Connect with us

OIKONOMIA

WSJ: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προειδοποίησε τις τουρκικές επιχειρήσεις να μην συνεργάζονται με ρωσικά ιδρύματα και άτομα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις, εντείνοντας τις πιέσεις που ασκούν οι  ΗΠΑ σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ που διατηρεί ισχυρές σχέσεις με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της εισβολής της στην Ουκρανία, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κινδυνεύουν να υπαχθούν σε αμερικανικές κυρώσεις

Σε επιστολή με ημερομηνία 22 Αυγούστου προς το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Τουρκίας, την οποία έχει στην διάθεση της η Wall Street Journal, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γουόλι Αντεγιέμο ανέφερε ότι οι τουρκικές εταιρείες κινδυνεύουν να υπαχθούν σε αμερικανικές κυρώσεις, εάν συνεργαστούν με άτομα από την Ρωσία που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην επιστολή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ρωσικές τράπεζες. «Σχέσεις με Ρώσους πολίτες και οργανισμούς που έχουν υποστεί κυρώσεις, μπορεί να έχουν ως συνέπεια τουρκικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις να υποστούν κυρώσεις» αναφέρεται στην επιστολή. Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι, στις τουρκικές τράπεζες που διατηρούν σχέσεις ανταπόκρισης με ρωσικές τράπεζες, θα τους απαγορευθεί να έχουν σχέσεις με αμερικανικές τράπεζες.

Αυξημένες πιέσεις

Η προειδοποίηση αυτή συνιστά επιβεβαίωση των αυξανόμενων πιέσεων που ασκούνται στην Άγκυρα εκ μέρους της Ουάσιγκτον. Η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που δεν υποστήριξε τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας ως τιμωρία για την εισβολή που πραγματοποίησε στην Ουκρανία.

Καταφύγιο ρωσικών κεφαλαίων

Όπως γράφει η Wall Street Journal, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τουρκία να μετατραπεί σε καταφύγιο ρωσικών κεφαλαίων. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τον Τούρκο ομόλογο του, κατά την διάρκεια της οποίας ο Γουόλι Αντεγιέμο εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι η Τουρκία χρησιμοποιείται από τους Ρώσους για να παρακάμψουν τις κυρώσεις.

Ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  είχε διαβεβαιώσει τον Αμερικανό ομόλογό του για το ότι στις τουρκικές εταιρείες και πολίτες δεν επιτρέπεται να παραβιάζουν τις διεθνείς κυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Wall Street Journal, Svoboda.org

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΘΕΣΣΑΛΙΑ3 δευτερόλεπτα ago

Ενημέρωση για τους κινδύνους από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στο 12ο Γενικό Λύκειο Λάρισας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 λεπτό ago

Συνελήφθη 48χρονος Βολιώτης που καταδικάστηκε για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

LIFESTYLE3 λεπτά ago

Κένταλ Τζένερ: Αποκαλυπτική και πανέτοιμη για το φετινό καλοκαίρι

ΕΛΛΑΔΑ9 λεπτά ago

Νόνικα Γαληνέα: «Ίσως αυτά να είναι και τα τελευταία μου γενέθλια»

ΚΟΣΜΟΣ15 λεπτά ago

Ουκρανία: ΗΠΑ και Κίνα είναι οι δύο «παγκόσμιες» υπερδυνάμεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ21 λεπτά ago

Επτά χωριά της Λάρισας που αξίζει να επισκεφτείτε –

LIFESTYLE24 λεπτά ago

Ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμασία για τον τελικό του φετινού διαγωνισμού

ΕΛΛΑΔΑ30 λεπτά ago

Ναύπλιο: Στον ανακριτή ο αρχιμανδρίτης που έστελνε άσεμνο υλικό σε 12χρονο

OIKONOMIA36 λεπτά ago

«Τουρισμός για όλους»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

ΚΟΣΜΟΣ39 λεπτά ago

Βρετανία: Τρακτέρ που οδηγούσε 19χρονος διέλυσε ένα αυτοκίνητο

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή