Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου από απουσίες υπαλλήλων εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον, δήλωσε σήμερα ο Μάκης Βορίδης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι θα επιβληθεί το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών. Σημείωσε μάλιστα ότι πρόκειται για σωστό μέτρο καθώς οι σοβαρές νοσήσεις αφορούν κυρίως τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών.

Σχετικά με τις αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, δήλωσε ότι ισχύουν μέχρι τις 31 Μαρτίου και θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το τί θα γίνει στη συνέχεια.

Τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας συζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους προκειμένου να προσληφθούν σε υγειονομική υπηρεσία, λέγοντας ότι για ορισμένα επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υπάρχουν και συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Περιοριστικά μέτρα – Προς παράταση η ισχύς τους – Πότε αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ – Επιτελικό μπάχαλο με το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε επίσης ότι αυτό είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να αποφασίσει το ερχόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει διαταραχή υπηρεσίας. Ανέφερε μάλιστα, ότι τα δύο υπουργεία έχουν ήδη συζητήσει το ζήτημα και από κοινού θα δουν το νομικό πλαίσιο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr