Στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας θα δαπανήσουν σχεδόν 2.000.000€ για να μετατρέψουν ένα δημοτικό σχολείο σε πολυχώρο εκπαίδευσης, κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την κοινότητα και δημιουργεί μια εστία κοινωνικότητας.

Υπογράφηκε η σύμβαση στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας του έργου «Αποκατάσταση δημοτικού σχολείου Μελιγούς και μετατροπή του σε πολυχώρο Εκπαιδευτικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων»

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Είναι ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 2.356.000,00€. Ύστερα από την δημοπράτηση και την έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος συμβασιοποιήθηκε με προϋπολογισμό  1.831.531,31€. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι δώδεκα μήνες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.

Με την ολοκλήρωση του έργου, στο κεντρικό κτίριο θα λειτουργούν τα τρία τμήματα των παιδικών σταθμών του Δήμου καθώς και ένα τμήμα βρεφονηπιακού σταθμού το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Αναλυτικότερα στον ισόγειο χώρο θα υπάρχουν οι αίθουσες εκπαίδευσης, ανάπαυσης και απασχόλησης των νηπίων, προνηπίων και των βρεφών, οι υποστηρικτικοί και βοηθητικοί χώροι, η διοίκηση και οι χώροι προσωπικού. Στο δυτικό κτίσμα θα λειτουργεί αυτόνομα, με ανεξάρτητες εγκαταστάσεις, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν ποικίλες πολιτιστικές δράσεις. Τέλος στον όροφο θα στεγάζονται η αίθουσα χορού και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Παράλληλα με το έργο αυτό θα γίνουν εργασίες συντήρησης του παλαιού πέτρινου ισόγειου Κοινοτικού γραφείου της Μελιγούς. Σε αυτόν τον χώρο θα φιλοξενηθούν πολιτιστικές, διοικητικές και κοινωφελείς χρήσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου. Το σημαντικότερο όλων είναι πως στους παραπάνω χώρους θα πληρούνται οι προϋποθέσεις πρόσβασης ΑμεΑ.

Στον αύλειο χώρο θα υπάρχουν εκτεταμένες επιφάνειες πρασίνου, ένα μικρό υπαίθριο αμφιθέατρο, ένας πυρήνας παιχνιδιού, καθώς και μια προστατευμένη παιδική χαρά που θα αφορά μόνο τους χρήστες του βρεφικού τμήματος.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε: «Ένα ακόμη έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Με την ολοκλήρωση του έργου και την μεταφορά και των τριών παιδικών σταθμών που υπάρχουν στον Δήμο μας σε νέο κτίριο, θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης. Θα λειτουργούν πλέον σε νέες ασφαλείς και λειτουργικές εγκαταστάσεις δημιουργώντας το ιδανικότερο περιβάλλον μάθησης για τα παιδιά μας. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο μας, με συστηματική δουλειά για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας».

Αυτό που θα πρέπει να φροντίσει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με την περαίωση του έργου, είναι η σωστή συντήρηση των νέων εγκαταστάσεων στη Μελιγού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ισχυρό πακέτο στήριξης ή αντίδωρο για την ακρίβεια;