Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Βαριές ποινές στους εμπλεκόμενους του τραγικού δυστυχήματος στο οποίο έχασε τη ζωή της 39χρονη το 2024

Published

on

nea kios varies poines se odigo kai synodigo.jpg
Σε 18 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε σήμερα (29/10), ο οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα στη Νέα Κίο πέρσι, στο οποίο έχασε τη ζωή της μία 39χρονη μητέρα. Οι εικόνες από το τροχαίο δυστύχημα που στέρησε τη ζωή σε μία νεαρή γυναίκα παραμένουν ανεξίτηλες.

Διαβάστε: Θανατηφόρο τροχαίο στα Γλυκά Νερά: Νέα τραγωδία με νεκρό έναν 23χρονο

Το αυτοκίνητο, που κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έκοψε το νήμα της ζωής της γυναίκας που οδηγούσε αμέριμνη. Ο οδηγός τρέχει τόσο γρήγορα που η γυναίκα δεν είχε καμία δυνατότητα να αντιδράσει, όπως και ο οδηγός του ΙΧ που βρισκόταν πίσω της. Σύμφωνα με την περιγραφή του οδηγού του ΙΧ: «Πηγαίναμε προς Ναύπλιο εγώ με τη συγχωρεμένη, εγώ από πίσω, αυτή μπροστά. Με 60 χιλιόμετρα πηγαίναμε, δεξιά στη λωρίδα μας κανονικά. Εκείνος ερχόταν από Ναύπλιο με πολλά χιλιόμετρα, περίπου 160-170. Χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, χτυπά πρώτα την μπροστινή μου και μετά εμένα».


Νέα Κίος: “Δικαίωση δεν θα υπάρχει ποτέ”, λέει σύζυγος της αδικοχαμένης γυναίκας

Τραγική φιγούρα ο σύζυγος της αδικοχαμένης γυναίκας που έκανε αποστολή του στην ζωής την δικαίωση της μνήμης της και το δικαστήριο αυτή την φορά έστειλε στην φυλακή, όχι μόνο τον οδηγό αλλά και τον συνοδηγό, σε μια κίνηση πρωτοφανή στα ελληνικά δικαστικά χρονικά.

Advertisement

Ο σύζυγος του θύματος θα μιλήσει αποκλειστικά στο Live News. «Από την πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορίας, ο ένας ο συνήγορος μας είπε ότι έπεσε η σύζυγος μου πάνω στους Ρομά και ότι θα μπορούσε να τους έχει αποφύγει, θα μπορούσε να είχε φρενάρει. Όταν πήγαινε με 180 και σε 2 δευτερόλεπτα είχε εμφανιστεί από το πουθενά τι να προλάβει να αποφύγει; Και το τελευταίο της υπόθεσης που μας είπε εκεί που εξοργιστήκαμε όλοι είναι ότι αν δεν υπήρχε το αμάξι της θανούσης στο συγκεκριμένο σημείο, δεν θα υπήρχε κίνδυνος να σκοτωθούν οι κατηγορούμενοι».



Ο συνοδηγός καταδικάστηκε ως άμεσος συνεργός στο αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης με συνέπεια το θάνατο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η ελληνική δικαιοσύνη επιβάλλει ποινή κάθειρξης 15 ετών σε συνοδηγό τροχαίου δυστυχήματος. Ο οδηγός καταδικάστηκε σε 18 χρόνια.

«Δικαίωση δεν θα υπάρχει ποτέ, η ποινή για κάποιους μπορεί να είναι αυστηρή για εμάς όποια και αν ήταν η ποινή, δεν απαλύνει τον πόνο μου. Τώρα ξεκινάμε, έχουμε συνέχεια από εδώ και πέρα. Αυτοί θέλουν να πάνε στο εφετείο τώρα, γιατί λένε, ισχυρίζονται για τον δεύτερο, τον συνοδηγό ότι δεν είχε υπαιτιότητα. Υπαιτιότητα είχε γιατί το αμάξι ήταν δικό του. Υπάρχει οργή, υπάρχει θυμός αλλά είναι και οι νόμοι τέτοιοι που δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Η ποινή κατά τα λεγόμενα των γύρω, γύρω λένε είναι αυστηρή. Για εμάς είναι χαμηλή, ο άνθρωπος δεν γυρίζει πίσω όσα χρόνια και να τρώγανε. Μακάρι να μην τρώγανε μια μέρα και να ήταν πίσω ο άνθρωπος μας.



»Προκάλεσαν ένα θανατηφόρο, τρέχανε σε μια επαρχιακή οδό που το όριο είναι 50 και τρέχανε με 180, ισχυρίζονται αυτοί χίλια δύο. Καλά που υπήρχαν τα βίντεο, υπήρχαν μαρτυρίες και μπορέσαμε τα αντικρούσαμε όλα αυτά. Άλλοι λένε ότι ο χρόνος απαλύνει τον πόνο, για εμάς ο χρόνος χειροτερεύει την κατάσταση, κάθε μέρα που περνάει είναι και πιο δύσκολα, μας πονάει και πιο πολύ, δυστυχώς. Εννιά είναι ο γιος και έντεκα είναι η κόρη. Τρέχουμε από την πρώτη στιγμή σε ψυχολόγους, δεν έχουμε σταματήσει και θα έχουμε ακόμα για πολλά χρόνια. Είναι απώλεια μάνας, που τα κυοφόρησε, τα γέννησε, τα μεγάλωνε», προσθέτει ο σύζυγος της γυναίκας.

Μιλώντας στο Live News λέει πως η ποινή θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή. «Το είπαμε από την πρώτη στιγμή στα παιδιά και ξεκινήσαμε συνεδρίες με ψυχολόγο. Ο μικρός ήταν πιο δύσκολα, είχε τάσεις φυγής από το σχολείο. Τώρα είμαστε καλύτερα. Κάθε μέρα πονάμε και πιο πολύ εμείς.

Advertisement


Στο Εφετείο ο οδηγός και ο συνοδηγός

Από την άλλη πλευρά, οδηγός και συνοδηγός λένε πως θα πάνε στο Eφετείο καθώς θεωρούν πως αδικήθηκαν. «Αυτό που έχω να επισημάνω για τη χθεσινή απόφαση είναι ο ακραίος τιμωρητικός χαρακτήρας της που αποτυπώθηκε σε μία ποινή εξαιρετικά αυστηρή που σημαίνει για εμένα και την ερμηνεύω ως μήνυμα προς την κοινωνία. Ήδη την έχω προσβάλει με έφεση», είπε ο Παναγιώτης Κορατζόπουλος, δικηγόρος του οδηγού του αυτοκινήτου προκάλεσε το δυστύχημα.

Ο δικηγόρος της μητέρας που έχασε τη ζωή της, Χριστόφορος Γκλαβένος, θα εξηγήσει πώς έφτασε το δικαστήριο σε αυτή την απόφαση σταθμό.

«Τον συνοδηγό ως άμεσο συνεργό τέλεσης της πράξης αυτής. Παρείχε ψυχική συνδρομή, παρείχε το αυτοκίνητο στον οδηγό, και ότι τον έπεισε να κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα(ο συνοδηγός). Ανάπτυξαν μία ταχύτητα 180 χλμ, θα του επέτρεπε να δοκιμάσει το αυτοκίνητο αυτό».

Τώρα με ενδιαφέρον αναμένεται και η απόφαση του Eφετείου που θα κληθεί να επικυρώσει την ποινή ή να τη μειώσει.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο