιφέρειας Γουάιτχορς και η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν τραυματισμοί ή ζημιές σε κτίρια.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CBC
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες agoΣυνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες agoΠ.Μαρινάκης: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες – Μονόδρομος η εφαρμογή του νόμου
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλείσιμο σταθμών του Μετρό λόγω των συγκεντρώσεων
-
ΚΟΣΜΟΣ5 ώρες agoΑπό το Ελιζέ στη φυλακή: Το βιβλίο-εξομολόγηση του Νικολά Σαρκοζί
-
LIFESTYLE21 ώρες agoΆγγελος Λάτσιος: Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο Ναυτικό – Όσα αποκάλυψε ο Λιάγκας (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες agoΚλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες agoΟι 5 περιοχές που δέχθηκαν πάνω από 200 χιλιοστά βροχής
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες agoΕξαφάνιση 20χρονης από το Λάυριο






