Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Σε lockdown για πέντε μέρες η Πιονγκγιάνγκ λόγω «απροσδιόριστης αναπνευστικής νόσου»

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Οι αρχές στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, διέταξαν πενθήμερο lockdown λόγω αυξανόμενων κρουσμάτων «απροσδιόριστης αναπνευστικής νόσου», σύμφωνα με την NK News, επικαλούμενη ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ανακοίνωση δεν έκανε αναφορά στον κοροναϊό, όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι κάτοικοι της πόλης πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι το τέλος της Κυριακής και να υποβάλλονται σε έλεγχο θερμοκρασίας πολλές φορές κάθε μέρα, σύμφωνα με το NK News, το οποίο παρακολουθεί τη Βόρεια Κορέα.

Δημοσίευμα της Τρίτης ανέφερε ότι οι κάτοικοι της Πιονγκγιάνγκ φαίνονταν να προμηθεύονται αγαθά εν αναμονή αυστηρότερων μέτρων.

Δεν είναι σαφές εάν άλλες περιοχές της Βόρειας Κορέας έχουν επιβληθεί νέα lockdown.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε το πρώτο της ξέσπασμα Covid-19 το 2022, αλλά μέχρι τον Αύγουστο είχε κηρύξει τη νίκη επί του ιού. Το καθεστώς δεν επιβεβαίωσε ποτέ πόσα άτομα μολύνθηκαν από τον Covid.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Ομάδα δράσης Ευρώπης – Αμερικής για την καταπολέμηση του καρκίνου

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Τριάντα νέες δράσεις κατά του καρκίνου σχεδιάζονται για το επόμενο έτος στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης κατά του Καρκίνου, παράλληλα με μέτρα πρόσβασης των καρκινοπαθών σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μετά την ανάρρωσή τους, αλλά και θεσμική κατοχύρωση του «δικαιώματος στη λήθη», ώστε να μην τους ακολουθεί το ιατρικό τους ιστορικό.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί επίσης διεθνή συνεργασία με την αμερικανική πρωτοβουλία Cancer Moonshot για την αντιμετώπιση του καρκίνου και στο πλαίσιο αυτό έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τη συγκρότηση μιας Ειδικής Ομάδας Δράσης για την Υγεία ΕΕ-ΗΠΑ,  με στόχο να επέλθουν αλλαγές στον τομέα του καρκίνου, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στον σχεδιασμό αυτό της Ε.Ε. αναφέρθηκε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Σουηδικής προεδρίας με θέμα «Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου: Εξαλείφοντας τις ανισότητες στην περίθαλψη του καρκίνου», που πραγματοποιείται σήμερα στη Στοκχόλμη.

Η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης, έχουμε σύγχρονες επιστημονικές συστάσεις για προληπτικούς ελέγχους ρουτίνας για έξι μορφές καρκίνου που αποτελούν τουλάχιστον το 50% των περιστατικών καρκίνου και θανάτων στην Ε.Ε.

Στο πλαίσιο όμως των 30 νέων δράσεων, προβλέπονται δύο σημαντικές δράσεις πρόληψης που θα παρουσιαστούν μετά το καλοκαίρι και οι οποίες αφορούν τους καρκίνους που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια, αλλά και μέτρα για περιβάλλον χωρίς καπνό ως το 2024.

Αναφερόμενη στην πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η κ. Κυριακίδου τόνισε ότι η ανισότητα έχει πολλά πρόσωπα και εξήγησε ότι «Με έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία και φροντίδα, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι επιβιώνουν από τον καρκίνο. Ωστόσο, πολύ συχνά, αφού κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο, χάνουν το δικαίωμά τους να ξεχαστούν και βρίσκονται αντιμέτωποι με το ιατρικό τους ιστορικό, που μπαίνει εμπόδιο στην πρόσβαση σε ασφαλιστικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ακόμη και μετά από δεκαετίες.

Γι΄ αυτό, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις για έναν κώδικα δεοντολογίας, θα διασφαλίσουμε την αναγνώριση της ιατρικής προόδου των τελευταίων ετών.

Επιπλέον όμως, ορισμένα κράτη μέλη έχουν ήδη ενσωματώσει το «δικαίωμα στη λήθη» στις εθνικές τους νομοθεσίες.

Και είναι σημαντικό, οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις καταναλωτικές πιστώσεις που αναμένουμε να εγκριθούν σύντομα θα ακολουθήσουν την ίδια προσέγγιση – κάνοντας ένα ακόμη βήμα κατά της ανισότητας σε αυτόν τον τομέα, ομοιόμορφα και σε ολόκληρη την ΕΕ».

Επισημαίνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου για την πρόεδρο von der Leyen και την ίδια είναι θέμα «προσωπικό», σημείωσε πως από τις κορυφαίες πρωτοβουλίες του σχεδίου είναι η κατάρτιση Ευρωπαϊκού Μητρώου Ανισοτήτων για τον Καρκίνο, καθώς αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία των σχεδίων να κατανοήσουν, να αντιμετωπίσουν και να μειώσουν τις ανισότητες για τον καρκίνο μεταξύ των κρατών μελών και να στοχεύσουν καλύτερα τις επενδύσεις σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο.

Η κ. Κυριακίδου, τόνισε ότι μετά από δύο χρόνια δουλειάς, καταρτίσθηκε για πρώτη φορά το προφίλ κάθε χώρας για τον καρκίνο.

Στα βασικά ευρήματά τους αναφέρεται ότι ο καρκίνος είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου, και ευθύνεται για έναν στους τέσσερις θανάτους στην Ε.Ε., με πρώτο τον καρκίνο του πνεύμονα να παραμένει μακράν η πιο κοινή αιτία θανάτου από καρκίνο. Χαρακτήρισε όμως ακόμη πιο ανησυχητική, τη διπλάσια διαφορά στη θνησιμότητα από καρκίνο σε ολόκληρη την Ε.Ε. και σημείωσε ότι ακόμη και εντός των χωρών, τα ποσοστά θνησιμότητας, οι παράγοντες κινδύνου και η πρόσβαση στην περίθαλψη ποικίλλουν πολύ, ανάλογα με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, το φύλο ή την ηλικία.

«Τα άτομα με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και χαμηλότερα εισοδήματα πλήττονται περισσότερο και η πρόσβαση στη φροντίδα είναι πιο περιορισμένη σε απομακρυσμένες περιοχές», είπε, παρατηρώντας ότι οι ανισότητες παρατηρούνται ακόμη και στις περιπτώσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, με τον έλεγχο για καρκίνου του μαστού να κυμαίνεται από 6 έως 90% και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας από 25 έως 80%, επισημαίνοντας ότι «αυτές οι ανισότητες δεν είναι αποδεκτές».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Τα ακραία καψόνια και ο θάνατος του 19χρονου Luke Morgan Tyler στην εστία

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ήταν μόλις 19 ετών. Πρωτοετής φοιτητής στο Washington State University. O Luke Morgan Tyler βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του στη φοιτητική εστία, βυθίζοντας στη θλίψη τους οικείους και τους φίλους του.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το πτώμα του Luke Morgan Tyler βρέθηκε στις 22 Ιανουαρίου γύρω στη μιάμιση το μεσημέρι. Οι αρχές είχαν δεχτεί ένα ανώνυμο τηλεφώνημα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μετά τον ξαφνικό χαμό του 19χρονου, όλοι ζητούν απαντήσεις. Τι συνέβη στον 19χρονο Luke Morgan Tyler; Ζητούν να ερευνηθεί η αδελφότητα Theta Chi μετά τους ισχυρισμούς για ακραία και απάνθρωπα καψόνια λίγο μόνο πριν από τον θάνατό του.

«Ο θάνατός του ακολούθησε άμεσα μια μακρά και σκληρή διαδικασία που επέτρεψε η αδερφότητα Theta Chi», σημειώνεται στο αίτημα για την έρευνα.

Αναφέρονται σε σκληρά και απάνθρωπα καψόνια. Ο Luke Morgan Tyler, όπως και άλλοι, αναγκάστηκε να κάνει πράγματα που κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να αναγκαστεί να κάνει. Αυτό, όπως υποστηρίζουν, το κόστισε τη ζωή. Τα καψόνια θα πρέπει να απαγορευτούν σε όλο τον κόσμο και να αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Ο Trevor Michalski, που διοργάνωσε το ψήφισμα, απαίτησε να κλείσει άμεσα και διερευνηθεί η αδερφότητα. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι το είχαν υπογράψει.

Θέλουν δικαίωση για τον Luke Morgan Tyler

Οι κοντινοί άνθρωποι του 19χρονου Luke Morgan Tyler ζητούν δικαίωση για τον θάνατό του. «Η κόρη μου ήταν καλή του φίλη και ανέφερε πόσο καλό παιδί ήταν. Αυτό θα μπορούσε να έχει αποτραπεί», σημειώνουν χαρακτηριστικά

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει την αιτία θανάτου του 19χρονου φοιτητή. Έχουν αποκλείσει, ωστόσο, την εγκληματική ενέργεια.

Η αδελφότητα Theta Chi του WSU δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση για τον 19χρονο Luke Morgan Tyler. Με τις έρευνες να συνεχίζονται, οι αρχές προειδοποιούν να μην παρεμβαίνουν οι διαδικτυακοί ντετέκτιβ.

«Υπήρξε σημαντικός αριθμός εικασιών σχετικά με τις συνθήκες γύρω από το περιστατικό και την πραγματική αιτία θανάτου του φοιτητή. Τα στοιχεία της υπόθεσης εξακολουθούν να συγκεντρώνονται.

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να προσδιοριστεί η αιτία και ο τρόπος θανάτου του. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι έρευνες θα μπορέσουν να συνεχιστούν απρόσκοπτα», υπογράμμισε εκπρόσωπος των αρχών στο 4 News Now.

Ο πρωτοετής φοιτητής βρέθηκε νεκρός στη φοιτητική εστία λίγα μόλις μίλια από το σπίτι όπου σημειώθηκε το τετραπλό φονικό του Άινταχο.

Ήταν τον Νοέμβριο που οι Maddie Mogen και Kaylee Gonvalves, 21 ετών και οι δύο, και οι Ethan Chapin και Xana Kernodle, αμφότεροι 20 ετών, μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου τον Νοέμβριο.

Η νέα αυτή τραγωδία, σε μικρή απόσταση από το μακελειό του Άινταχο, έχει αναστατώσει τους ντόπιους. Τρέμουν από τα όσα διαδραματίζονται γύρω τους. Ανησυχούν για τα παιδιά τους.

Το Perham Hall βρίσκεται μάλιστα λιγότερο από ένα μίλι από το σημείο όπου ζούσε ο ύποπτος για το τετραπλό φονικό Bryan Kohberger.

Ο άτυχος 19χρονος Luke Morgan Tyler φοιτούσε στο πανεπιστήμιο του Pullman. Εκεί όπου πραγματοποιούσε και το διδακτορικό του ο ύποπτος για το μακελείο του Άινταχο.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έφυγε από τη ζωή η Χρυσούλα Καρμπά- Κάϊρα από Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

«Tο Αγρίμι» με τη Δήμητρα Παπαδήμα στο Θέατρο Αμαλία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Εργαλείο εξωστρέφειας ο πολιτισμός – Ο Έλληνας πρόξενος στη Ν. Υόρκη μιλά για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

Η παράσταση «Ντίνος Χριστιανόπουλος-Το ταγκαλάκι» στο θέατρο Αμαλία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Η Βελανιδιά του Tim Crouch στο Bios: Μία τολμηρή θεατρική πρόκληση με εκλεκτούς καλεσμένους

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

«Φιλιά εις τα παιδιά»: Δείτε στο ERTFLIX και στην ERT World το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

“Τριγωνοψαρούλης The Musical” στο θέατρο Κολοσσαίον

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

«Πάγωσε» ο Βόλος το πρωί του Σαββάτου- Πέθανε ο 62χρονος Σωτήρης Καπατσέλος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

«Πεταμένα βιβλία, ξεχασμένοι άνθρωποι»: Οι +άνθρωποι στο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της ιστορικής διοργάνωσης

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή