ΕΛΛΑΔΑ
Β. Κικίλιας: Η έναρξη των εμβολιασμών δεν είναι σήμα για χαλάρωση και μη εφαρμογή των μέτρων (video)

H διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν μετά τις γιορτές τόνισε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας και σημείωσε ότι το τι έγινε τα Χριστούγεννα θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα και το πώς θα συμπεριφερθούμε την Πρωτοχρονιά θα φανεί δυο εβδομάδες μετά.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η έναρξη των εμβολιασμών δεν είναι σήμα για χαλάρωση και μη εφαρμογή των μέτρων και κάλεσε τον κόσμο να είναι εξαιρετικά προσεκτικός.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτείτε, να σκεφτούμε, τους αγαπημένους μας ανθρώπους, τους υγειονομικούς μας που συνεχίζουν αδιάκοπα όλους αυτούς τους μήνες και αυτές τις άγιες μέρες να δίνουν μάχη στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και στις υπόλοιπες κλινικές σε όλη τη χώρα και να προσέξουμε ιδιαιτέρως όλοι».
Επίσης, έκανε λόγο για περιοχές της Ελλάδας που η κατάσταση είναι δύσκολη. Συγκεκριμένα, όπως είπε, με βάση τα στοιχεία σημειώνονται περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά μέρες ανά 100.000 πληθυσμού στις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου, Κοζάνης, Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Ροδόπης, Φλώρινας, Λέσβου και Ξάνθης.
O υπουργός έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 1.695 υγειονομικοί ενώ 68 εμβολιασμοί έγιναν σε πολιτικούς, αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργούς, ασφάλεια κλπ. Σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανέφερε ότι το έγγραφο αυτό είναι για ιδία χρήση. Με βάση τον σχεδιασμό ο εμβολιασμός θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του ΕΣΥ σταδιακά από τις 4 Ιανουαρίου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
VIDEO3 ημέρες ago
Βόλος: Η εικόνα της πόλης με το πρώτο φώς της ημέρας
-
VIDEO1 ημέρα ago
Βόλος: Εικόνες αποκάλυψης στις Αλυκές από τη θεομηνία κατέβασε όγκο φερτών υλών το Αλιγαρόρεμα
-
VIDEO3 ημέρες ago
Βόλος: Ξεχείλισε ο κραυσίδωνας στη Ζάχου με Αναλήψεως
-
VIDEO4 ημέρες ago
Αυτοψία Μπέου &συνομιλεί με πολίτη..65% του λέει..άστα αυτά απαντά ο Αχιλλέας…να καθαρίσουμε τη πόλη
-
VIDEO4 ημέρες ago
H παραλιακή οδό της Άγριας πριν λίγη ώρα
-
VIDEO2 ημέρες ago
Βόλος: Στον Εισαγγελέα κάτοικοι της Άλλης Μεριάς για τον χείμαρρο που τους έπνιξε
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Αυτό είναι το ολλανδικό «σχέδιο Δέλτα» που ετοιμάζουν για την Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago
Λίμνη Κάρλα: Δείτε πως έγινε μετά την κακοκαιρία