Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βόλος: Ένα από τα τέσσερα κομβικά λιμάνια που δέχθηκαν μεγάλο αριθμό προσφύγων(video)

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

…Ο τόπος μου, ποιος ήταν; Ποιοι οι δικοί μου; Αν ξέρω, ανάθεμά με…” γράψει η Γαλάτεια Καζαντζάκη στο ποίημά της “Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σού μοιάζω” αποτυπώνοντας την σκληρότητα του ξεριζωμού, της μεγαλύτερης προσφυγικής μετακίνησης που σημειώθηκε στην ελληνική ιστορία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

1922-2022 εκατό χρόνια από τη καταστροφή, εκατό μνήμες ζωής, εκατό χρόνια δημιουργίας και μπολιάσματος της ελληνικής κοινωνίας με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Η ΕΡΤ ακολούθησε την έκθεση #100MEMORIES- Μνήμη, Ψηφιακός Κόσμος και Δημόσια Ιστορία, ένας Αιώνας Μετακίνησης σε ένα Μέλλον Καινοτομίας” που έκανε στάση στο δικό μας λιμάνι, στο λιμάνι του Βόλου, ξεδιπλώνοντας αυτές τις μνήμες των προσφύγων που έφτασαν κατά χιλιάδες και τους εγκατέστησαν στην Ν. Ιωνία κατά κύριο λόγο και στην Ιωλκό.

Ξεναγός και αφηγητής μας ο Χρήστος Χρυσανθόπουλος, ιστορικός του Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, που μας μιλάει για το ερευνητικό τους έργο  “100 memories: Ολοκληρωμένη δράση φυσικής και ψηφιακής τεκμηρίωσης και προβολής της μικρασιατικής προσφυγικής μνήμης” και μας οδηγεί βήμα- βήμα μέσα από τις μικρές καθημερινές δράσεις, όπως το Τσαγκαράδικο του Δαμιανού Παυλόγλου στην Ιωλκό του Βόλου, να βρούμε τις συνδέσεις και τους καθρέπτες των μεγάλων “σημαντικών” ιστοριών ξεριζωμού, πολεμικών συγκρούσεων, οικονομικών καταστροφών.

Το ερευνητικό έργο 100memories του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα τελευταία ημέρα της εφήμερης έκθεσης (Σ)τα βήματα των ανθρώπων, παρουσιάζει σε όλους εμάς κατοίκους και επισκέπτες της πόλης του Βόλου, τον χώρο της εργασίας και της κατοικίας ενός πρόσφυγα του Δαμιανού Παυλόγλου, ξεδιπλώνοντας μέσα από τα κουτιά των παπουτσιών δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες ζωές προσφύγων καθ’ όλη τη διάρκεια ενός αιώνα.

Στα τελευταία 100 χρόνια πολλαπλές μετακινήσεις διαμόρφωσαν τις πόλεις στις οποίες κατοικούμε. Εκκινώντας από την προσφυγική μετακίνηση του 1922-1924 και συνεχίζοντας με τις εσωτερικές μετακινήσεις προς τα αστικά κέντρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη   μετανάστευση προς τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστραλία και την Αμερική μετά την δεκαετία το 1950, τις αφίξεις μεταναστών από τα Βαλκάνια, την ανατολική Ευρώπη και τον Παγκόσμιο Νότο έως την προσφυγική μετακίνηση του 2015 επιχειρούμε να ανασυνθέσουμε ένα μωσαϊκό κινητικότητας από και προς την Ελλάδα τον 20ό και 21ο αιώνα.

Για λίγες μέρες, το τσαγκαράδικο του Δαμιανού Παυλιόγλου στην Ιωλκό άνοιξε ξανά, για όλους εμάς, για να ακολουθήσουμε  τα ίχνη από τα βήματα των ανθρώπων που έφτασαν και έφυγαν από τις συνοικίες της Νέας Ιωνίας και της Ιωλκού, βήματα που διασταυρώνονται στον χώρο και στον χρόνο. Τα παπούτσια τους μας περπατούν στις διαδρομές της ζωής τους, στις μικρές ιστορίες τους, προσωπικές και συλλογικές, που χαράσσονται από -αλλά και χαράσσουν- τις μεγάλες ιστορίες, αυτές των πολέμων, των διώξεων, των ξεριζωμών, της ανισότητας και της φτώχειας.

Ο Χρήστος Χρυσανθόπουλος, μας λέει: Το έργο εστιάζει σε τέσσερις πόλεις- λιμάνια που δέχθηκαν μεγάλο αριθμό προσφύγων, σε τέσσερις κομβικές για την προσφυγική εμπειρία πόλεις- λιμάνια (Πειραιάς, Βόλος, Θεσσαλονίκη και Χανιά)και με τις ολοκλήρωση του έργου το 2023 στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα χώρο- φυσικό στις πόλεις αναφοράς και ψηφιακό μέσα από τον ιστότοπό τους (https://100memories.gr/), όπου η προσφυγική και μεταναστευτική ιστορία της Ελλάδας μέσα από προσωπικές αφηγήσεις ανθρώπων που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, αρχειακά τεκμήρια και υλικά αποτυπώματα της εμπειρίας αυτής θα παρουσιάζεται, θα τεκμηριώνεται και θα είναι προσιτή και προσβάσιμη στο ευρύ κοινό.

Εκτός της εφήμερης έκθεσης στο Τσαγκαράδικο στα προσφυγικά της Ιωλκού, έχει δημιουργηθεί ένα application με διαδρομές στα προσφυγικά της Ν. Ιωνίας του Βόλου

 

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ : ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΙΣ 2-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην Γλώσσα Σκοπέλου η οικογένεια του Γιάννη Τριανταφύλλου εδώ και πολλά χρόνια μέσα στο κτήμα τους διατηρεί ,επιβλέπει και συντηρεί το εξωκλήσι της ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ.Ίδη οι ετοιμασίες είχαν ξεκινήσει απο νωρίς και ο περιβάλλοντας χώρος έχει καθαριστεί απο το Γιάννη Τριανταφύλλου και το εκκλησάκι περίμενε τους επισκέπτες για ευλογία.Πολύς κόσμος πήγε απο Αθήνα ,Βόλο ,Σκιάθο Σκόπελο ,Γλώσσα και Λουτράκι και έδωσε το παρόν στο Πανηγύρι της ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ .Ο Γιάννης Τριανταφύλλου ο οικοδεσπότης όπως πάντα εδώ και πολλά χρόνια ετοίμασε τις δυο ημέρες αυτές στις 2-3 Δεκεμβρίου να ευχαριστήσει τον κόσμο ,και είχε προγραμματίσει οργανοπαίκτες και παραδοσιακά εδέσματα.Ο ιδιοκτήτης κ.Γιάννης Τριανταφυλλου μας δήλωσε ότι στις 2 (Παρασκευή )του μηνός Δεκεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός και την άλλη ήμερα στις 3 (Σάββατο)του μηνός το πρωί έγινε Θεία Λειτουργία απο το Πατήρ Νικόλαο απο το Έλιος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1954

Το εκκλησάκι χτίστηκε το έτος 1954 απο τον αείμνηστο Δημήτρη Τριανταφυλλου με αφορμή το τάμα που είχε για την ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ.Την εποχή εκείνη ο Δημήτρης Τριανταφύλλου εξασκούσε το επάγγελμα του μεταφορέα με το μικρό καραβάκι και κουβαλούσε την πραμάτια του απο την Γλώσσα Σκοπέλου προς το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ,και κάποια στιγμή στην θέση Κάβο Γουρούνι τον έπιασε θαλασσοταραχή και παρακάλεσε την ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ να τον σώσει και για αντάλλαγμα θα χτίσει ένα εξωκλήσι προς τιμή της στο κτήμα του.
Πράγματι ο ΚΥΡΙΟΣ και ΘΕΟΣ μας με την μεσολάβηση της ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ άκουσε την παράκληση του Δημητριου Τριανταφύλλου και τους έσωσε με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί το εκκλησάκι και να λειτουργεί πάντα απο το 1954 μέχρι και σήμερα προς ανάμνηση του γεγονότος .
Πολύ κόσμος βρέθηκε τις δυο ήμερες στο Πανηγύρι παρότι το τσουχτερό κρύο και τις βροχοπτώσεις απο την προηγούμενη ημέρα.
Το ASTRA.GR -ASTRA TV κοντά σε όλα τα γεγονότα με απεσταλμένους έχει φωτογραφικό υλικό απο το Πανηγύρι της ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ .
Εμείς ευχαριστούμε για τα υλικό και ευχόμαστε σε όλους να αξιωθούν να ξαναπάνε και του χρόνου.

ΓΙΑ ΤΟ ASTRA.GR -ASTRA TV
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ομοιότητα λαϊκών μουσικών οργάνων του Αζερμπαϊτζάν και της Ελλάδας
Τα μουσικά όργανα, που αποτελούν τον εθνικό θησαυρό του λαού μας, είναι πλούσια και ποικίλα. Τα περισσότερα από αυτά, που δημιουργήθηκαν στην αρχαιότητα, έχοντας βελτιωθεί, έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα. Η παρουσία εικόνων διαφόρων μουσικών οργάνων σε αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή που κατοικούν οι Αζερμπαϊτζάνοι υποδηλώνει ότι αυτά τα όργανα έχουν αρχαία ιστορία.
Περίπου 90 μουσικά όργανα χρησιμοποιούνταν στο Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τη σύγχρονη ταξινόμηση ήχου χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες: έγχορδα, πνευστά, κρουστά και ιδιόφωνα όργανα.
Τα λαϊκά παραδοσιακά μουσικά όργανα του Αζερμπαϊτζάν μοιάζουν πολύ στην εμφάνιση και έχουν πολλά κοινά με παρόμοια μουσικά λαϊκά όργανα της Ελλάδας, τα οποία είναι επίσης ευρέως δημοφιλή σε αυτή τη χώρα. Στη συνέχεια θα κάνουμε συγκρίσεις.
Τα πιο διαδεδομένα έγχορδα μουσικά όργανα επί του παρόντος είναι το ταρ, το οποίο ο Ουζείρ Γκατζιμπέκοβ, μεγάλος συνθέτης και ιδρυτής της τέχνης της όπερας στο Αζερμπαϊτζάν, θεώρησε «το πρώτο από τα όργανα όσον αφορά τη συχνότητα χρήσης», «το πιο πολύτιμο και σημαντικότερο από τα όργανα που μπορούν να επεκτείνουν την ανατολίτικη μουσική εκπαίδευση», το κεμαντσά, που ονομάζεται “το πιο όμορφο από τα μελωδικά όργανα”, το σάζ – ο “συνομιλητής” των ποιητών – Ασούγκων, το κανόν, το οποίο ο Φιζούλι συνέκρινε με το “σεντούκι των μυστικών” και το ούτι που θεωρούνταν ο «σάχης», δηλ.«βασιλιάς» όλων των οργάνων.
Το ταρ, το σώμα του οποίου από πάνω μοιάζει με τον αριθμό οκτώ, χωρίζεται σε δύο μέρη – μεγάλο και μικρό. Το όργανο έχει 11 μεταλλικές χορδές. Ο μεγάλος ποιητής του Αζερμπαϊτζάν Νιζαμί Γκιαντζαβί το αναφέρει επίσης σε μια σειρά από έργα του.
Το αρχαίο κεμαντσά, που γέμιζε τις καρδιές με χαρά, βύθιζε έναν άνθρωπο στον κόσμο των ονείρων με έναν θλιβερό, υπέροχο ήχο, ήταν ένα μονόχορδο όργανο με μακρύ λαιμό. Τώρα έχει τέσσερις χορδές. Η χροιά του θυμίζει βιολί.
Η εξέλιξη του σάζ είναι στενά συνδεδεμένη με την τέχνη των Ασούγκων. Τα πρώτα σάζια είχαν κοντό λαιμό και δύο ή τρεις χορδές. Επί του παρόντος, το βαθύ σώμα του είναι συναρμολογημένο από εννέα λωρίδες ξύλου μουριάς και ο λαιμός είναι κατασκευασμένος από ξύλο καρυδιάς. Με βάση το μέγεθος, το σάζ χωρίζεται σε μεγάλο (tavar), μεσαίο και μικρό. Είναι ορχηστρικό όργανο και μουσικό όργανο μπάντας .
Ο λεπτός, τρυφερός και απαλός ήχος του κανόν, που τοποθετείται στα γόνατα του ερμηνευτή, αναπαράγεται με τη βοήθεια μεταλλικών λαβών που φοριούνται με τη μορφή δακτυλήθρας στους δείκτες. Αυτό το μουσικό όργανο ήταν κάποτε πολύ διαδεδομένο στην Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Αζερμπαϊτζάν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το ουντ (μια συντομευμένη εκδοχή του “al-ud”, το ούτι δηλαδή), ο βαθύς, απαλός ήχος του οποίου παράγεται με τη βοήθεια ενός φτερού αετού, θεωρείται ένα από τα παλαιότερα μουσικά όργανα. Μέχρι τον Χ αιώνα, το ουντ (ούτι) είχε τέσσερις χορδές, αργότερα προστέθηκε μια πέμπτη χορδή και κάθε χορδή διπλασιάστηκε για να ενισχύσει τον ήχο. Το ούτι τον Μεσαίωνα διαδόθηκε ευρέως σε όλη την Ευρώπη και τον XVII –XVIII αιώνα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξής του, αλλά σταδιακά άρχισε να χάνει την υπεροχή του, δίνοντας τη θέση του στο βιολί και την κιθάρα. Μόνο στις χώρες της Ανατολής διατηρεί την υπεροχή του. Ο ήχος των μεταλλικών χορδών (παλιά ήταν από μετάξι) επιτυγχάνεται με τις κινήσεις των δακτύλων. Το ουντ, όπως και το ταρ, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της μουσικής του μουγκάμ – ενός από τα κύρια είδη της παραδοσιακής μουσικής του Αζερμπαϊτζάν.
Ο ζουρνάς είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα πνευστά από καλάμι. Πρόκειται για έναν ξύλινο σωλήνα με επιστόμιο και διπλό γλωσσίδι. Ο ήχος του ακούγεται σε γιορτές, γάμους, αθλητικούς αγώνες. Αυτό το μουσικό όργανο έχει τουλάχιστον τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας.
Το ναγκάρα είναι ένα από τα αρχαία μουσικά όργανα. Το αζερμπαϊτζάνικο ναγκάρα δε διαφέρει από ένα συνηθισμένο τύμπανο, μόνο που όταν το παίζουν, αντί για ξύλινα μπαστούνια απλώς χτυπούν με τα χέρια τους.
Στο Ναχιτσεβάν υπάρχουν επίσης το γιαν-τουτέκ και το τουλούμι. Το τουτέκ ανήκει στα πνευστά λαϊκά όργανα του Αζερμπαϊτζάν τύπου φλαούτου. Το τουτέκ είναι το αρχαιότερο λαϊκό όργανο, με ιστορία 10-12 χιλιάδων ετών.
Το τουλούμι αποτελείται από δύο μέρη – ένα δερμάτινο ασκί και ένα καλαμάκι με ζουρνά. Πρόκειται για πνευστό όργανο τύπου γκάιντας. Το παίζουν καλύπτοντας με τα δάχτυλά τους τις τρύπες του ζουρνά. Ο αέρας εισέρχεται στο ζουρνά από ένα δερμάτινο ασκί, το οποίο φουσκώνει ο παίκτης μέσω ενός ειδικού σωλήνα από κόκκαλο. Το να παίζεις τουλούμι απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία.
Το ντιουμπέκ (Dumbek) είναι ένα κρουστό όργανο του οποίου το χείλος πάνω μοιάζει με βάζο για λουλούδια.
Τα εθνικά παραδοσιακά μουσικά όργανα του Αζερμπαϊτζάν μοιάζουν και έχουν κοινά στοιχεία με τα ανάλογα μουσικά παραδοσιακά όργανα της Ελλάδος, τα οποία μέχρι σήμερα ευρέως παίζονται στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 λεπτά ago

“Επικίνδυνη” αποστολή για τον ΠΑΟΚ Β’ | Για την επιστροφή στις νίκες η “Μαύρη Θύελλα”

LIFESTYLE12 λεπτά ago

Στίβεν Τάιλερ: Ανησυχία για την υγεία του frontman των Aerosmith

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24 λεπτά ago

Η έκπληξη σε Αλμέιδα και παίκτες (VIDEO)

OIKONOMIA26 λεπτά ago

Συντάξεις Ιανουαρίου: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

ΚΟΣΜΟΣ27 λεπτά ago

Μιχαήλ Φρίντμαν: Συνελήφθη στο Λονδίνο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

LIFESTYLE31 λεπτά ago

Από το «Τζέιν η Παρθένα» στο «Wednesday» και την κορυφή του Netflix

ΕΛΛΑΔΑ38 λεπτά ago

Γυναικοκτονία στον Πειραιά: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες – Την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι

ΜΠΑΣΚΕΤ42 λεπτά ago

“Μαγικοί” Μπακς και χωρίς Γιάννη | “Υπέταξαν” τους Κλίπερς οι Κινγκς

ΚΟΣΜΟΣ46 λεπτά ago

Έντουαρντ Σνόουντεν: Ο Λευκός Οίκος ευθύνεται για την ρωσική μου υπηκοότητα

LIFESTYLE50 λεπτά ago

Αναστασία Βοσκανίδου: Τα τραγούδια, οι συνταγές και το… πουλί (vid)

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σοκ στην Σκιαθο 37χρονη έγκυος εχασε το 9 μηνών μωρό της στην εντατική η ίδια σε κρίσιμη κατάσταση

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Συγκλονίζει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας: Τη θέλω κοντά μου αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Αποκαλύψεις – φωτιά από την Τζούλια Νόβα: «Στον Τροχό της Τύχης όλοι ξεσπούσαν σε εμένα, έγινε κάτι και…» (vid)

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Πρώην παίκτης ριάλιτι: «Ήμουν ο πιο επιτυχημένος άνδρας escort με 1.000€ την βραδιά, είχα πελάτες ηθοποιούς»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

ΑΡΑΧΩΒΑ: ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ Η ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 ημέρες ago

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς Λαρισαίοι «καναλάρχες» που τα «σπάνε» στο Youtube έχοντας χιλιάδες ακόλουθους (φωτο)

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Ο Νίκος Παπαδάκης αποκαλύπτει – «Με έπιασε ένας πόνος, είπα ότι αν θα τη βγάλω θα το κόψω»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Γιωργος Κόταλης

LIFESTYLE6 ημέρες ago

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -ΑΡΑΧΩΒΑ:Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τα πρώτα χιόνια στα Χανια Πηλιου και στο χιονοδρομικό

Δημοφιλή