Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης, Κόρμπιν και Τεμελκουράν παρουσίασαν τη «Διακήρυξη της Αθήνας» για ένα νέο κίνημα Αδεσμεύτων

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τη «Διακήρυξη της Αθήνας» με την οποία, στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία, καλούν στη συγκρότηση ενός νέου Κινήματος Αδεσμεύτων με στόχο τη διάλυση των στρατιωτικών συνασπισμών, παρουσίασαν ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Τζέρεμι Κόρμπιν και η Ετζέ Τεμελκουράν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν -στο περιθώριο του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25- ο γραμματέας του κόμματος, ο πρώην ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία και η αυτεξόριστη τουρκάλα ακτιβίστρια και συγγραφέας διακήρυξαν την έναρξη ενός νέου κινήματος των Αδεσμεύτων, το οποίο στοχεύει στην καθιέρωση «βιώσιμης ειρήνης», με σκοπό να αντικατασταθούν «όλα τα στρατιωτικά μπλοκ» με ένα «διεθνές σύστημα ασφάλειας το οποίο αποκλιμακώνει τις εντάσεις, επεκτείνει τις ελευθερίες, αντιμετωπίζει την φτώχεια, περιορίζει την εκμετάλλευση, προωθεί την περιβαντολλογική και κοινωνική δικαιοσύνη, και τερματίζει την επικυριαρχία της μίας χώρας πάνω στην άλλη».

Παράλληλα, οι τρεις ομιλητές -άπαντες συνιδρυτές του σχήματος της «Προοδευτικής Διεθνούς»- μίλησαν για φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής και οικονομικών κρίσης, του πολέμου και των γεωπολιτικών εντάσεων, των κοινωνικών κινημάτων και των δικαιωμάτων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία και την εγκληματική εισβολή του Πούτιν, ενώ τάχθηκε κατά της συμφωνίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ που ψηφίστηκε στη Βουλή, δηλώνοντας -μεταξύ άλλων- πως εξυπηρετεί τον αμερικάνικο μιλιταρισμό, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης ενός πολεμοχαρούς ΝΑΤΟ και δημιουργεί μια ακόμα πιο εξαρτημένη Ελλάδα.

«Μακάρι να ήταν αχρείαστη. Όμως, δεν είναι αχρείαστη στον εν εξάρσει μιλιταρισμό των ΗΠΑ. Δεν είναι αχρείαστη σε όσους χρειάζονται μια Ελλάδα εξαρτημένη και ανασφαλή» είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι η χώρα μετατρέπεται σε «πεδίο βολής φθηνό» ενώ η Αλεξανδρούπολη τίθεται στο στόχαστρο πυρηνικών ανταλλαγών, χωρίς εγγυήσεις για τα ανατολικά μας σύνορα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η «κλιμάκωση ενός πολεμοχαρούς ΝΑΤΟ για να βρει ρόλο που προηγουμένως δεν είχε».

Ερωτηθείς για πιθανούς συμμάχους της «Προοδευτικής Διεθνούς» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε πως αυτό εξαρτάται από τους λαούς και δεν δίστασε να ασκήσει δριμεία κριτική στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ρέπει προς ΝΑΤΟϊκό παραλήρημα. Οι πλούσιες χώρες», υποστήριξε, «πλούτισαν ούσες ουδέτερες. Τώρα, πέφτουν στην παγίδα του ΝΑΤΟϊκού παραληρήματος», κάνοντας αναφορά στη Φινλανδία που αναμένεται να καταθέσει αίτημα ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

» Θα εξαρτηθεί από τους λαούς της Ευρώπης αν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την παγίδα».

Από την πλευρά του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις, στην πολιτική του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία, καθώς και στο… μέλλον του στο Εργατικό Κόμμα, λέγοντας πως «θα πρέπει να γίνει ξανά μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κάτι που ζητούν πολύ ψηφοφόροι».

Κληθείς να σχολιάσει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, έκανε λόγο για «εξαιρετικά επικίνδυνους καιρούς» εστιάζοντας στην επείγουσα κατάπαυση του πυρός. «Πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο τώρα, διαφορετικά το μέλλον θα είναι ζοφερό» ήταν το μήνυμά του, υπογραμμίζοντας πως «εξαιτίας των παγκοσμίων κοινωνικών ανισοτήτων οι πρώτοι που θα υποφέρουν από τον πόλεμο είναι οι φτωχοί των φτωχών και, αμέσως μετά, των πλούσιων κρατών. Οι τελευταίοι που θα υποφέρουν ποτέ από τον πόλεμο είναι οι πλούσιοι των πλούσιων κρατών».

«Πρέπει να σκεφτούμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες και τί προβλήματα προκαλούμε στους λαούς. Όσο συνεχίζεται η σύγκρουση, τόσο πιο ζοφερή γίνεται η κατάσταση για όλο τον κόσμο» πρόσθεσε. Δεν παρέλειψε, δε, να τονίσει πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 40 πολεμικές συγκρούσεις που δεν συγκεντρώνουν το ίδιο ενδιαφέρον με αυτόν στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς από το in για την κατεύθυνση που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Κόρμπιν υποστήριξε πως φαίνεται να υπερβαίνει αυτήν ενός οικονομικού και κοινωνικού μπλοκ και οδεύει προς ένα μπλοκ κοντά στο ΝΑΤΟ και μια στρατιωτική συμμαχία. «Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα για το οποίο μπορούμε να μετανιώνουμε, διότι πολλοί εξ ημών θέλαμε να πετύχουμε κάτι άλλο εντός της ΕΕ. Θέλαμε να έχουμε μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη και ένα πανευρωπαϊκό κατώτατο μισθό, μια οικονομική στρατηγική που δεν θα τιμωρούσε κοινωνίες, όπως τιμωρήθηκε η Ελλάδα από την ΕΚΤ και από την ίδια την ΕΕ».

Όπως είπε, το Ηνωμένο Βασίλειο, υπό τον Μπόρις Τζόνσον, δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει προς ποια κατεύθυνση πηγαίνει, από τη μια μέρα στην άλλη αυτό αλλάζει. «Οι δηλώσεις που κάνει δείχνουν ότι πάντοτε μιλάει για μια «παγκόσμια Βρετανία», ενώ ταυτόχρονα καταστρέφει τις σχέσεις με άλλες χώρες ανά τον κόσμο. Θα ήθελα να έχουμε μια στενή σχέση και να είμαστε μια δύναμη καλού και ειρήνης».

Τέλος, η Ετζέ Τεμελκουράν, αναφερθείσα στον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, υπογράμμισε πως μια τέτοια σύγκρουση δεν έρχεται ξαφνικά. «Προετοιμάζεται στις κοινωνίες με την κανονικοποίηση της εικόνας του πολέμου γύρω τους», σημειώνοντας πως είμαστε με την Αριστερά, το Δίκαιο, το Καλό, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

«Ο νεοφιλελευθερισμός μας έπεισε ότι ο άνθρωπος επιβιώνει με το νόμο της ζούγκλας, κάνοντάς μας υποσυνείδητα να θέλουμε να ταυτιστούμε με τον ισχυρό. Ονομάζοντας όμως έτσι «αδύνατο» αυτό που είναι πραγματικά σωστό και καλό, έχουμε ήδη περάσει στο στρατόπεδο του κακού».

Αναλυτικά η Διακήρυξη:

«Είμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, όπως είμαστε στο πλευρό κάθε λαού που υποφέρει από εισβολή, ξεριζωμό και κατοχή.

Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των Ρωσικών στρατευμάτων καθώς και μια περιεκτική Συμφωνία Ειρήνευσης που θα εγγυώνται η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Συνιστούμε τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου για τους Πρόσφυγες των οποίων τα δικαιώματα, ιδίως εκείνο της φιλοξενίας σε ασφαλές περιβάλλον, πρέπει να γίνονται σεβαστά πάντοτε και ανεξάρτητα από εθνότητα, θρησκεία κλπ.

Απορρίπτουμε την διαίρεση της υφηλίου σε ανταγωνιστικά μπλοκ τα οποία επενδύουν στον αχαλίνωτο μιλιταρισμό, σε υπερσύγχρονα όπλα μαζικής καταστροφής, και σ’ ένα Νέο Ψυχρό Πόλεμο.

Πιστεύουμε ότι βιώσιμη Ειρήνη απαιτεί την αντικατάσταση όλων των στρατιωτικών μπλοκ από ένα διεθνές σύστημα ασφάλειας το οποίο αποκλιμακώνει τις εντάσεις, επεκτείνει τις ελευθερίες, αντιμετωπίζει την φτώχεια, περιορίζει την εκμετάλλευση, προωθεί την περιβαντολλογική και κοινωνική δικαιοσύνη, και τερματίζει την επικυριαρχία της μίας χώρας πάνω στην άλλη.

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, καλούμε όλες και όλους του δημοκράτες της Υφηλίου θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ. Θεωρούμε ότι η συμπόρευση ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ είναι ο μοναδικός δρόμος προς την Βιώσιμη Ειρήνη και προς ένα κόσμο ικανό να αποτρέψει την ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και να κληροδοτήσει στην επόμενη γενιά πραγματική ευκαιρία δημιουργίας των συνθηκών για την παγκόσμια κοινή ευημερία».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκος καθηγητής: Η Τουρκία πρέπει να αποβιβαστεί σε μερικά νησιά όπως έκανε στα Ιμια το 1996

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, μετά και το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, καλείται να σχολιάσει στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό Haber Global ο τούρκος καθηγητής πανεπιστημίου Ναΐμ Μπαμπούρογλου (κάτω αριστερά, στην κεντρική φωτογραφία).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Θα πάρει τα F-35»

Εισάγοντας το θέμα, η παρουσιάστρια της εκπομπής, Σενέμ Τολουγάι Ιλγκάζ, λέει ότι «βλέποντας τα μηνύματα που έδωσε ο Μητσοτάκης τόσο στο Κογκρέσο όσο και στον Μπάιντεν, είπε πως “Σίγουρα μην δώσετε τα F-16”. Μάλιστα, ο Δένδιας είπε πως ακόμη και αν δοθούν να διασφαλιστεί πως δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδος. Μα είναι δυνατόν να δοθούν τέτοιες εγγυήσεις, να το πω κι αυτό».

Αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα θα πάρει «F-35 και βλέπουμε πως από τη μια ξοδεύουν έναν απίστευτο αμυντικό προϋπολογισμό αλλά καθώς δεν διαθέτουν την οικονομική ισχύ δεν φαίνεται δυνατόν να παραλάβουν οποιοδήποτε αεροσκάφος F-35 πριν το 2024 και το 2025. Μάλιστα ζήτησαν από την Αμερική μεταχειρισμένα F-35, αλλά η απάντηση ήταν πως “Δεν διαθέτουμε να σας δώσουμε τέτοια αεροσκάφη”».

«Προτιμούν την Ελλάδα»

Στη συνέχεια, τον λόγο παίρνει ο Ναΐμ Μπαμπούρογλου, απόστρατος ταξίαρχος, αναλυτής Στρατηγικής και Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής του ιδιωτικού πανεπιστημίου Aydin της Κωνσταντινούπολης, τονίζοντας ότι «Κατά την ομιλία που έκανε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, τον χειροκρότησαν πολλές φορές όρθιοι».

«Εξ αυτών η πιο σημαντική ήταν όταν είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο και τότε όλοι σηκώθηκαν και τον χειροκρότησαν. Τι θα πει αυτό τώρα;» αναρωτιέται ο τούρκος καθηγητής, και απαντάει:

«Αυτό σημαίνει πως ενάντια στην Τουρκία προτιμούν την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως ενάντια στην Τουρκία προτιμούν την Κύπρο».

Ακολούθως, υποθέτει πως γίνεται πόλεμος και εκφράζει τη δυσφορία του για την παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη:

«Εκείνη τη στιγμή π.χ. η Ελλάδα αρχίζει από τη Θράκη μια επίθεση. Από την πλευρά της Αλεξανδρούπολης. Η Τουρκία αντιστάθηκε σε αυτό και πέρασε στην επίθεση και αυτή. Και κατευθυνόμενη προς την Αλεξανδρούπολη, ποιος θα βγει μπροστά της; Οι ΗΠΑ. Αυτό είναι το γεγονός. Αυτό πρέπει να το αναλύσουμε». Και προσθέτει:

Οπως στα Ιμια…

«Η Τουρκία να στείλει επιστολή προς το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ. Η Τουρκία να δηλώσει πως η Ελλάδα σύμφωνα με αυτές τις διεθνείς συνθήκες, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου άλλαξε το υπάρχον καθεστώς. Η Τουρκία θα δηλώσει πως ανά πάσα στιγμή διατηρεί το δικαίωμα να κάνει χρήση του δικαιώματος αυτοάμυνας που πηγάζει από το διεθνές δίκαιο. Και θα δηλώσει πως διατηρεί το δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης». Για να καταλήξει:

«Η Τουρκία θα κάνει ότι έγινε και στα Ιμια το 1996 και θα αποβιβαστεί σε μερικά νησιά. Πολύ απλό είναι».

Οι παρεμβάσεις της παρουσιάστριας και του τούρκου καθηγητή ξεκινούν από το χρονικό σημείο 0:26:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ψήφισμα για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ψήφισμα για την διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών εγκρίθηκε ομόφωνα από το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μάλιστα, το ψήφισμα ανήγγειλε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Πέτρος Ευθυμίου.

Το ψήφισμα κατατέθηκε από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Μουλκιώτη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Με το ψήφισμα αυτό, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφού τονίζει ότι όσο δεν τιμωρούνται οι θύτες και δεν αποζημιώνονται τα θύματα, η ανθρωπότητα διατρέχει τον κίνδυνο επανάληψης των εγκλημάτων αυτών και ότι, σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας για δικαιοσύνη αποτελεί αγώνα για την ειρήνη και τη δημοκρατία και ενώνει τους λαούς, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει την ιστορική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019 και, σε συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμικούς φορείς, να χαράξει εθνική στρατηγική στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα πολιτικά και νομικά-δικαστικά μέσα.

Ολόκληρο το κείμενο του Ψηφίσματος:

ΕΘΝΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Συμπληρώθηκαν φέτος 81 χρόνια από την απρόκλητη και παράνομη εισβολή του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα που σήμανε την έναρξη φοβερών δεινών για την πατρίδα και το λαό μας. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής ο πληθυσμός της χώρας μας αποδεκατίστηκε από την πείνα, τις εκτελέσεις, τις ασθένειες, τις εκτοπίσεις, τα καταναγκαστικά έργα, τα βασανιστήρια, την υπογεννητικότητα.

Η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας εξολοθρεύθηκε. Χίλια επτακόσια εβδομήντα χωριά και περισσότερα από τετρακόσιες χιλιάδες σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι παραγωγικές και κοινωνικές υποδομές της χώρας μας καταστράφηκαν ολοσχερώς, ο εθνικός πλούτος λεηλατήθηκε. Αρχαιολογικοί και πολιτιστικοί θησαυροί ανυπολόγιστης αξίας εκλάπησαν, λεηλατήθηκαν και φυγαδεύτηκαν στο Γ’ Ράιχ, ενώ μοναδικής αξίας μνημεία υπέστησαν βαρύτατες καταστροφές. Η χώρα μας έζησε μία ανείπωτη τραγωδία και γνώρισε συνάμα μία πρωτόγνωρη οικονομική καταστροφή, που υπονόμευσε βάναυσα την αναπτυξιακή της προοπτική για δεκαετίες.

Κι όμως, 81 χρόνια μετά τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα και 77 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, καθολικός διάδοχος του Γ’ Ράιχ αρνείται να εκπληρώσει τις απαράγραπτες και ισχυρά τεκμηριωμένες υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα. Αρνείται δηλαδή να εκφράσει εμπράκτως τη μεταμέλειά της για τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξε το Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον νόμο 1285/1982 αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στον ναζισμό-φασισμό κλείνοντας οριστικά το κεφάλαιο του Εμφυλίου και του Εθνικού Διχασμού. Επιπροσθέτως, η ρηματική διακοίνωση, που επέδωσε στις 14 Νοεμβρίου 1995 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της Ο.Δ.Γ., κράτησε ζωντανή την Ελλάδα στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και διατήρησε στο ακέραιο τις δίκαιες ελληνικές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας.

Τέλος, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2011 υπέβαλε επίσημο αίτημα παρέμβασης στην δίκη της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την υπόθεση του Διστόμου, αίτημα που έκανε δεκτό το Δικαστήριο. Είμαστε υπερήφανοι για την Αντίσταση και τη θυσία της Ελλάδας ενάντια στον φασισμό. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αντιληφθεί ότι όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όσο δεν τιμωρούνται οι θύτες και δεν αποζημιώνονται τα
θύματα, η ανθρωπότητα διατρέχει τον κίνδυνο επανάληψης των εγκλημάτων αυτών. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας για Δικαιοσύνη αποτελεί
αγώνα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία και ενώνει τους λαούς.

Με βάση τα παραπάνω:

1. Εκφράζουμε εκ νέου την πλήρη στήριξή μας στον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Έναν αγώνα που ενώνει τους Έλληνες και αποτελεί, παράλληλα, γέφυρα ειλικρινούς φιλίας, ειρήνης και δημοκρατίας μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού λαού αλλά και μεταξύ όλων των λαών της Ευρώπης.

2. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει την ιστορική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019 και, σε συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμικούς φορείς, να χαράξει εθνική στρατηγική στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα πολιτικά καθώς και νομικά – δικαστικά μέσα. Στο πλαίσιο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η μεθοδική προετοιμασία της προσφυγής του Ελληνικού Δημοσίου στα κατάλληλα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ26 λεπτά ago

Αλβανία: Εξοπλίζεται με αντιαρματικούς πυραύλους Javelin – Στηρίζει Σουηδία και Φινλανδία

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Μπάιντεν: Χτίζει ηγεμονία των ΗΠΑ στην Ασία – «Σκοπός η υποκίνηση σύγκρουσης» με την Κίνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες ago

Τούρκος καθηγητής: Η Τουρκία πρέπει να αποβιβαστεί σε μερικά νησιά όπως έκανε στα Ιμια το 1996

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago

Πάτρα: Αίτημα αποφυλάκισης από τη Ρούλα Πισπιρίγκου τις επόμενες ημέρες – Πιθανή εκταφή της Μαλένας

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Ιατρικό λάθος και αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια του 43χρονου που ξεψύχησε καρέκλα νοσοκομείου – Δεν του έγινε καν αιμοληψία

ΚΟΣΜΟΣ3 ώρες ago

Ιταλία: Άγριος ξυλοδαρμός για ένα κασκόλ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου – «Δεν θέλουμε gay στην οικογένεια»

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago

Ευλογιά των πιθήκων: Θα έχουμε πολλά κρούσματα – Μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία – Να επανέλθει η χρήση μάσκας

ΚΟΣΜΟΣ3 ώρες ago

Αφγανιστάν: Οι τηλεπαρουσιάστριες που είχαν αψηφήσει την εντολή των Ταλιμπάν, κάλυψαν τελικά τα πρόσωπά τους

ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago

Θανάσιμος τραυματισμός πεζής γυναίκας στο Κιάτο Κορινθίας

ΚΟΣΜΟΣ4 ώρες ago

Μετρό Νέας Υόρκης: Η δολοφονία 48χρονου κρίκος σε αλυσσίδα τυχαίων επιθέσεων

Δημοφιλή