Εκτεταμένες φθορές προκάλεσαν άγνωστοι στον εσωτερικό χώρο των δημοτικών τουαλετών που βρίσκονται στο ισόγειο του Παλαιού Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, γεγονός που προκάλεσε την οργή της Δημοτικής Αρχής για την αναίτια και απρόκλητη αυτή πράξη βανδαλισμού.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Χάρης Σπηλιόπουλος μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, προχώρησε σε ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αμέσως ξεκίνησε έρευνα από την Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Είναι μια πρωτοφανής ενέργεια βίας που δεν ταιριάζει με τη φυσιογνωμία του Δήμου μας», τόνισε ο κ. Σπηλιόπουλος, προσθέτοντας: «Οι δημοτικές τουαλέτες έχουν κατασκευαστεί το 2004 και τα τελευταία χρόνια λειτουργούν καθημερινά, εξυπηρετώντας τόσο τους δημότες όσο και τους επισκέπτες. Είναι ένα στολίδι για την πόλη και ο Δήμος μας φροντίζει καθημερινά να τις διατηρεί σε άριστη κατάσταση, από πλευράς υγιεινής και καθαριότητας. Μας προκαλεί λύπη αλλά και οργή αυτή η απρόκλητη πράξη βανδαλισμού. Έχουμε κάποιες πληροφορίες και μαζί με την Αστυνομία τις αξιολογούμε, ευελπιστώντας σύντομα να εντοπίσουμε τους υπαίτιους και να καταλογιστούν σ’ αυτούς οι προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες»

Από ότι φαίνεται κανένας Δήμος της χώρας δεν έχει τις δυνατότητες να διαφυλάξει την δημοτική περιουσία του. Εδώ έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε περιπτώσεις βανδαλισμών δημοτικών θεάτρων, παιδικών χαρών, οδοφωτισμού και διάφορες άλλες. Με την Δημοτική Αστυνομία υποστελεχωμένη σε βαθμό ποσοτικής ανυπαρξίας, η προστασία των δημοτικών δημοσίων χώρων δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Πολλοί δήμοι το κάνουν ήδη, είτε προγραμματίζουν να το κάνουν. Σε κάθε περίπτωση κάθε φθορά που προξενείται σε δημόσια περιουσία το κόστος το επωμίζεται ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος πολίτης. Οι άγνωστοι που προξενούν φθορές, ας αναρωτηθούν ποιος πληρώνει τις ζημιές. Νομίζουν πως βλάπτουν κανέναν άλλο πέρα της δικής τους τσέπης;

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr