Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Ο ανασχηματισμός πολιτικά συνδεδεμένος με τις ευρωεκλογές – Εθνικές κάλπες το 2027

Published

on

4210153 620x350.jpg

Πολιτικά συνδεδεμένο με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ο ανασχηματισμός που πραγματοποιήθηκε, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουνίου στο .

Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, «εδώ έχουμε έναν ανασχηματισμό, ο οποίος γίνεται αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, και είναι πολιτικά συνδεδεμένος με το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κάλπης και αυτό που κατανοούμε εμείς ως «μήνυμα» αυτής της κάλπης. Η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, αλλά με μια πολύ σημαντική απώλεια ψήφων».

«Ενδεχομένως να υπάρξουν διαφορετικές πολιτικές»

Πρόσθεσε πως σύμφωνα με τις αναλύσεις που γίνονται στο κυβερνών κόμμα οι ψηφοφόροι που χάθηκαν πήγαν στην αποχή. «Αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα ότι κάτι δεν τους άρεσε, κάτι τους στεναχώρησε. Από την άλλη μεριά τηρούν μια στάση αναμονής, δεν πήγαν σε άλλα κόμματα, δεν πήγαν να ψηφίσουν αλλά δεν ψήφισαν και τη ΝΔ. Αυτό βλέπει ο πρωθυπουργός και σε αυτό το μήνυμα ανταποκρίθηκε. Ήθελε να απαντήσει ο πρωθυπουργός σε αυτό το μήνυμα. Ποιες πολιτικές στεναχώρησαν; Είπαμε πως είναι πολιτικές που συνδέθηκαν με τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών –στο οποίο είπε ο πρωθυπουργός ότι θα γίνουν σημειακές διορθώσεις-, πολιτικές που συνδέθηκαν με την ακρίβεια, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, πολιτικές που συνδέθηκαν συνολικά με τη λειτουργία του κράτους αυτό το διάστημα με μια ειδική πτυχή που έχει να κάνει με την ταχύτητα των προσλήψεων ων και την αποτελεσματικότητα διαδικασιών επιλογής προσωπικού. Επίσης και για πολιτικές που έχουν να κάνουν με ορισμένους τόνους της μεταναστευτικής πολιτικής», τόνισε.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι δεν εγκαταλείφθηκαν οι σταθερές της παράταξης. «Ο κόσμος μας έστειλε ένα μήνυμα και απείχε, γιατί δεν θεωρεί αξιόπιστη την εναλλακτική που παρουσιάζεται από την αντιπολίτευση –είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά– και δεν μετακινήθηκε εκεί. «Κοιτάει» τη ΝΔ αλλά μας έκρινε για κάποια προβλήματα. Οι πολιτικές θα εκφραστούν στο επόμενο διάστημα. Ενδεχομένως να υπάρξουν διαφορετικές πολιτικές. Για τις σημειακές αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών έχω στο μυαλό μου κάποια πράγματα. Έχουμε τον αρμόδιο υπουργό, τον Χρίστο Δήμα, που θα υιοθετήσει κάποιες αλλαγές», τόνισε αναφορικά με τις αλλαγές που έρχονται και στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών», υπογράμμισε.

Για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε πως «τη συζήτηση για το ΦΠΑ την έχουμε κάνει πολλές φορές. Δεν είναι ότι δεν θα υπήρχαν κάποια δημοσιονομικά περιθώρια μείωσης του ΦΠΑ, είναι ότι αμφισβητούμε την αποτελεσματικότητα του μέτρου, αυτό είναι το βασικό μας πρόβλημα. Δεν έχουμε πειστεί ότι, αν αφαιρούσαμε το ΦΠΑ ότι θα πέσουν οι τιμές. Αυξάνεται η κερδοφορία των επιχειρήσεων γιατί φεύγει ένα φορολογικό βάρος, μειώνονται τα έσοδα του κράτους αλλά δεν θα περάσει η μείωση της τιμής στον καταναλωτή».

Advertisement

Τόνισε επίσης ότι «δεν θα αξιολογήσω συγκεκριμένες συμπεριφορές συνάδελφων, αλλά συμφωνώ με τον πρωθυπουργό που λέει ότι συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το δημόσιο λειτούργημα και αξίωμα, που προσβάλλουν και ενοχλούν τους πολίτες και δημιουργούν λαβή για δυσμενή σχόλια, δεν είναι ανεκτές. Αυτό επαναλαμβάνει σταθερά ο πρωθυπουργός».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Μάκης Βορίδης απήντησε πως «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Εκλογές θα πάμε το 2027. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά».
Υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών;

«Η κεντροαριστερά ηττάται γιατί οι ιδέες της δεν είναι πια αποδεκτές από τον ελληνικό λαό»

Για τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «μην ξεχνάμε πως παρά την απώλεια ψήφων, την οποία βλέπουμε με αυτοκριτική ματιά, υπάρχει νικητής αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, και είναι η ΝΔ. οι συνέπειες της ήττας των άλλων φαίνονται τώρα, όταν μιλάνε στο ΠΑΣΟΚ για αλλαγή ηγεσίας ανοιχτά και καθαρά και να είναι ανοιχτό το ζήτημα. όλα είναι θέμα πολιτικών αλλά η επιλογή των πολιτικών είναι θέμα προσώπων. Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί αποτελεσματικοί, μπορεί κάποιος να είναι αποτελεσματικότερος σε ένα χαρτοφυλάκιο από ένα άλλο».

Για το αν θα κατέβει η Κεντροαριστερά στις επόμενες εκλογές με έναν αρχηγό, ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως «δεν μπορώ να κάνω τέτοιες εκτιμήσεις, μου φαίνεται σύνθετο το εγχείρημα. Είναι διαφορετικές οι πολιτικές μήτρες. Η ήττα της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα έχει βαθιά δομικά χαρακτηριστικά, που ξεπερνούν τα πρόσωπα. Έχει να κάνει με το ότι ηττώνται σε επίπεδο ιδεολογικό και προγραμματικό. Ότι οι ιδέες που εκπροσωπούν και υπερασπίζονται, δεν είναι ιδέες που πια τις πιστεύει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ότι υπάρχει μια ιδεοπολιτική αλλαγή στην ταυτότητα του εκλογικού σώματος. Αυτό που λέγαμε μέχρι χθες ως «ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς», φαίνεται να χάνει σε μεγάλο βαθμό την επιρροή της και να πηγαίνει δεξιότερα».

Τέλος, είπε πως «τα ποσοστά του κ. Βελόπουλου είναι κυρίως εσωτερική ανακατανομή αυτού του αριθμού ψήφων που ήδη έχει καταχθεί από το 2019 σε αυτόν τον χώρο. Εξαφανίζονται οι Σπαρτιάτες και πηγαίνουν οι ψήφοι στον Κυριάκο Βελόπουλο».

Advertisement

Δείτε όσα είπε ο Μάκης Βορίδης στο :

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
Advertisement web banner kotsiras 300x250
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο