ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκίνησαν οι δράσεις του Δικτύου ΡΕΘελοντώ για την ΕΙΡΗΝΗ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι Ρεθυμνιώτες όλων των ηλικιών μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δικτύου ΡΕΘελοντώ και του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου-Σύνπολις, συγκεντρώθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης (Λύκειο Ελληνίδων, Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, Πλατεία Αγίου Γεωργίου) και άναψαν συμβολικά ένα κεράκι για την ΕΙΡΗΝΗ.
Ξεκίνησε η σειρά δράσεων για την ΕΙΡΗΝΗ, η οποία διοργανώνεται από το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Ρεθύμνης ΡΕΘελοντώ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Έτσι, λοιπόν οι Ρεθυμνιώτες όλων των ηλικιών μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δικτύου ΡΕΘελοντώ και του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου-Σύνπολις, συγκεντρώθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης (Λύκειο Ελληνίδων, Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, Πλατεία Αγίου Γεωργίου) και άναψαν συμβολικά ένα κεράκι για την ΕΙΡΗΝΗ. Ταυτόχρονα, στην παραλία του Ρεθύμνου στο ύψος του παλιού Λαβύρινθου, σχημάτισαν με κεριά το σήμα της ΕΙΡΗΝΗΣ, δίνοντας το δικό τους μήνυμα κατά του πολέμου και υπέρ της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.
Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, οι εθελοντές του Δικτύου ΡΕΘελοντώ μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης και παρουσία του Διευθυντή της, κ. Λάμπρου Καρβούνη, υποδέχτηκαν πάνω από 300 παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στην παραλιακή ζώνη. Τα παιδιά εκφράστηκαν μέσω της ζωγραφικής και της χειροτεχνίας για ΕΙΡΗΝΗ και αλληλεγγύη και, στη συνέχεια, στάθηκαν στην Πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, σχηματίζοντας το σήμα της ΕΙΡΗΝΗΣ.
Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Μετά τα τελευταία γεγονότα, οι Εθελοντές μας δεν θα μπορούσαν να μείνουν αδρανείς και να μην δώσουν το δικό τους μήνυμα για την ΕΙΡΗΝΗ με σειρά δράσεων.
Το άναμμα ενός κεριού, σύμβολο της αγάπης και της ειρήνης, και η προσωπική προσευχή του καθενός εκείνες τις σιωπηλές στιγμές, είναι ο καλύτερος τρόπος να αναλογιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε τη δύσκολη πραγματικότητα πολλών συνανθρώπων μας σε όλον τον πλανήτη, ενώ, η συμμετοχή των παιδιών σε αυτές τις δράσεις, δίνει το πιο δυνατό μήνυμα μέσα από τα δικά τους μάτια και συναισθήματα για έναν κόσμο καλύτερο από τον δικό μας.
Η μεγάλη ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όλων των ηλικιών σε αυτές τις δράσεις μαρτυρά τόσο το γεγονός ότι η σκέψη μας είναι δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν όσο και την ανάγκη όλων μας να βοηθήσουμε όποτε, όπως και όσο μπορούμε.»
Οι προγραμματισμένες για τις 22 Μαρτίου 2022 δράσεις του Δικτύου ΡΕΘελοντώ για την ΕΙΡΗΝΗ, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Απριλίου 2022.
Γράψτε το σχόλιό σας



Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Φως στο Τούνελ: «Βρήκαμε παρατημένη τη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας και μέσα το σημείωμα»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για τις εικόνες λεηλασίας και τα στοιχεία που αντίκρισαν μέσα στο σπίτι της οδού Μπιζανίου μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» ο δικηγόρος της οικογένειας της σπιτονοικοκυράς, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος και προανήγγειλε αποκαλύψεις
Για την παρατημένη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας μέσα στην οποία βρέθηκε το σημείωμα στο οποίο η άτυχη 9χρονη χαρακτηρίζει τη μητέρα της κακιά και εγωίστρια αλλά και τις εικόνες λεηλασίας που αντίκρισαν στο σπίτι που διέμενε η σπιτονοικοκυρά του ζεύγους Δασκαλάκή – Πισπιρίγκου, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Από την αποσφράγιση που κάναμε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου προκύπτουν τρία σημαντικά θέματα. Πρώτον, υπάρχουν σκηνές λεηλασίας. Οι πόρτες ήταν σπασμένες και ξεκλείδωτες. Ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο που ο κ. Δασκαλάκης είχε μετατρέψει παρανόμως σε στούντιο δικό του. Εκεί ανακαλύψαμε την τσάντα τη σχολική της Τζωρτζίνας και μέσα εκεί ανακαλύψαμε το σημείωμα που έγραφε πως η μητέρα της είναι κακιά και ότι είναι εγωίστρια! Αυτό το σημείωμα θα παραδοθεί στη 18η Ανακρίτρια. Είχαμε υποψίες πως και στον δεύτερο όροφο, που διέμενε η άτυχη σπιτονοικοκυρά, υπήρχαν και άλλα πράγματα. Και άλλα στοιχεία. Η έρευνα στον χώρο που έγινε από την αστυνομία μετά τη σύλληψη της Πισπιρίγκου έχει κενά. Αυτό το σπίτι που διέμενε η άτυχη Ευγενία Κούτρα – Θεοδωροπούλου, είχε και έχει αποδεικτικά στοιχεία που συνδέονται με την άτυχη Τζωρτζίνα», είπε ο δικηγόρος στην Αγγελική Νικολούλη και πρόσθεσε:
«Τη Δευτέρα περιμένουμε να ανοίξει και ο δεύτερος όροφος που υπ’άρχουν στοιχεία αποδεικτικά για τα αίτια του θανάτου της σπιτονοικοκυράς, που ελέγχεται και το ζευγάρι για το αν έχει ευθύνη ή όχι. Έχει και άλλα στοιχεία αυτό το σπίτι και τη Δευτέρα θα αποκαλυφθούν».
Δείτε αναλυτικά

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός: Στα ύψη ο υδράργυρος – Πού θα «χτυπήσει» 37άρια


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αίθριος γενικά με παροδικές νεφώσεις αναμένεται ο καιρός σήμερα, Σάββατο 28 Μαϊου, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τμήματα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ θα κυμανθεί σε πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, θα πνέουν άνεμοι έως 4-5 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση
Πιο αναλυτικά, σήμερα αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές και τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34, στην Ήπειρο από 12 έως 34 βαθμούς στη Θεσσαλία από 13 έως 36-37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 36-37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 32-33 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32-33 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago
Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago
Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε 50χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία