Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το σύστημα υγείας… ασθενεί

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Χρόνιες ελλείψεις προσωπικού και κρατικής χρηματοδότησης υπό την 12ετή διακυβέρνηση των Συντηρητικών στη Βρετανία, μεγάλος χρόνος αναμονής στις κλήσεις επειγόντων, τραγικές καθυστερήσεις στις θεραπείες και στις νοσηλείες ασθενών.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στον απόηχο των χειροκροτημάτων για τις θυσίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην κορύφωση της πανδημίας της COVID-19, στο προσκήνιο πια έρχεται η διαρκής και βαθιά κρίση του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας (NHS), στον φόντο της οικονομικής κρίσης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ασθμαίνοντας εδώ και καιρό υπό το βάρος του Brexit, διέρχεται μιας από τις πιο κρίσιμες περιόδους στα 74 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ως αντανάκλασης αυτής, το προσωπικό των νοσοκομείων στην Αγγλία, στην Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία έχει ήδη εξαγγείλει απεργία για τις 15 και τις 20 Δεκεμβρίου, την πρώτη στα χρονικά του Βασιλικού Κολεγίου Νοσηλευτικής (RCN).

Αντιμέτωπη με τις δικές της δημοσιονομικές προκλήσεις, αλλά και πιστή στις θατσερικού τύπου ιδιωτικοποιήσεις, η  κυβέρνηση Σούνακ απορρίπτει την αύξηση 5% πάνω από τον πληθωρισμό που ζητά το νοσηλευτικό προσωπικό.

Για τον μέσο Βρετανό, που ήδη βιώνει τη χειρότερη συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου του από τα μέσα του περασμένου αιώνα, τα προειδοποιητικά καμπανάκια ηχούν εκκωφαντικά.

Εικόνα διάλυσης

Το απεργιακό κύμα στον τομέα της υγείας αναμένεται να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες με κινητοποιήσεις γιατρών, οδηγών ασθενοφόρων, τραυματιοφορέων, του προσωπικού τροφοδοσίας, των διοικητικών υπαλλήλων, μέχρι και των συνεργείων καθαρισμού.

Αμετακίνητη θεωρητικά στη θέση της και προετοιμαζόμενη για τα χειρότερα, η κυβέρνηση του Λονδίνου ετοιμάζει ήδη σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τους Times, εξετάζει να χρησιμοποιήσει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας ως οδηγούς ασθενοφόρων και για την κάλυψη πόστων πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έχει ήδη θέσει επί τάπητος σχετικά σενάρια, αν και δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα από το υπουργείο Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση το σχετικό πρωτόκολλο, γνωστό ως Maca, είχε ενεργοποιηθεί πρόσφατα, εν μέσω πανδημίας. Παρ’ όλα αυτά τα κενά στο NHS είναι ήδη δυσαναπλήρωτα, τα προβλήματα πολλαπλά και το μέλλον για το εθνικό σύστημα υγείας προδιαγράφεται δυσοίωνο, εάν δεν δοθούν άμεσα βιώσιμες λύσεις.

Τα τελευταία στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Στο NHS Αγγλίας, για παράδειγμα, οι χρόνοι αναμονής για μια θεραπεία ρουτίνας έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Περίπου 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι -σχεδόν ένας στους οκτώ Άγγλους- βρίσκονται σε λίστα αναμονής, με μέσο χρόνο τις 14 εβδομάδες.

Περισσότεροι από 400.000 αναγκάζονται να περιμένουν πάνω από ένα χρόνο για εγκεκριμένες θεραπείες ασθενειών, ακόμη και κρίσιμων χημειοθεραπειών για καρκινοπαθείς.

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο (BMA), πρόκειται για τουλάχιστον 300πλάσιο αριθμό, συγκριτικά με τα δεδομένα του Σεπτεμβρίου του 2019, πριν δηλαδή από την πανδημία της COVID-19.

Παράλληλα, οι χρόνοι αναμονής στις κλήσεις επειγόντων και για εισαγωγή στο νοσοκομείο έχει επίσης εκτοξευτεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Συνολικά υπολογίζονται κατά μέσο όρο σε πάνω από 12 ώρες,  «πάνω από 60 φορές υψηλότερος» σύμφωνα με τον BMA σε σχέση με τον φθινόπωρο του 2019.

Μια χαίνουσα πληγή

Τα κενά είναι πια τόσο πολλά, που οι εκτιμήσεις για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το NHS διαφέρουν.

Κατά ορισμένους, είναι οι «χρόνιες ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού». Κατά άλλους, είναι η έλλειψη νοσοκομειακών κλινών, όχι μόνο σε αριθμό, αλλά και λόγω γραφειοκρατικών κωλυσιεργιών, με αποτέλεσμα να καθυστερούν τραγικά τα εξιτήρια ασθενών.

Ως λύση, η κυβέρνηση Σούνακ φέρεται τώρα να εξετάζει εξαιρετικά αμφιλεγόμενα σενάρια «εργασιακής ευελιξίας». Σε αυτή εντάσσεται για παράδειγμα η κατάργηση των «φραγμών μεταξύ των ρόλων» γιατρών και νοσηλευτών, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για τη δημιουργία θέσεων ιατρικών «συμβούλων» ή ακόμη και εντελώς νέων ιατρικών επαγγελμάτων, καθώς και πιθανή μείωση του χρόνου εκπαίδευσης ιατρών και νοσηλευτών.

Ανάλογες σκέψεις χαρακτηρίζονται ωστόσο επιλογές οιονεί πανικού ή λύσεις ανάγκης, μπροστά σε ένα κύμα μαζικής φυγής από τον τομέα υγειονομικής περίθαλψης της Βρετανίας τον τελευταίο χρόνο.

Μόλις μέσα σε αυτό το διάστημα υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τα πόστα τους στον κλάδο, εν μέρει λόγω της κρίσης κόστους ζωής και των χαμηλών μισθών.

Όχι τυχαία, πολλές απώλειες έχουν καταγραφεί στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Παράλληλα, το Brexit έχει οδηγήσει περισσότερους από 4.000 Ευρωπαίους γιατρούς στην επιλογή να μην εργαστούν στο NHS, επιδεινώνοντας την οξεία έλλειψη γιατρών στο Ηνωμένο Βασίλειο σε βασικούς τομείς περίθαλψης, όπως καταδεικνύει νέα μελέτη.

Στον αντίποδα, ο νέος υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Στιβ Μπάρκλεϊ, προωθεί τώρα πιο ενεργή προσέλκυση ιατρικού προσωπικού από αναπτυσσόμενες χώρες.

Διευρύνοντας τις ανισότητες

Ο Μπάρκλεϊ μπορεί να βρει ευήκοα ώτα στο υπουργείο Οικονομικών και στον νέο επικεφαλής του, Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος έχει εξάλλου υπηρετήσει στο παρελθόν έξι χρόνια στο βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Φαίνεται ωστόσο ότι «αντί για μακροπρόθεσμες λύσεις, τα βραχυπρόθεσμα μπαλώματα φαντάζουν τρομερά δελεαστικά για μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της τιμωρίας στις κάλπες σε λιγότερο από δύο χρόνια από τώρα», σχολάζει ο γιατρός και συγγραφέας Φιλ Γουίτακερ, σε άρθρο στο περιοδικό The New Statesman.

Η κυβέρνηση Σούνακ έχει ήδη παραδεχτεί ότι μπορεί να μην υπάρξουν απτά αποτελέσματα από τις αλλαγές στο NHS μέχρι το 2024 -μια πιθανή χρονιά εκλογών στη Βρετανία.

Όπως όμως προειδοποίησε με πρόσφατη έκθεση διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, η υγειονομική περίθαλψη των Βρετανών βρίσκεται ήδη σε σοβαρό κίνδυνο.

Έρευνα του BBC κατέδειξε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2021 πάνω από 70 χιλιάδες Άγγλοι ήδη αναγκάστηκαν να πληρώσουν χιλιάδες λίρες για θεραπεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία, χωρίς να έχουν ιδιωτική ασφάλιση. Κοντολογίς, πλήρωσαν από την τσέπη τους το κόστος, που συνήθως είναι πενταψήφιο σε στερλίνες.

Τα στοιχεία έδειξαν αύξηση 39% σε σύγκριση με τα δεδομένα προ της πανδημίας. Πολλοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να πάρουν δάνεια για να πληρώσουν. Άλλοι κατέφυγαν σε crowdfunding.

Ειδικοί τονίζουν ότι η τάση αυτή καταδεικνύει πόσο «απελπισμένοι» είναι ορισμένοι ασθενείς εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων στο NHS.

Προειδοποιούν επίσης για τον ορατό κίνδυνο δημιουργίας ενός συστήματος υγειονομικής περίθαλψης δύο επιπέδων, με τους φτωχότερους σε ακόμη πιο δυσμενή θέση.

Πρόκειται για μια «ολισθηρή πορεία προς την ιδιωτικοποίηση και τη δημιουργία δύο συστημάτων», αναφέρει στην ιατρική επιθεώρηση BJN ο αρχισυντάκτης της και καθηγητής Νοσηλευτικής, Ίαν Πιτ. «Η αποφυγή» αυτού του σεναρίου, υπογραμμίζει, είναι «προς το συμφέρον όλων».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Μιανμάρ: Άσχημα νέα – Ο στρατιωτικός νόμος επεκτάθηκε σε πολλά προπύργια της αντίστασης κατά της χούντας

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Η χούντα που βρίσκεται στην εξουσία στη Μιανμάρ επέκτεινε τον στρατιωτικό νόμο σε ολόκληρες επαρχίες όπου ο στρατός είναι αντιμέτωπος με την σθεναρή αντίσταση ανταρτών, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφού την Τετάρτη παρέτεινε για έξι μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα, η χούντα επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε 37 περιφέρειες οκτώ κρατιδίων και επαρχιών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Χάος μετά το πραξικόπημα

Η Μιανμάρ έχει βυθιστεί στο χάος μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021, το οποίο ανέτρεψε την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι. Η καταστολή των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων που ακολούθησαν προκάλεσε το ξέσπασμα ή την αναζωπύρωση συγκρούσεων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση καταδεικνύει ότι η χούντα αναζητεί νέους τρόπους για να εξαλείψει την αντίσταση στις περιοχές όπου είναι ενεργοί αντάρτες που μάχονται κατά του πραξικοπήματος.

Η επέκταση του στρατιωτικού νόμου έχει στόχο «να καταστήσει πιο αποτελεσματικές τις δραστηριότητες για την εγγύηση της ασφάλειας, του κράτους δικαίου, της ειρήνης και της τοπικής ηρεμίας», αναφέρει η κρατική εφημερίδα Global New Light of Myanmar.

Τα στρατοδικεία θα εξετάζουν τις ποινικές υποθέσεις

Βάσει του στρατιωτικού νόμου, τα στρατοδικεία θα εξετάζουν τις ποινικές υποθέσεις, από την εσχάτη προδοσία ως την απαγόρευση «διασποράς ψευδών ειδήσεων», μια κατηγορία την οποία ο στρατός χρησιμοποιεί για να φυλακίζει δεκάδες δημοσιογράφους.

Όσοι καταδικάζονται από στρατοδικεία δεν έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση, με εξαίρεση όσους καταδικαστούν σε θάνατο, με την εκτέλεση της ποινής αυτής να πρέπει να εγκρίνεται από τον επικεφαλής της χούντας Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, εξηγεί η εφημερίδα.

Στις περιφέρειες στις οποίες επεκτάθηκε ο στρατιωτικός νόμος ο στρατός της Μιανμάρ βρίσκεται συχνά αντιμέτωπος με «τις δυνάμεις άμυνας του λαού», που μάχονται κατά της χούντας, αλλά και με παραστρατιωτικές οργανώσεις εθνοτικών ομάδων.

Στρατιωτικός νόμος ισχύει ήδη σε περιοχές της Γιανγκόν και της Μάνταλεϊ, των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Μιανμάρ.

Χθες Πέμπτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την παράταση κατά έξι μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, καθυστερώντας ντε φάκτο τη διεξαγωγή εκλογών τις οποίες η χούντα έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει ως τον Αύγουστο.

Ο Μιν Αούνγκ Χλάινγκ παραδέχθηκε την Τετάρτη ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των περιφερειών της χώρας δεν βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του στρατού.

Περισσότεροι από 2.900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την καταστολή του στρατού μετά το πραξικόπημα και περισσότεροι από 18.000 έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τοπική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Τι σηματοδοτεί το μπρα ντε φερ ΗΠΑ – Τουρκίας για τα F-16 – Τα «παιχνίδια» Ερντογάν και οι κόκκινες γραμμές της Ουάσιγκτον

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχαν στην Άγκυρα για αλλαγή πλεύσης των ΗΠΑ στο θέμα της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία, φαίνεται πως επί του παρόντος δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών καθώς υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις, ειδικά στο Κογκρέσο σχετικά με το ζήτημα της πώλησης μαχητικών στην Άγκυρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μετά τον Ρόμπερτ Μενέντεζ που έχει ταχθεί από την αρχή κατά της πώλησης F-16 στην Άγκυρα εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, πληθαίνουν οι φωνές στο Κογκρέσο που ζητούν να μπει φρένο στο θέμα των μαχητικών.

Αμερικανοί γερουσιαστές σε επιστολή που θα σταλεί στον πρόεδρο Μπάιντεν τονίζουν μεταξύ άλλων ότι για να προχωρήσει το θέμα της πώλησης μαχητικών στην Άγκυρα θα πρέπει προηγουμένως να έχει δοθεί  το «πράσινο φως» για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Τη διακομματική επιστολή,  συνέταξαν η Δημοκρατική γερουσιαστής, Τζιν Σαχίν, από το Νιου Χάμσαϊρ και ο Ρεπουμπλικάνος συνάδελφος της, Τομ Τίλις, από την Βόρεια Καρολίνα.

Τι πραγματικά θέλουν οι ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ πάντως, φαίνεται ότι υπάρχουν δύο γραμμές για το θέμα. Από τη μία ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν  έχει ζητήσει να δοθεί το «πράσινο φως» για την πώληση μαχητικών, ωστόσο το θέμα έχει «κολλήσει» στο Κογκρέσο.

Σε κάθε περίπτωση γίνονται προσεχτικές κινήσεις καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία έναν πολύτιμο σύμμαχο και για τον λόγο αυτό πιέζουν τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πει το «ναι» στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με Φινλανδία και Σουηδία.

Το τελευταίο διάστημα όμως,  κερδίζει έδαφος η συσχέτιση της εξέλιξης της πώλησης μαχητικών με το αν η Τουρκία θα ανάψει «πράσινο φως» για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Ο Αντώνης Κλάψης, επίκουρος καθηγητής διπλωματίας, ανέφερε (ΕΡΤ) πως στο Κογκρέσο υπάρχει μια ολόκληρη διεργασία κατά την οποία φαίνεται ότι τίθεται ως απαραίτητη προϋπόθεση η συναίνεση της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των F16.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν το Κογκρέσο δεν συναινέσει, πολύ απλά η προεδρική απόφαση δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει μια προεδρική απόφαση και δεν είναι εύκολο να παρακαμφθούν οι διαδικασίες, όπως το εννοεί η Τουρκία. Επομένως, υπάρχουν και δεσμεύσεις οι οποίες ξεφεύγουν από τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είναι συναρτημένες με την εσωτερική πολιτική διάρθρωση κάθε κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι «οι Αμερικανοί θα ασκήσουν κάθε πίεση προκειμένου η Τουρκία να αλλάξει πολιτική στο ζήτημα της Φινλανδίας και της Σουηδία. Δεν ξέρω αν είναι διαπραγματευτικό ελιγμός από την πλευρά της Άγκυρας. Νομίζω ότι έχει να κάνει και με τις ιδεοληψίες του κυρίου Ερντογάν» κατέληξε.

Η στάση Ερντογάν και οι πιέσεις στις ΗΠΑ

Η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα πάντως, δείχνει συχνά πυκνά τον εκνευρισμό της  για την εξέλιξη με το θέμα της πώλησης των μαχητικών ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές στην πιθανή παράδοση F-35 στην Ελλάδα.

O Ερντογάν θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχίσει το «ανατολίτικο παζάρι» για το θέμα προσπαθώντας με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει το πολυπόθητο «ναι» από τις ΗΠΑ για τα F-16 πριν τις τουρκικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαιου.

Επίσης, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, αν οι ΗΠΑ θέσουν τα F-16 ως προϋπόθεση για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και απαντήσουν και στο ελληνικό αίτημα για τα F-35 η Τουρκία θα αντιδράσει.

«Aν στο Κογκρέσο κάποιοι όπως ο γερουσιαστής Μενέντεζ φέρουν το θέμα της Σουηδίας και της Φινλανδίας ως προϋπόθεση και αν ταυτόχρονα απαντήσουν θετικά στο αίτημα της Ελλάδας για τα F-35, θα χάσουν την ουδετερότητα τους στο ΝΑΤΟ. Αν το θέσουν ως προϋπόθεση, δεν υπάρχει περίπτωση να το αποδεχτούμε. Το λέω ξεκάθαρα» τόνισε δείχνοντας ότι η Άγκυρα ανησυχεί για την αλλαγή ισορροπιών στο Αιγαίο.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
LIFESTYLE2 λεπτά ago

Φαίη Σκορδά για Βαρεμένο – Καραμανλή: «Απαράδεκτη η συμπεριφορά»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 λεπτά ago

Άδωνις Γεωργιάδης: Κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε συγκυβέρνηση είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ – Φρικώδες σύστημα η απλή αναλογική

ΕΛΛΑΔΑ3 λεπτά ago

Αριδαία: Τροχαίο με φονική παράσυρση για διευθυντή σχολείου από φορτηγό

ΜΠΑΣΚΕΤ6 λεπτά ago

Ματέο: «Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, παίζει με συνέπεια η Μονακό»

OIKONOMIA9 λεπτά ago

ΥΠΕΝ:Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία του εδάφος

LIFESTYLE14 λεπτά ago

«Το διαδίκτυο έχει και λεκάνες να θέλει να κάνει ο καθένας τον εμετό του»

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ15 λεπτά ago

Ανακαλύφθηκε κοντινός εξωπλανήτης όμοιος με τη Γη – Θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 λεπτά ago

Ψαριανός: Σάλος με τις δηλώσεις για την ΕΥΠ – «Δουλειά της είναι να παρακολουθεί τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς»

ΕΛΛΑΔΑ21 λεπτά ago

Χιόνι: «Ο χιονιάς καταφθάνει την Κυριακή», λέει ο Καλλιάνος – Χιονόπτωση και στην Αθήνα

LIFESTYLE30 λεπτά ago

Σεκιουριτάς και ντετέκτιβ ήταν ο ηθοποιός πριν «κατακτήσει» το Χόλιγουντ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από τη ζωή η Χρυσούλα Καρμπά- Κάϊρα από Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

Η Βελανιδιά του Tim Crouch στο Bios: Μία τολμηρή θεατρική πρόκληση με εκλεκτούς καλεσμένους

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Πέθανε οδηγός ταξί στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

«Πάγωσε» ο Βόλος το πρωί του Σαββάτου- Πέθανε ο 62χρονος Σωτήρης Καπατσέλος

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της ιστορικής διοργάνωσης

MEDIA22 ώρες ago

«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη: καλεσμένος ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 00:10

LIFESTYLE6 ημέρες ago

«Έχασα τη θέση μου στο Πολεμικό Ναυτικό επειδή πήγα στο Survivor»

MEDIA3 ημέρες ago

«Μαύρο Ρόδο»- Έβαλε φωτιά το ζεϊμπέκικο του Θέμη Καστρινού

MEDIA5 ημέρες ago

Ο Καμπούρης ξεσκίζει τον Τατσόπουλο – «Άθλιε υβριστή του καρκίνου της αδερφής μου θα σε…»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας Βαλάντη Καπίτσα..

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή