Σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της Ρωσίας προχώρησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ, αναφέροντας ότι ρώσοι πράκτορες εμπόδισαν τη συμφωνία της χώρας του με τη Βόρεια Μακεδονία, επικαλούμενος μάλιστα έρευνα των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας του.

Ο βούλγαρος πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Twitter) ανέφερε κατά την επίσκεψή του στο Μπλαγκόεβγκραντ ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του ερευνούν την εμπλοκή της Ρωσίας στις προσπάθειες συνεννόησης της Βουλγαρίας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς τα εμπόδια για την ένταξή της στην ΕΕ εξυπηρετούν τα ρωσικά συμφέροντα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Διασπορά κατασκοπείας»

«Αυτό που ερευνούμε αυτή τη στιγμή σε πολλά μέρη και η SANS (κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Βουλγαρίας) εργάζεται σκληρά για αυτό, είναι ότι υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ρωσική διασπορά κατασκοπείας στο έδαφος της χώρας μας» ανέφερε ο κ. Πέτκοφ, όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

«Δουλεύουν με πολλά ενδιαφέροντα. Μερικά από αυτά που μου έχουν αναφερθεί είναι ότι έχουμε ρώσους πράκτορες που εργάστηκαν ειδικά ενάντια στη συνεννόησή μας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Το ενδιαφέρον της Ρωσίας έχει επικεντρωθεί στο να μην υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον για τα Δυτικά Βαλκάνια», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή τα Δυτικά Βαλκάνια διατρέχουν τον κίνδυνο να αποτελέσουν το δεύτερο σημείο σύγκρουσης που σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το χειρότερο είναι πως τα Δυτικά Βαλκάνια γίνονται πάλι μια περιοχή με υψηλό κίνδυνο αστάθειας – τόσο πολιτικής όσο και κάθε άλλου είδους» τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Ο αγωγός από Ελλάδα

Αναφερόμενος επίσης στη διαφοροποίηση των πηγών εισαγωγής ενέργειας στη χώρα του, είπε:

«Πρέπει να έχουμε διαφοροποίηση. Η ελληνική σύνδεση πρέπει να γίνει. Είναι παράλογο να μην υπάρχει αυτή η σύνδεση εδώ και 10 χρόνια. Τώρα σε τρεις μήνες έχουμε κάνει περισσότερα σε αυτό από ό,τι όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζω να έχω αυτόν τον επιπλέον αγωγό μέχρι τον Ιούνιο», σημείωσε ο κ. Πέτκοφ.

Πηγή: novini.bg, mediapool.bg, echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Washington Post: Γιατί τα αυταρχικά καθεστώτα συνήθως ηττούνται στον πόλεμο – Τρεις «παγίδες» για τον Πούτιν