Connect with us
banner epikhirisis

AUTO-MOTO

WorldSBK: Ο Razgatlioglu επικρατεί στο Misano στον γεμάτο μάχες 1ο Αγώνα

Published

on

top1rac1misd.jpg

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

Η πίστα Misano World Circuit – Marco Simoncelli ήταν έτοιμη να προσφέρει έναν δύσκολο Αγώνα για τους συμμετέχοντες του WorldSBK, με υψηλές θερμοκρασίες στην άσφαλτο που αγγίζουν τους 50°C,

Βασικά σημεία Superpole Tissot

Ο Bulega ήταν 1ος κατά τη διάρκεια των 15λεπτων Κατατακτήριων Superpole. Ο Ιταλός έκανε χρόνο 1’31.856 πριν ο Razgatlioglu μειώσει το χρόνο με νέο ρεκόρ γύρου. Ωστόσο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο Bulega κατέβασε το χρόνο του κατά δύο δέκατα του δευτερολέπτου και σημείωσε την pole. Τελικά υποβιβάστηκε στην 4η θέση λόγω ποινής για επιβράδυνση στην αγωνιστική γραμμή στο τέλος των Κατατακτήριων και για την ενόχληση του Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) κατά τη διάρκεια του γύρου του.

Advertisement

Ο Axel Bassani πέτυχε την πρώτη σειρά εκκίνησης της σεζόν για την ομάδα bimota by Kawasaki Racing Team. Μια έξυπνη στρατηγική είδε τον Ιταλό αναβάτη να αφήνει τα pits πίσω από τον Razgatlioglu και αυτό ανταμείφθηκε με την πρώτη σειρά εκκίνησης από το 1989 για τον κατασκευαστή. Ο συναθλητής του, Alex Lowes, θα εκκινήσει από τη δεύτερη σειρά για τον 1ο Αγώνα και τον Αγώνα Superpole Tissot.

Παρά την απουσία από τις ΕΔ 2 χθες, ο Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) σημείωσε τον 4ο καλύτερο χρόνο. Θα εκκινήσει μπροστά από τον Alex Lowes και τον εντυπωσιακό Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team). Παρά το ότι είχε πέσει δύο φορές την Παρασκευή, ο Gardner έδειξε ψυχραιμία και σημείωσε τον ταχύτερο του χρόνο στο τέλος των Κατατακτηρίων.

Αποτελέσματα Superpole

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) 1’31.618s*
2. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.238s
3. Axel Bassani (bimota by Kawasaki Racing Team) +0.719s
*Ξεκίνησε τον Αγώνα 1 από την 4η θέση λόγω ποινής

Βασικά σημεία 1ου Αγώνα

Advertisement

Μια ποινή μετά τις Κατατακτήριες Superpole για αργή οδήγηση από τον Nicolo Bulega έριξε τον αναβάτη της Aruba.it Racing – Ducati από την pole στη 4η θέση. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος οδήγησε μπροστά για τους πρώτους τέσσερις γύρους του Αγώνα, αλλά τελικά κατέληξε στη 2η θέση, κερδίζοντας 20 βαθμούς. Έμεινε πίσω από τον Toprak Razgatlioglu κατά 1.045s μετά από 21 γύρους.

Ο Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) έκανε ένα λάθος στον 1ο γύρο στη στροφή 8 και βγήκε εκτός πίστας. Ξεκινώντας από την pole, έπεσε στην 3η θέση στο τέλος του γύρου. Μέσα σε έναν γύρο εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Axel Bassani στη στροφή 6 και κυνηγούσε τον Bulega. Ο αναβάτης της Ducati έκανε ένα λάθος στη στροφή 9 και άφησε την πόρτα ανοιχτή για τον Razgatlioglu να αναλάβει την πρωτοπορία πριν το πρώτο τέταρτο του Αγώνα.

Ένας Αγώνας γεμάτος μάχες είδε τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) να κρατάει πίσω του τον Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) για την τελευταία θέση στο βάθρο. Κάποια στιγμή, ο Lowes επιτέθηκε στη στροφή 2 για να πάρει τη θέση, αλλά μέσα σε μερικές στροφές ο Petrucci πέρασε ξανά μπροστά. Ο Andrea Locatelli (Pata Maxus Yamaha) τερμάτισε 5ος, πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα του από τη νίκη στον Ολλανδικό Γύρο.

Ξεκινώντας από την τέταρτη σειρά εκκίνησης, ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) έκανε ένα λάθος στη στροφή 8, όταν βγήκε εκτός προσπαθώντας να προσπεράσει τον Sam Lowes, που του στέρησε την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο. Ο Bautista τερμάτισε τον Αγώνα στην 7η θέση, αλλά μια ποινή μετά τον Αγώνα στον Lowes, για υπέρβαση ορίων πίστας, τον κατέβασε στην 7η θέση και ο Bautista ανέβηκε 6ος.

Advertisement

1ος – Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)
«Αυτός δεν ήταν ένας εύκολος Αγώνας, αλλά πίεσα σκληρά σε κάθε γύρο. Ξέρω ότι ο Bulega και η Ducati ήταν ισχυροί σε αυτήν την πίστα και με τις συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας δεν ήταν εύκολο για κανέναν. Στους τελευταίους γύρους ένιωσα ότι η μοτοσυκλέτα ταλαιπωρήθηκε, αλλά έμεινα συγκεντρωμένος. Αυτός ο αγώνας ήταν πολύ σημαντικός για μένα και για το πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τον Τίτλο στο WorldSBK και είμαι χαρούμενος που κέρδισα τον 1ο Αγώνα, αλλά έχουμε ακόμα δύο Αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο»

Razgatlioglu (1), Bulega (11)

2ος – Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati)
«Ειλικρινά, δεν είχα καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα. Με την υψηλή θερμοκρασία στην πίστα ήμουν μόνο στο 90%. Αν θέλεις να νικήσεις τον Toprak, πρέπει να είσαι στο 100%. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την αίσθηση για αύριο. Δεν συμφωνώ με την ποινή. Μετά τη στροφή 10, κοίταξα πίσω και είδα τον Petrucci να έρχεται, οπότε άρχισα να πιέζω ξανά για να μην τον ενοχλήσω. Προσπάθησα να το εξηγήσω αυτό και ο Danilo μου είπε ότι δεν ήταν θυμωμένος μαζί μου, οπότε ήταν εντάξει από την πλευρά του. Θα επικεντρωθώ στο να κάνω το καλύτερο δυνατό».

Danilo Petrucci (9)

3ος – Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team)
«Αυτός ο Αγώνας ήταν πραγματικά πολύ δύσκολος. Ξεκίνησα από την τρίτη σειρά και κάποια στιγμή δέχτηκα ένα μεγάλο χτύπημα στον βραχίονα, δεν ξέρω καν από ποιον ήταν, αλλά κατάφερα να φτάσω στην 3η θέση και μετά προσπάθησα να πιέσω. Ειλικρινά, δεν μπορούσα να πιέσω πολύ γιατί ήμουν επικεντρωμένος στη διαχείριση της πρόσφυσης πίσω. Ήταν ένας δύσκολος Αγώνας γιατί έπρεπε να διατηρήσω την πρόσφυση και μπροστά για τον Αγώνα. Ο Alex έκανε εξαιρετική δουλειά και προσπάθησε να με προσπεράσει. Νόμιζα ότι είχα λίγο περιθώριο. Ήταν δύσκολο και απλά περίμενα τον τελευταίο γύρο σαν να ήταν τα γενέθλιά μου»!

Advertisement

Αποτελέσματα 1ου Αγώνα

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)
2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +1.045s
3. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +16.684s
4. Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) +16.824s
5. Andrea Locatelli (Pata Maxus Yamaha) +17.450s
6. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +18.361s

Ταχύτερος γύρος: Toprak Razgatlioglu (BMW) – 1’33.201s

Τα πλήρη αποτελέσματα του 1ου Αγώνα στον παρακάτω πίνακα:

AllPrac1misdfs

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
FESTIVAL25 200x350
300X250 GIF
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο