ΚΟΣΜΟΣ
Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο «άγνωστου τύπου», ανακοίνωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας, με φόντο τις ανησυχίες ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμή πυρηνικού όπλου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου» προς την κατεύθυνση της θάλασσας της Κορέας, ή θάλασσας της Ιαπωνίας, ανέφερε το επιτελείο, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η εκτόξευση αυτή έγινε λίγη ώρα μετά τη συνάντηση υφυπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, που δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τα μέτρα αποτροπής στην περιοχή.
«Συμφωνούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία (…) προκειμένου η Βόρεια Κορέα να τερματίσει αμέσως τις παράνομες δραστηριότητές της και να ξαναρχίσει συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση», ανέφερε ο νοτιοκορεάτης υφυπουργός Τζο Χιουν-ντονγκ κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Οι τρεις χώρες «συμφωνούν πως είναι ανάγκη να υπάρξει αντίδραση ισχύος άνευ προηγουμένου εάν η Βόρεια Κορέα προχωρήσει στην έβδομη δοκιμή πυρηνικού όπλου», τόνισε στον Τύπο.
Για μήνες, ειδικοί και αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, για πρώτη φορά από το 2017. Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε σειρά δοκιμαστικών εκτοξεύσεων πυραύλων τις τελευταίες εβδομάδες. Τον περασμένο μήνα, ένας από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.
Η Βόρεια Κορέα ανέφερε εξάλλου πως έκανε γυμνάσια για τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Για «επικίνδυνες» και «αποσταθεροποιητικές συμπεριφορές» κατηγόρησε την Πιονγκγιάνγκ η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν, αξιώνοντας να «απέχει από νέες προκλήσεις».
Μόλις την Τρίτη, ανταλλάχθηκαν προειδοποιητικά πυρά στη θάλασσα και, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό επιτελείο, η Βόρεια Κορέα άνοιξε πυρ 250 φορές, κάτι που χαρακτήρισε «προφανή παραβίαση» συμφωνίας των δύο πλευρών το 2018, που προέβλεπε τη δημιουργία θαλάσσιας «ουδέτερης ζώνης» για να προλαμβάνονται οι εντάσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Θλίψη και πάλι στον Βόλο- Πέθανε 40χρονη
-
LIFESTYLE3 ημέρες ago
Παντρεύτηκε με τον σύντροφό της, Πάνο Μιχαλόπουλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε γνωστός 69χρονος επαγγελματίας στον Βόλο
-
LIFESTYLE5 ημέρες ago
Δεξίωση της Τουριστικής Εταιρείας ‘’Dolphins of Greece’’προς τους Αυστριακούς Τουριστικούς Πράκτορες ‘’Springer’’ στο Ηotel ‘’Oniro’’ -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί
-
LIFESTYLE5 ημέρες ago
«Δεν μπορώ πλέον να σκέφτομαι τι γίνεται τα βράδια στα μαγαζιά, τώρα έχω άλλον έρωτα»
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |