Στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινήθηκαν μέσω του δικτύου υποδομών της Ελλάδας προκειμένου να φτάσουν στο εκπαιδευτικό κέντρο Novo Selo της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της γειτονικής χώρας.

Μέσω των εθνικών υποδομών της Ελλάδας, υπήρξε μετακίνηση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής με την οποία μεταφέρονται στρατιώτες και εξοπλισμός στο βουλγαρικό εκπαιδευτικό κέντρο «Novo Selo», όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Τύπου του υπουργείου Αμυνας της Βουλγαρίας (φωτογραφία, επάνω, BTA).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινή άσκηση

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η κίνηση σχετίζεται με τη συμμετοχή σχηματισμού του αμερικανικού στρατού στην κοινή βουλγαρο-αμερικανική άσκηση Joint Training, η οποία διεξάγεται στο πεδίο εκπαίδευσης.

Σε σχέση με τις προγραμματισμένες κοινές ασκήσεις, στρατιωτικά ελικόπτερα θα πετάξουν από τη Ρουμανία στο εκπαιδευτικό κέντρο Novo Selo και αντίστροφα.

Το υπουργείο Αμυνας υπενθυμίζει ότι η κοινή εκπαίδευση διεξάγεται φέτος από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ασκήσεων του Βουλγαρικού Στρατού στη χώρα και στο εξωτερικό.

Συμμετοχή και στόχοι

Η Κοινή Εκπαίδευση περιλαμβάνει τη συμμετοχή προσωπικού του Υπουργείου Αμυνας, τις δομές υπό την άμεση εξουσία του υπουργού Αμυνας και τον βουλγαρικό στρατό. Σχηματισμοί του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη συμμετέχουν σε αυτήν εκ περιτροπής.

Οι κοινές ασκήσεις αυξάνουν τη μαχητική ικανότητα των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων και συμβάλλουν στη διαλειτουργικότητα σε εθνικό και συμμαχικό σχήμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: dnes.dir.bg, echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Στο στόχαστρο της Βρετανίας η «θετή κόρη» του Λαβρόφ – Σπίτι εκατομμυρίων και χλιδάτη ζωή στο Λονδίνο