Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξεκινά το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρο Αλέκο και τον Τσίνα Νικόλαο, που κατέχει την ιδιότητα του νομίμου εκπροσώπου της εργοληπτικής επιχείρησης «Α. ΤΣΙΝΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», η σύμβαση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ (Δ.Ε. ΧΑΣΙΩΝ – ΤΥΜΦΑΙΩΝ)», προϋπολογισμού μελέτης: 206.205,03 Ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι εργασίες αφορούν αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν στο διάστημα από 18 έως 19 Σεπτεμβρίου 2020 σε οικισμούς και υποδομές των Δημ. Ενοτήτων Χασίων και Τυμφαίων. .

Στη Δημοτική Ενότητα Χασίων θα γίνουν:

Στην Τοπική Κοινότητα Αγναντιάς:

  • Αποκατάσταση του δικτύου αγροτικής οδοποιίας και των υποδομών διάβασης των ρεμάτων (ιρλανδικές διαβάσεις).
  • Αποκατάσταση της κοιτόστρωσης και των βάθρων του τεχνικού από σκυρόδεμα και τοίχων από συρματοκιβώτια.

Στον οικισμό Σταγιάδες:

  • Θα γίνει αποκατάσταση του χώρου που έχει καθιζάνει (όπου και η κοινόχρηστη βρύση) με τσιμεντόστρωση και με διευθέτηση των υδάτων έτσι ώστε να οδηγηθούν σε παρακείμενο αποδέκτη. Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται η τσιμεντόστρωση για την αποκατάσταση της καθίζησης, είναι δρόμος εντός σχεδίου του οικισμού Σταγιάδων.

Στην Τ.Κ. Κακοπλευρίου:

  • Θα γίνει διευθέτηση των ομβρίων υδάτων με την κατασκευή δικτύου από σωλήνες φ400 σε δρόμο του οικισμού όπου πλημμυρίζει σε μήκος 280 μ επί ασφαλτοστρωμένης οδού.

Στον οικισμό Ξηροκάμπου:

  • Θα γίνει αποκατάσταση του δικτύου της αγροτικής οδοποιίας και των ιρλανδικών διαβάσεων.

Στην Τ.Κ. Ασπροκκλησιάς:

  • Θα γίνει αποκατάσταση του δικτύου της αγροτικής οδοποιίας.

Στη Δημοτική Ενότητα Τυμφαίων θα γίνουν:

Στον οικισμό Καλοχωρίου:

  • Θα γίνει κατασκευή τοίχου αντιστήριξης μήκους 15μ και μέσο ύψος 2,5 μ. Ο δρόμος στον οποίο κατασκευάζεται ο τοίχος αντιστήριξης, είναι δρόμος εντός σχεδίου του οικισμού Καλοχωρίου. Θα γίνει αποκατάσταση του σωληνωτού οχετού και αποκατάσταση των δρόμων.

Στον οικισμό Αχελινάδας:

  • Θα γίνει κατασκευή τοίχου αντιστήριξης κατάντη της πλατείας του οικισμού μήκους 17μ περ. και ύψους κυμαινόμενο από 0,5 έως 2,0μ.

Ο δρόμος στον οποίο κατασκευάζεται ο τοίχος αντιστήριξης, είναι δρόμος εντός σχεδίου του οικισμού Αχελινάδας. Θα ληφθεί μέριμνα για τη διευθέτηση των υδάτων που εισέρχονται στο οδόστρωμα.

Στην Τ.Κ. Μαυρελίου:

  • Θα γίνει αποκατάσταση τοίχου μήκους 13μ μέσου ύψους 1,5μ σε επαφή με οικία ο οποίος κατέρρευσε και τοίχου από τσιμεντολίθους μήκους 8 μ και ύψους 0,60μ σε ιδιοκτησία.
  • Θα γίνει αποκατάσταση της οδού σε μήκος 100 μ περίπου και η αποκατάσταση σωληνωτού οχετού.

Η ολική και οι μερικές προθεσμίες εκτέλεσης των εργασιών, καθορίζονται στο αντίστοιχο άρθρο της Διακήρυξης και στο αντίστοιχο άρθρο της Ε.Σ.Υ.. Σημειώνεται εδώ ότι η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε τρείς (3) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αντίστοιχο άρθρο της Ε.Σ.Υ. του έργου.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Θώμος Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Αρσενίου Γεώργιος και ο Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Τσόγιας Χρίστος.

Από το γραφείο του Δημάρχου

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τέσσερις νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Τρικκαίων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τέσσερις νέοι αντιδήμαρχοι ανέλαβαν καθήκοντα σε τομείς του Δήμου Τρικκαίων, από την 1η Αυγούστου 2022. Με απόφαση του Δημάρχου, Δημήτρη Παπαστεργίου, ορίζονται οι:
– Σοφία Αλεστά, ως αντιδήμαρχο Οικονομικών – Διοίκησης
– Μιχάλη Λάππα, ως αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων
– Τάκη Παζαΐτη, ως αντιδήμαρχο Πρασίνου
– Σάκη Σκρέκα, ως αντιδήμαρχο τομέα Β.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο κ. Παπαστεργίου, καλωσορίζοντας τους νέους αντιδημάρχους, ευχήθηκε «να είναι άμεσοι, αποτελεσματικοί και με αντανακλαστικά». Παραλλήλως, ευχαρίστησε τους απερχόμενους Εφη Λεβέντη, Κίμωνα Αναστασόπουλο, Δημήτρη Βασταρούχα, Γιάννη Οικονόμου, για την όλη συνεργασία και την προσφορά τους στο σημαντικό έργο στον Δήμου Τρικκαίων.

Οι νέοι/ες αντιδήμαρχοι

Η Σοφία Αλεστά ως καθ’ ύλην αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοίκησης, έχει τις εξής αρμοδιότητες :
α) Την οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ
β) Την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων,
γ) Την τέλεση πολιτικών γάμων,
δ) Τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης
ε) Την ορίζει πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων.

 

 

 

Ο Μιχάλης Λάππας ως αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων, θα έχει ως αρμοδιότητες:
α) Την οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των λειτουργιών της Διεύθυνσης Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού
β) Τον συντονισμό και την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
γ) Την τέλεση πολιτικών γάμων.

 

 

Ο Τάκης Παζαΐτης ως αντιδήμαρχος αναλαμβάνει
α) Την οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των λειτουργιών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης|
β) Την τέλεση πολιτικών γάμων.

 

 

 

Ο Σάκης Σκρέκας ως αντιδήμαρχος Περιφέρειας (τομέας Β΄) αναλαμβάνει
α) Την ευθύνη οργάνωσης, παρακολούθησης, συντονισμού και ελέγχου όλων των λειτουργιών των Αποκεντρωμένων Δημοτικών Υπηρεσιών που λειτουργούν στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Καλλιδένδρου, Κόζιακα και Φαλώρειας.
β) Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στις παραπάνω ΔΕ.
γ) Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία όλου του εξοπλισμού που βρίσκεται στις παραπάνω ΔΕ.
δ) Τη συνεργασία με τους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, για την επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας των πολιτών των παραπάνω ΔΕ.
ε) Την άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας που αφορά στις παραπάνω ΔΕ και που μπορεί να του μεταβιβάσει με νεότερη απόφασή του ο Δήμαρχος.
στ) Την τέλεση πολιτικών γάμων.

 

 

Σημειώνεται ακόμη, ότι στα καθήκοντα του αντιδημάρχου Γιώργου Καταβούτα προστίθεται η διαχείριση και αντιμετώπιση των προβλημάτων προσβασιμότητας των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Τρικκαίων.

Οι άλλοι τρεις αντιδήμαρχοι είναι οι Νίκος Σακκάς (Κοινωνικής Μέριμνας), Φόρης Ρόμπος (Ανταποδοτικών Υπηρεσιών), Αποστόλης Παππάς (τομέα Α).

Η θητεία των 4 νέων αντιδημάρχων θα διαρκέσει από 1 Αυγούστου 2022 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2023.

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου, στα καθήκοντά του θα τον αναπληρώνει ο αντιδήμαρχος που θα ορίζεται από τον ίδιο.

Από το γραφείο Τύπου

Αναλυτικά η απόφαση ΕΔΩ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο ΕΟΔΥ πιάνει και τα… ορεινά των Τρικάλων!

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Αύγουστος μπήκε και είναι ο μήνας που πολλοί τρικαλινοί επιλέγουν να το περάσουν στα πατρικά τους σπίτια στο ορεινά. Είναι ο μήνας που ο ορεινός όγκος αποκτά ζωντάνια, αφού αρκετοί περιμένουν να δώσουν το ετήσιο ραντεβού τους, είτε μένουν στην Αθήνα ή όπου αλλού στα πάτρια εδάφη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αλλά επειδή ζούμε στην εποχή της πανδημίας, είναι λογικό να υπάρχει και η εγρήγορση από την πλευρά των κλιμακίων του ΕΟΔΥ για να υπάρχουν και να ανάλογα τεστ.

Αυτό τόνισε με δηλώσεις του στην «Λέσχη 97,6» ο συντονιστής των κλιμάκιων ΕΟΔΥ Νομού Τρικάλων και Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Πύλης Γιάννης Κουτσονάσιος.

«Η καλή συνεργασία που έχουμε με την 5η  Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδα μας λύνει τα χέρια ώστε ως κλιμάκια να κάνουμε σωστά την δουλειά μας. Δεν έχουμε πρόβλημα με τα τεστ και όλα αυτά βοηθάνε σημαντικά στο προγραμματισμό και θέλω να το πω και δημόσια. Έτσι είναι σημαντικό ότι μέσα στον Ιούλιο έγιναν πολλά τεστ, πλέον δείχνει μια τάση μείωσης των αριθμών των θετικών κρουσμάτων. Βέβαια χρειάζεται ακόμη χρόνος για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι τα κλιμάκια, από τη στιγμή που μπήκε ο Αύγουστος, θα προγραμματίσουν επισκέψεις σε ορεινά χωριά τόσο του Δήμου Πύλης, όσο και του Δήμου Μετεώρων. Ξέρουμε ότι είναι κάτι που ο κόσμος το θέλει, αφού πάντα υπάρχει συμμετοχή σε τέτοιες δράσεις. Άλλα βοηθάνε και εμάς να δούμε σε πραγματικές καταστάσεις την εξέλιξη της πανδημίας. Είναι αλήθεια ότι πλέον τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς δεν θα πρέπει να συνεχίσει να πράττει ότι θεωρεί καλύτερο για την υγεία του. Νομίζω ότι η μείωση πίεσης στις ΜΕΘ είναι ένα θετικό μήνυμα για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χαλαρώσουμε. Για το φθινόπωρο δεν γνωρίζουμε ακόμη πως θα κινηθούμε, αφού περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας».

Τέλος, ο κ. Κουτσονάσιος, ζήτησε από τους πολίτες να ενημερωθούν και για το θέμα που αφορά τον προσωπικό γιατρό, αφού ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επιλογής.

 

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ1 λεπτό ago

Τέταρτη θέση για τον Ιωαννίδη και πέμπτη για τη Κουραβέλου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 λεπτά ago

Στην Κόμο ο Φάμπρεγας – www.ertsports.gr

ΘΕΣΣΑΛΙΑ4 λεπτά ago

Τέσσερις νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Τρικκαίων

OIKONOMIA5 λεπτά ago

Σίμος Κεδίκογλου: Στόχος μας η αυτάρκεια στον πρωτογενή τομέα

ΚΟΣΜΟΣ6 λεπτά ago

Στάνο για Κόσοβο: Οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι και οι μονομερείς ενέργειες να σταματήσουν αμέσως

ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 λεπτά ago

Μαρία Συρεγγέλα: Είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα θύμα βίας, με κάθε τρόπο

ΕΛΛΑΔΑ17 λεπτά ago

Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Επανωχώρι – Σύλληψη ενός ατόμου, τι παραδέχθηκε

ΜΠΑΣΚΕΤ22 λεπτά ago

Συνέχεια στην Θεσσαλονίκη – www.ertsports.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23 λεπτά ago

Στο πλευρό του Ρότσα ο Πέτρος Μαρινάκης

ΚΟΣΜΟΣ26 λεπτά ago

Αυστραλία: «Αποικιοκράτισσα» αποκάλεσε τη βασίλισσα Ελισάβετ αυτόχθων γερουσιαστής κατά την ορκωμοσία της

Δημοφιλή