Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Welt: Ο νέος δρόμος της Μπέρμποκ στην εξωτερική πολιτική

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Νέα ήθη στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας φέρνει η Αναλένα Μπέρμποκ. Όπως παρατηρεί η εφημερίδα Welt σε άρθρο με τίτλο «ο νέος δρόμος της Μπέρμποκ», η γερμανική Εξωτερική Πολιτική «διεξαγόταν μέχρι τώρα τις περισσότερες φορές πίσω από κλειστές πόρτες. Τώρα η Υπουργός αναζητά την ανατροφοδότηση από τους πολίτες».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών ζητά συμβουλές από τους πολίτες. Την περασμένη Πέμπτη, δεκάδες συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις του «Διαλόγου με τους Πολίτες για τη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας» συμμετείχαν σε μια «Open Situation Room» εκδήλωση στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία επεξεργάστηκε διάφορα σενάρια κρίσης στη γερμανική Εξωτερική Πολιτική» σημειώνει το δημοσίευμα.

Επισημαίνει δε ότι λίγο καιρό πριν, το Υπουργείο Εξωτερικών είχε ζητήσει από τα τοπικά γραφεία καταγραφής τις διευθύνσεις 3.000 πολιτών, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. 350 άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και πήραν μέρος στις εκδηλώσεις του «Διαλόγου με τους Πολίτες». Στη συνέχεια ζητήθηκε από περίπου επτά άτομα ανά πόλη να μεταβούν στο Βερολίνο.

Στην πρωτεύουσα οι προσκεκλημένοι θα πρέπει τώρα εργαζόμενοι σε Ομάδες Εργασίας να ετοιμάσουν προτάσεις επί διαφόρων σεναρίων κρίσης.

Το Σεπτέμβριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα

Το άρθρο αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο, η Υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ (Πράσινοι) προτίθεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων στο Βερολίνο. Η WELT τα έχει ήδη στη διάθεσή της. Τα αποτελέσματα δεν είναι αντιπροσωπευτικά, τονίζουν κορυφαία στελέχη του Υπουργείου.

Παρέχουν όμως μια εικόνα της διάθεσης στη Γερμανία και οδηγούν σε ορισμένες περιπτώσεις σε αξιοσημείωτα συμπεράσματα. Επιπλέον, δίδουν την αίσθηση ότι ένα χρόνο πριν, όταν η κατάσταση σε ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής στην Ευρώπη ήταν πολύ πιο χαλαρή, τουλάχιστον από τη σκοπιά του Βερολίνου, οι συστάσεις θα ήταν πιθανώς πολύ διαφορετικές.

Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι: Οι τίτλοι με τους οποίους παρουσιάζονται οι λύσεις το δείχνουν ήδη: «Ισχυρή Ασφάλεια για τη Γερμανία και τους εταίρους μας», «Κυρίαρχα, με ασφάλεια και από κοινού» ή «Ισχυροί στο εσωτερικό, ενωμένοι στο εξωτερικό». Οι συνομιλητές δίδουν ιδιαίτερη σημασία στη «διαφάνεια» της κρατικής δράσης –ειδικά η Πολιτική Ασφαλείας θα πρέπει να «επικοινωνείται ξεκάθαρα» στο εσωτερικό και στη δυτική Συμμαχία. Η αξιοπιστία στην Εξωτερική Πολιτική τονίστηκε επίσης σχεδόν σε κάθε Ομάδα Εργασίας. Η Γερμανία θα πρέπει «να ενεργεί με κατανοητό τρόπο και στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Συντάγματος».

Όπως τονίζει η Welt κανείς δεν χρειάστηκε να εξηγήσει στους πολίτες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία του ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών ότι η Ασφάλεια της Γερμανίας δεν θα είναι δυνατόν να διατηρηθεί πλέον χωρίς μια μάχιμη Bundeswehr. Αυτό έχει ήδη γίνει σαφές σε ορισμένες συνομιλίες που διοργανώθηκαν σε Δημαρχεία γερμανικών πόλεων, στις οποίες η Μπέρμποκ απάντησε σε ερωτήσεις των πολιτών.

Αλλαγή εποχής

Στην Καρλσρούη, για παράδειγμα, – γράφει το δημοσίευμα – ένας από τους συμμετέχοντες τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το ζητούμενο δεν είναι μόνον η ασφάλεια της Ουκρανίας. «Είναι και η Ασφάλεια της Καρλσρούης!». Η «αλλαγή εποχής» που επικαλέστηκε ο Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς (SPD) φαίνεται να έχει αυξήσει τις προσδοκίες μεταξύ των πολιτών, και τώρα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση καλείται να τις ικανοποιήσει.

Κατά την έναρξη της σειράς των διαλόγων, συνεχίζει η εφημερίδα, η Μπέρμποκ τόνισε ότι η στρατηγική Εθνικής Ασφαλείας «δεν συντάσσεται μόνο στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε μόνο στα διάφορα Υπουργεία αυτής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης». Αλλά ότι θα πρέπει να ακουστούν οι πολίτες, να καταγραφούν «ανησυχίες και φόβοι». Αυτό δεν φαίνεται καταρχήν πολύ συναρπαστικό, αλλά είναι κάθε άλλο παρά αυτονόητο για το ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Γιατί στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας η Εξωτερική Πολιτική χαρασσόταν ως επί το πλείστον κεκλεισμένων των θυρών και από στενές ομάδες εμπειρογνωμόνων υπογραμμίζει η εφημερίδα. Επικεφαλής διπλωμάτες όπως οι Χανς Ντίτριχ Γκένσερ (FDP), Γιόσκα Φίσερ (Πράσινοι) ή ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ (SPD) απολάμβαναν μεγάλης δημοτικότητας στο εσωτερικό, αλλά η διαφάνεια των πράξεών τους ήταν αντίστοιχα περιορισμένη. Η δημοφιλία των Φίσερ και Στάινμαγερ ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις άνω του 70%, όπως δείχνουν έρευνες του Ινστιτούτου Infratest Dimap. Ωστόσο, η δημοτικότητα δεν είναι ίδιον της θέσης του Υπουργού Εξωτερικών. Οι Γκίντο Βεστερβέλε (FDP), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και Χάικο Μάας (και οι δύο SPD) κατέγραφαν σημαντικά χειρότερες επιδόσεις, τονίζει η Welt.

Πρώτη σε δημοτικότητα η Μπέρμποκ

Η Μπέρμποκ – κατά το δημοσίευμα – βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην κορυφή του πίνακα δημοτικότητας με 55%. Αλλά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και μετά, η πολιτικός των Πρασίνων βρέθηκε αντιμέτωπη με διαφορετικές προκλήσεις από τους προκατόχους τους. Η Εξωτερική Πολιτική έχει συνολικά μία εντελώς διαφορετική βαρύτητα. Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, κάθε λέξη για την Εξωτερική Πολιτική έχει τη σημασία της και για την Εσωτερική Πολιτική. Τα πεδία δύσκολα μπορούν να διαχωριστούν μεταξύ τους στην κρίση, και αυτό το γνωρίζουν και οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών. Τα σχέδια να καταστεί η Εξωτερική Πολιτική μεγαλύτερο θέμα στο εσωτερικό μέσω της συνομιλίας με τους πολίτες βρίσκονταν στα συρτάρια του Υπουργείου εδώ και χρόνια. Τώρα όμως υλοποιούνται.

Πλέον, οι εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Εξωτερικών δεν θα πρέπει να εξηγούν μόνο τις στρατηγικές τους στους πολίτες. Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να τους ακούν, τονίζει το δημοσίευμα.

Αυτό επετεύχθη άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο στο «Open Situation Room» την περασμένη Πέμπτη, αναφέρει το δημοσίευμα. Αξιωματούχοι του Υπουργείου συμμετείχαν επίσης στις Ομάδες Εργασίας, όπως και πολλοί εμπειρογνώμονες από Δεξαμενές Σκέψης, όπως το Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής (SWP) ή ο Κάρλο Μασάλα, ο οποίος κατέχει την έδρα Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Bundeswehr στο Μόναχο.

Ορισμένοι πολίτες παραπονέθηκαν – καταλήγει η Welt – ότι οι εμπειρογνώμονες μονοπώλησαν τις συζητήσεις στις Ομάδες Εργασίας. Άλλοι τόνισαν ότι θα ήθελαν μεγαλύτερη συμμετοχή τους. Το συμπέρασμα είναι πως και οι δύο πλευρές θα πρέπει να μάθουν πως πρέπει να διεξάγεται ο διάλογος με τους πολίτες.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τελευταία μέρα των δημοψηφισμάτων – Τι γνωρίζουμε για τις τέσσερις περιοχές που θέλει να προσαρτήσει η Ρωσία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας, υπό τον έλεγχο —πλήρη ή μερικό— των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας, ολοκληρώνουν σήμερα την ψηφοφορία στο πλαίσιο των δημοψηφισμάτων για την προσάρτησή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, που καταδικάζουν το Κίεβο και η διεθνής κοινότητα. Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία κλειδιά γι’ αυτές.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ

Οι δύο κατά πλειονότητα ρωσόφωνες περιφέρειες αποτελούν το Ντονμπάς, τη βιομηχανική λεκάνη της Ουκρανίας. Από το 2014 ως το 2022, μαινόταν ήδη σε αυτές η σύρραξη ανάμεσα στους αυτονομιστές που θεωρείται στη Δύση πως καθοδηγούνται από τη Μόσχα και τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους και δικαιολόγησε την εισβολή του στρατού της χώρας του στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου επικαλούμενος την ανάγκη να σωθεί ο ρωσόφωνος ουκρανικός πληθυσμός από την υποτιθέμενη γενοκτονία του που απεργαζόταν κατ’ αυτόν το Κίεβο.

Η περιφέρεια Λουγκάνσκ μετρούσε πριν από τον πόλεμο κάπου 2,1 εκατομμύρια κατοίκους. Οι τρεις πλευρές της γειτονεύουν με τη Ρωσία και, όπως παραδέχονται οι ουκρανικές αρχές, το 98% του εδάφους της τελεί υπό τον έλεγχο της Μόσχας.

Από τις τέσσερις περιφέρειες όπου διεξάγονται τα υποτιθέμενα δημοψηφίσματα, είναι αυτή όπου ο ρωσικός έλεγχος είναι πιο απόλυτος, με τίμημα όμως βαριές στρατιωτικές απώλειες.

Αφότου εξαπολύθηκε ουκρανική αντεπίθεση στις αρχές Σεπτεμβρίου απελευθερώθηκε μεγάλο μέρος της γειτονικής περιφέρειας του Χαρκόβου και ουκρανικά στρατεύματα ανέκτησαν επίσης κάποια εδάφη στη Λουγκάνσκ.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας

Η γειτονική περιφέρεια Ντονέτσκ, όπου επίσης διεξάγεται ψηφοφορία, μετρούσε 4,1 εκατομμύρια κατοίκους προπολεμικά. Η συνώνυμη πρωτεύουσά της ήταν η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Πριν από τη ρωσική εισβολή, περίπου η μισή βρισκόταν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών. Σήμερα, περί το 67% του εδάφους της ελέγχεται από τη Μόσχα και τους συμμάχους της, ιδίως το λιμάνι της Μαριούπολης, που υπέστη τεράστια καταστροφή στην πολιορκία των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι φονικές μάχες συνεχίζονται. Σύμφωνα με το Κίεβο, οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν κάποιες προόδους αυτόν τον μήνα.

Ζαπορίζια

Στην περιοχή αυτή, η οποία βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα βρίσκεται το μεγαλύτερο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της χώρας —και της Ευρώπης— πάνω στον Δνείπερο ποταμό. Μετρούσε προπολεμικά 1,63 εκατ. κατοίκους.

Αναλογικά, από τις τέσσερις περιφέρειες όπου διεξάγονται δημοψηφίσματα, πρόκειται για αυτή όπου ο έλεγχος της Ρωσίας είναι μικρότερος (63%).

Η μεγαλύτερη πόλη της, που επίσης ονομάζεται Ζαπορίζια, ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις, όμως το μεγαλύτερο λιμάνι της, η Μπερντιάνσκ, βρίσκεται στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων.

Το γιγαντιαίο πυρηνικό εργοστάσιο βρίσκεται επίσης υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού από τον Μάρτιο. Έκτοτε οι αντιμαχόμενες πλευρές αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς στην εγκατάσταση που μπορεί να προκαλέσουν μείζονα πυρηνική καταστροφή. Οι εκκλήσεις για την αποστρατιωτικοποίηση της εγκατάστασης έχουν πολλαπλασιαστεί, όμως χωρίς αποτέλεσμα ως αυτό το στάδιο.

Χερσώνα

Περί το 83% της περιφέρειας αυτής, της δυτικότερης που ελέγχεται από τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της ομώνυμης πρωτεύουσάς της, καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Η περιφέρεια, εξαιρετικά σημαντική για την ουκρανική γεωργία, είναι στρατηγικής σημασίας για τη Μόσχα, καθώς γειτονεύει με τη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Η κατάληψή της, όπως και του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζιας, επιτρέπει να υπάρχει συνέχεια μεταξύ όλων των περιφερειών που έχει κυριεύσει στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, και του καθεαυτό ρωσικού εδάφους.

Η Ουκρανία διεξάγει αντεπίθεση εκεί και τους τελευταίους μήνες κάνει λόγο για κάποιες επιτυχίες. Προκάλεσε ζημιές σε γέφυρες που ενώνουν τη μια όχθη του Δνείπερου με την άλλη γύρω από την πόλη της Χερσώνας για να κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων.

Εξάλλου έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις εναντίον ρώσων και φιλορώσων αξιωματούχων εκεί και αρκετοί εξ αυτών έχουν σκοτωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας στο μετρό

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μια 33χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ, ενώ βρισκόταν σε σταθμό του μετρό στη Νέα Υόρκη. Ένας 41χρονος την πλησίασε και προσπάθησε να της πιάσει κουβέντα, όταν όμως τον αγνόησε, εκείνος την ξυλοκόπησε.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το τραγικό περιστατικό, σημειώθηκε το απόγευμα της 20ης Σεπτεμβρίου σε σταθμό του μετρό στη Νέα Υόρκη. Την 33χρονη Elizabeth Gomes επιχείρησε να σώσει από τον βάναυσο ξυλοδαρμό της ένας περαστικός, ο οποίος κατάφερε τελικά να αποσπάσει την προσοχή του δράστη.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο των social media δείχνει τον άντρα να σέρνει την 33χρονη στο πάτωμα, να την ρίχνει στον τοίχο, να την γρονθοκοπεί και να την κλωτσά επανειλημμένα στο πρόσωπο και στο σώμα. Τo θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

«Ξέρετε πόσο φοβάμαι τώρα; Δεν ήμουν ποτέ ένας άνθρωπος που φοβόταν», δήλωσε η 33χρονη. Όπως λέει, πονάει ακόμη και έχει κοιμηθεί ελάχιστα εδώ και μία εβδομάδα μετά την επίθεση.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση:

Σύμφωνα με την New York Post, 0 41 χρονος έχει βαρύ ποινικό μητρώο, καθώς το 1995 όταν ήταν μόλις 14 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γιαγιά. Η Ariela Mascha, είχε 20 σπασμένα πλευρά, ένα τραύμα από μαχαίρι στο πόδι και τρυπημένο ήπαρ.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ11 λεπτά ago

Υπόθεση revenge porn στην Πάτρα: «Έκανα απόπειρα αυτοκτονίας» λέει ένα από τα 141 θύματα

ΜΠΑΣΚΕΤ15 λεπτά ago

Η… πρώτη του Ντόρσεϊ στο Ντάλας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 λεπτά ago

Σουάρες για Πάμπλο Γκαρσία: «Παράδειγμα προς μίμηση, ένας ηγέτης της Εθνικής»

ΚΟΣΜΟΣ19 λεπτά ago

Ουκρανία: Τελευταία μέρα των δημοψηφισμάτων – Τι γνωρίζουμε για τις τέσσερις περιοχές που θέλει να προσαρτήσει η Ρωσία

LIFESTYLE23 λεπτά ago

«Είδα τον ηθοποιό να φιλάει στο στόμα τον μασέρ του», λέει πρώην σαϊεντολόγος

ΕΛΛΑΔΑ30 λεπτά ago

Πάτρα: Μαθητές δημοτικού κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση χαπιών

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ35 λεπτά ago

“Φινάλε” με νίκη για την Εθνική

ΚΟΣΜΟΣ38 λεπτά ago

ΗΠΑ: Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας στο μετρό

ΕΛΛΑΔΑ49 λεπτά ago

Πάτρα: Ταυτοποιήθηκαν δύο άντρες για το μαζικό revenge porn

ΘΕΣΣΑΛΙΑ55 λεπτά ago

Απάντηση του Συνδέσμου Κατακλυζομένων Μεσοχώρας στον Αγοραστό για τις δηλώσεις του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου από τον θάνάτο του Βασίλη Αθανασίου σε ηλικία 25 ετών

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 ημέρες ago

Σε απολογία Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ισπανικής ταινίας «Haunted Heart» («Στοιχειωμένη καρδιά») στο Τρίκερι

MEDIA7 ημέρες ago

Μ’ αυτούς κοιμάσαι ήσυχος: Αυτά είναι τα 3 ζώδια που δεν απατούν ποτέ

VIDEO6 ημέρες ago

42η Ανάβαση Πορταριάς | 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

«Ματωμένα Χώματα. Θυμάμαι, άρα υπάρχω» στη Νέα Ιωνία στις 21 Σεπτεμβρίου

MEDIA4 ημέρες ago

Δεν κράτησε ούτε 2 εβδομάδες: Σε μετωπική Λιάγκας και Νομικού, τέλος από το Πρωινό

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ κ ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ -ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago

Ο Ντέιβιντ Μπόουι τιμήθηκε με πλακέτα στη Λεωφόρο της Δόξας της Μουσικής στο Κάμντεν του Λονδίνου

AUTO-MOTO5 ημέρες ago

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ Arrepiado στο 20ο Motor Festival Gold Edition του ΟΑΚΑ! (ΦΩΤΟ+video)

Δημοφιλή