Οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί από ιδιωτική εταιρία για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο NHS ξεκίνησαν πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον της μισθολογικής ανισότητας

Πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους ασιατικής ή αφρικανικής καταγωγής, της βρετανικής εταιρείας Serco, που προσφέρει υπηρεσίες εστίασης, καθαρισμού, μεταφοράς και άλλες στα βρετανικά νοσοκομεία, ξεκίνησαν σήμερα απεργία δύο εβδομάδων καταγγέλλοντας τη μισθολογική ανισότητα.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  • Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Προς ακύρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς λόγω ελλείψεων στο NHS

Περίπου 600 εργαζόμενοι της εταιρείας αυτής, υπεργολάβος του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας (NHS), ξεκίνησαν σήμερα απεργία δύο εβδομάδων σε τρία νοσοκομεία του Λονδίνου (St Barts, Royal London και Whipps Cross), επεσήμανε εκπρόσωπος του συνδικάτου Unite, που εκπροσωπεί τους εργαζομένους.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

15% μικρότερη αμοιβή

Το Unite εξήγησε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ότι οι εργαζόμενοι στην Serco λαμβάνουν έως και κατά 15% χαμηλότερους μισθούς σε σχέση με άλλους εργαζόμενους που κάνουν το ίδιο έργο και έχουν προσληφθεί απευθείας από το NHS.

Η Serco πρότεινε πρόσφατα αύξηση μισθών κατά 3% με αναδρομική ισχύ από τον Απρίλιο του 2021.

Οι εργαζόμενοι αυτοί “αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους” μόλυνσης από covid-19, όπως “και οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί απευθείας από το NHS. Για ποιο λόγο πληρώνονται πολύ λιγότερο, ενώ αντιμετωπίζονται με άσχημο τρόπο” από τη Serco, κατήγγειλε η Σάρον Γκρέιαμ γενική γραμματέας του Unite.

Για έναρξη συνομιλιών μιλά τώρα η εταιρία

Η Τάντι ΜακΌλεϊ, αρμόδια της Serco για τη σύναψη συμβολαίων με το νοσοκομείο St Barts, απάντησε ότι η εταιρεία «είναι εξαιρετικά απογοητευμένη από την απεργία της Unite» παρά την προτεινόμενη αύξηση μισθών. «Ελπίζουμε ότι εκτενέστερες συνομιλίες με τη Unite (…) θα επιτρέψουν να βρεθεί μια λύση», πρόσθεσε.

Όμως ο Σιάραν Νάιντου, εκπρόσωπος της Unite, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ του συνδικάτου και της Serco.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Απίστευτο και όμως πραγματικό: Οδηγούσε για πάνω από 70 χρόνια χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης