Οι Ρεθυμνιώτες όλων των ηλικιών μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δικτύου ΡΕΘελοντώ και του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου-Σύνπολις, συγκεντρώθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης (Λύκειο Ελληνίδων, Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, Πλατεία Αγίου Γεωργίου) και άναψαν συμβολικά ένα κεράκι για την ΕΙΡΗΝΗ.

Ξεκίνησε η σειρά δράσεων για την ΕΙΡΗΝΗ, η οποία διοργανώνεται από το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Ρεθύμνης ΡΕΘελοντώ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Έτσι, λοιπόν οι Ρεθυμνιώτες όλων των ηλικιών μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δικτύου ΡΕΘελοντώ και του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου-Σύνπολις, συγκεντρώθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης (Λύκειο Ελληνίδων, Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, Πλατεία Αγίου Γεωργίου) και άναψαν συμβολικά ένα κεράκι για την ΕΙΡΗΝΗ. Ταυτόχρονα, στην παραλία του Ρεθύμνου στο ύψος του παλιού Λαβύρινθου, σχημάτισαν με κεριά το σήμα της ΕΙΡΗΝΗΣ, δίνοντας το δικό τους μήνυμα κατά του πολέμου και υπέρ της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, οι εθελοντές του Δικτύου ΡΕΘελοντώ μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης και παρουσία του Διευθυντή της, κ. Λάμπρου Καρβούνη, υποδέχτηκαν πάνω από 300 παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στην παραλιακή ζώνη. Τα παιδιά εκφράστηκαν μέσω της ζωγραφικής και της χειροτεχνίας για ΕΙΡΗΝΗ και αλληλεγγύη και, στη συνέχεια, στάθηκαν στην Πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, σχηματίζοντας το σήμα της ΕΙΡΗΝΗΣ.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Μετά τα τελευταία γεγονότα, οι Εθελοντές μας δεν θα μπορούσαν να μείνουν αδρανείς και να μην δώσουν το δικό τους μήνυμα για την ΕΙΡΗΝΗ με σειρά δράσεων.

Το άναμμα ενός κεριού, σύμβολο της αγάπης και της ειρήνης, και η προσωπική προσευχή του καθενός εκείνες τις σιωπηλές στιγμές, είναι ο καλύτερος τρόπος να αναλογιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε τη δύσκολη πραγματικότητα πολλών συνανθρώπων μας σε όλον τον πλανήτη, ενώ, η συμμετοχή των παιδιών σε αυτές τις δράσεις, δίνει το πιο δυνατό μήνυμα μέσα από τα δικά τους μάτια και συναισθήματα για έναν κόσμο καλύτερο από τον δικό μας.

Η μεγάλη ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όλων των ηλικιών σε αυτές τις δράσεις μαρτυρά τόσο το γεγονός ότι η σκέψη μας είναι δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν όσο και την ανάγκη όλων μας να βοηθήσουμε όποτε, όπως και όσο μπορούμε.»

Οι προγραμματισμένες για τις 22 Μαρτίου 2022 δράσεις του Δικτύου ΡΕΘελοντώ για την ΕΙΡΗΝΗ, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Απριλίου 2022.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Το Εθνικό Θέατρο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου