ΚΟΣΜΟΣ
Βρετανία – Στους 132 οι νεκροί από κοροναϊό το τελευταίο 24ωρο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 54.073 νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 και άλλους 132 θανάτους που σημειώθηκαν 28 ημέρες έπειτα από ένα θετικό τεστ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Χθες, Παρασκευή, είχαν ανακοινωθεί 58.194 νέες μολύνσεις και 120 θάνατοι.
Νωρίτερα η Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε πως καταγράφηκαν άλλες 633 μολύνσεις από την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα να ανέλθει στα 1.898.
Γράψτε το σχόλιό σας

https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Ζαχάροβα: Η απάντησή μας στην απόφαση της Φινλανδίας θα είναι «έκπληξη»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η απάντηση της Μόσχας στην απόφαση του Ελσίνκι να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ θα είναι «έκπληξη» και θα αποφασιστεί πρωτίστως από τον στρατό, αφού ληφθεί υπόψη το σύνολο των παραγόντων για την ένταξη της Φινλανδίας στη Συμμαχία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Τετάρτη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η απάντηση περί «έκπληξης», δόθηκε σε Φινλανδό δημοσιογράφο σχετικά με τα στρατιωτικο-τεχνικά μέτρα και το χρονοδιάγραμμα που σχεδιάζει να λάβει η Ρωσία εναντίον του Ελσίνκι λόγω της αίτησής για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
«Αυτή [η ερώτηση] απευθύνεται στο υπουργείο Άμυνας. Οι κινήσεις μας θα αποφασιστούν αφού ληφθεί υπόψη όλο το σύνολο των παραγόντων και των λεπτομερειών που θα ακολουθήσουν την ενταξιακή διαδικασία. Με βάση όλες αυτές τις παραμέτρους, θα ληφθεί απόφαση, αλλά τον πρώτο και κύριο λόγο τον έχει ο στρατός», τόνισε η Ζαχάροβα.
Για «σοβαρό λάθος» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, που «δεν θα ενισχύσει ούτε θα βελτιώσει την αρχιτεκτονική ασφαλείας της ηπείρου μας». Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της Ρωσίας, ενώ πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα παρακολουθεί στενά «τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό (σ.σ.: η ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ) για την ασφάλειά μας».
Οι φόβοι της Φινλανδίας
Την ίδια στιγμή στη Φινλανδία αυξάνονται οι φόβοι για διακοπή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία, εξαιτίας της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας για τον τρόπο πληρωμής.
Η κρατική φινλανδική εταιρεία Gasum ανέφερε νωρίτερα ότι δεν θα δεχτεί την απαίτηση της Gazprom Export να πληρώσει σε ρούβλια και επομένως είναι αυξημένος ο κίνδυνος να διακοπεί ο ανεφοδιασμός. Σημείωσε ακόμα ότι δεν έχει καμία πληροφορία για το θέμα αυτό από τη ρωσική Gazprom Export αλλά προετοιμάζεται για το σενάριο με βάση το οποίο η Μόσχα θα διακόψει την παροχή αργά το βράδυ της Παρασκευής ή το Σάββατο. Από την πλευρά της, η Gazprom δεν έχει σχολιάσει ακόμα το ζήτημα.
Φινλανδία και Σουηδία κατέθεσαν και επίσημα το πρωί της Τετάρτης αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, με τον Γενς Στόλτενμπεργκ να μιλά για «μια ιστορική στιγμή που πρέπει να αδράξουμε». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «χαιρέτισε με θέρμη και στηρίζει εμφατικά την ιστορική υποψηφιότητα της Φινλανδίας και της Σουηδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ», σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Στο διάστημα κατά το οποίο θα εξετάζονται τα αιτήματα των δύο χωρών «οι ΗΠΑ θα εργαστούν με τη Φινλανδία και τη Σουηδία και θα επαγρυπνούν απέναντι σε κάθε απειλή για την κοινή ασφάλειά μας και για να αποθαρρύνουν και να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επίθεση ή απειλή επίθεσης», διαβεβαίωσε η αμερικανική κυβέρνηση.
Η στάση των ΗΠΑ και οι αντιρρήσεις της Άγκυρας
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, που θα δεχτεί αύριο στον Λευκό Οίκο την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον και τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο, δηλώνει εξάλλου ότι «ανυπομονεί» να εργαστεί με το Κογκρέσο «και με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ» ώστε να ενταχθούν γρήγορα οι δύο χώρες «στη σταθερότερη αμυντική συμμαχία στην ιστορία».
Ωστόσο η ενταξιακή πορεία των δύο χωρών πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της Άγκυρας, που στη σημερινή συνεδρίαση των πρεσβευτών άσκησε βέτο. Η αναβολή εγείρει αμφιβολίες αναφορικά με το εάν θα καταφέρει το ΝΑΤΟ να εγκρίνει το πρώτο στάδιο των αιτήσεων της Φινλανδίας και της Σουηδίας εντός μίας ή δύο εβδομάδων, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ. Ανοίγει επίσης τον δρόμο για πολυήμερη εντατική διπλωματία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Τουρκίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας για το θέμα, επισημαίνουν οι Financial Times.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στη Νέα Υόρκη, επανέλαβε ότι η Τουρκία έχει εύλογες ανησυχίες για την ασφάλειά της, λόγω της υποστήριξης, όπως είπε, που παρέχουν η Σουηδία και η Φινλανδία σε «τρομοκρατικές οργανώσεις», εννοώντας σαφώς τις κουρδικές οργανώσεις και το PKK.
O Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι η Άγκυρα κατανοεί τις ανησυχίες της Σουηδίας και της Φινλανδίας για την ασφάλειά τους, όμως τόνισε ότι θα πρέπει να απαντηθούν και οι ανησυχίες της Τουρκίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Η Ουάσινγκτον ανοίγει εκ νέου την πρεσβεία της στο Κίεβο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Έπειτα από τρεις μήνες, η αμερικανική διπλωματία επιστρέφει στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Η αμερικανική σημαία υψώθηκε ξανά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, η οποία επαναλειτουργεί από σήμερα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία παρέμεινε κλειστή για τρεις μήνες, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
«Αρχίζουμε επίσημα την επαναλειτουργία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Λάνγκενκαμπ στο Reuters, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψουν οι Αμερικανοί διπλωμάτες που εργάζονταν εκεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα επαναλειτούργησε η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο και το γενικό προξενείο στην Οδησσό.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Εκδήλωση της Sea Jets to Σάββατο 14 Μάϊου στο Βόλο στο πλοίο Sporades Star