Εθνικιστές στη Βουλγαρία ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «η Μακεδονία είναι βουλγαρική», αντικαθιστώντας το «η Μακεδονία είναι ελληνική», γράφουν μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας.

Τη στιγμή που σταμάτησαν οι έλληνες εθνικιστές να προβάλλουν το μήνυμα «Η Μακεδονία είναι ελληνική», συνεχίζουν οι «συνάδελφοί» τους από τη Βουλγαρία, οι οποίοι ανάρτησαν πανό (φωτογραφία, επάνω, από expres.mk) στη Φιλιππούπολη που γράφει ότι «η Μακεδονία είναι βουλγαρική», γράφει δημοσίευμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αποδέκτης ο πρωθυπουργός

Το μήνυμα είχε ως αποδέκτη τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ και το είδαν τα ξημερώματα χθες Παρασκευή οι κάτοικοι της πόλης την οποία ίδρυσε ο Φίλιππος Β΄ ο Μακεδόνας, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το πανό τοποθετήθηκε σε γέφυρα από τη φοιτητική οργάνωση του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος VMRO-BND του ευρωβουλευτή Ανγκέλ Τζαμπάσκι.

Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε για τον βούλγαρο πρωθυπουργό:

«Ζωντανή πληγή»

«Είστε ασεβής για εμάς, κύριε Πέτκοφ. Το θέμα “Μακεδονία” για τον βουλγαρικό λαό είναι μια ζωντανή πληγή και απλώς ρίχνετε σε αυτήν αλάτι.

»Η συμπεριφορά σας είναι απολύτως ανεύθυνη και μπορούμε να πούμε αντιβουλγαρική, δεδομένης της στάσης σας.

»Οι Βούλγαροι είναι αρκετά ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα και ίσως δεν το γνωρίζετε γιατί το θέμα του βουλγαρικού εθνικού ιδεώδους δεν μελετάται σχεδόν καθόλου στο Χάρβαρντ (όπου σπουδάσατε)», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: expres.mk, echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Τι σημαίνει για την Ευρώπη η διακοπή εισαγωγών ρωσικού άνθρακα