Οι μαθήτριες και οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου άνοιξαν τις παιδικές αγκαλιές τους στους νέους συμμαθητές τους και τους χάρισαν μια υπέροχη ζωγραφιά με τα ονόματά τους.

Δυο παιδιά από την Ουκρανία υποδέχθηκε στο 2ο δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι δυο νέοι μαθητές, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ξαδέρφια μεταξύ τους, έφυγαν μαζί με τις μητέρες τους από την Οδησσό και έφτασαν στο Βόλο, σε ένα ταξίδι ζωής, μακριά από την απειλή του πολέμου. Πλέον, βρίσκονται σε τάξεις υποδοχής και θα φοιτήσουν κανονικά στο σχολείο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου άνοιξαν τις παιδικές αγκαλιές τους στους νέους συμμαθητές τους και τους χάρισαν μια υπέροχη ζωγραφιά με τα ονόματά τους.

Η Υφυπουργός Παιδείας πρόσφερε στα δύο προσφυγόπουλα τα πρώτα τους ελληνικά λεξικά για την μελέτη και εξοικείωσή τους με την ελληνική γλώσσα, ώστε να ξεκινήσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα στο νέο τους σχολείο.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για την υποδοχή των παιδιών και τη συμβολή τους στην ομαλή ένταξη των νέων μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε, επίσης, τη σημασία σχεδιασμού και υλοποίησης υποστηρικτικών δράσεων, ώστε οι εκπαιδευτικοί να βοηθήσουν τις μαθήτριες και τους μαθητές να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα και να κατανοήσουν την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, η κ. Μακρή επισκέφτηκε το 8ο Γυμνάσιο και το 8ο Λύκειο Βόλου, όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και άκουσε τις βαθύτερες ανησυχίες και τα ερωτήματα των παιδιών, σχετικά με την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και μοιράστηκε μαζί τους την πηγαία αισιοδοξία της ηλικίας τους για την επόμενη ημέρα.

Την κ. Μακρή συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Παιδείας κ. Α.Κόπτσης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζος, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων κ. Μπούτσκου και η κ. Ζιάκα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ανάρτηση – κόλαφος για το MasterChef από τον Ηλία Μαμαλάκη: «Νομίζουν ότι η κουζίνα είναι πεδίο σνομπισμού»