ΚΟΣΜΟΣ
Βατικανό: Η αγιοποίηση της χιλιετίας από τον Πάπα Λέων

Χιλιάδες πιστοί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα καθώς ο Πάπας Λέων, αγιοποίησε τον Iταλό έφηβο Κάρλο Ακούτις, που έφυγε από τη ζωή από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών . Η τελετή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ολοκληρώθηκε με τα χειροκροτήματα του πλήθους, που παρακολουθούσε από γιγαντοοθόνες και τη ζωντανή σύνδεση μ ετην Ασίζη, όπου βρίσκεται το γυάλινο φέρετρο με τον πρώτο Άγιο της χιλιετίας για τους Καθολικούς. Το 2020 ο 15χρονος είχε την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος ωστόσο δεν πρόλαβε να τον αγιοποιήσει.
Thousands of pilgrims pack the streets around the Vatican, eager to enter St. Peter’s Square for the canonization of Carlo Acutis and Pier Giorgio Frassati—the first saints of Pope Leo XIV.
Video: Annie Cellucci / EWTN News pic.twitter.com/eN0YaCG2aJ— EWTN News (@EWTNews) September 7, 2025
Η αγιοποίησή του είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου 2025, δεύτερη Κυριακή του Πάσχα ή Κυριακή του Θείου Ελέους, με την ευκαιρία του Ιωβηλαίου των Εφήβων, αλλά αναβλήθηκε λόγω του θανάτου του Πάπα Φραγκίσκου. Ο έφηβος ανακηρύχθηκε «ευλογημένος» καθώς ένα θαύμα του αποδόθηκε. Το Βατικανό ισχυρίστηκε πως χάρη στον Carlo το 2013 θεραπεύτηκε ένα αγόρι από τη Βραζιλία που έπασχε από σπάνια παγκρεατίτιδα. Το παιδί άγγιξε μια μπλούζα του 15χρονου κι έγινε καλά.
Το δεύτερο θαύμα του Acutis έγινε το 2022, όταν μια 21χρονη κοπέλα από την Κόστα Ρίκα ανάρρωσε από σοβαρό τραυματισμό μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία. Tο κορίτσι είχε υποβληθεί σε επείγουσα κρανιοτομή για να μειωθεί η πίεση στον εγκέφαλό του και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, όταν η μητέρα της πήγε να προσευχηθεί για την ανάρρωση της στον τάφο του Acutis έξι ημέρες αργότερα.
Η εκκλησία ανέφερε ότι την ίδια ημέρα, η Βαλβέρδε άρχισε να αναπνέει χωρίς αναπνευστήρα και ανέκτησε τη χρήση των άνω άκρων της και την ομιλία της. Πήρε εξιτήριο από την εντατική 10 ημέρες αργότερα και οι εξετάσεις έδειξαν ότι η θλάση στον εγκέφαλό της είχε εξαφανιστεί.
Λίγο μετά την πρώτη του Κοινωνία σε ηλικία 7 ετών, ο Carlo είπε στη μητέρα του: «Θέλω να είμαι πάντα ενωμένος με τον Ιησού: Αυτό είναι το σχέδιο ζωής μου».
Η μητέρα του είχε δηλώσει παλαιότερα στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης.
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago
Χειροπέδες σε 20χρονο για εμπρησμό σε δάσος στην περιοχή Βρίσα
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Παντρεύτηκε ο γιος του, Βίκτωρ στο γραφικό Λιτόχωρο
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago
17 οχήματα και 4 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες ago
Λάρισα: Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago
Φώκια “έκοβε” βόλτες και έκανε βουτιές στην παραλία της Λίμνης
-
LIFESTYLE20 ώρες ago
Τριπλή γιορτή για τον Μίνω Μάτσα: Γενέθλια μαζί με τα δίδυμα παιδιά του – Το τρυφερό στιγμιότυπο
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ17 ώρες ago
ΔΕΘ – Live: Οι τελευταίες πληροφορίες λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού – Αναμένεται να εξαγγείλει νέα φορολογική μεταρρύθμιση
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες ago
Κρουαζιερόπλοιο με 450 επιβάτες προσέκρουσε στο λιμάνι κατά την πρόσδεση