Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του τμήματος Μεσοράχη- Ελευθεραί στο δρόμο Καρδίτσα-Λάρισα

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κατατέθηκαν οι αποζημιώσεις 1,5 εκατ. ευρώ  για τις παρακείμενες ιδιοκτησίες  

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει  τους πολίτες που έχουν παρακείμενες ιδιοκτησίες στον άξονα  της επαρχιακής οδού  Λάρισας – Καρδίτσας και συγκεκριμένα στο τμήμα από Ι/Κ Μεσοράχης έως Ι/Κ Ελευθερών, ότι έχει γίνει  παρακατάθεση της απαλλοτρίωσης  ( ΦΕΚ 376/Δ/1.6.2022 για ΚΑΔ 28048 (ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕ ΑΡ. 39/4/18-02-2021 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΦΕΚ 161/2021 Τ.Δ’), ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : «ΕΠ. Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Ι/Κ ΜΕΣΟΡΑΧΗΣ ΕΩΣ Ι/Κ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ» ΜΕ Κ.Α. 2020ΕΠ00610052 ΤΗΣ ΣΑΕΠ 006/1). Η αποζημίωση των εκτάσεων και των επικειμένων τους, όπως σημειώνονται στο σχετικό κτηματολόγιο, έχει κατατεθεί στο Γραφείο Παρακαταθηκών της ΔΟΥ Λάρισας, με την έκδοση του Γραμματίου παρακαταθήκης Νο 11796/16-05-2022, συνολικού ποσού 1.459.408,01 ευρώ. Η αποζημίωση έχει κατατεθεί υπέρ των φερομένων ως ιδιοκτητών κατά τις ενδείξεις των σχετικών κτηματολογίων σε συνδυασμό με τις ενδείξεις της καθοριστικής των αποζημιώσεων απόφασης και θα καταβληθεί στα πρόσωπα που θα αναγνωριστούν δικαιούχοι με Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της περιφέρειας των ακινήτων.  Κατόπιν των ανωτέρω, καλούνται οι  ιδιοκτήτες / ενοικιαστές των παρακείμενων ιδιοκτησιών, να προβούν σε άμεση απελευθέρωση των χώρων που πρόκειται να καταληφθούν από τις νέες κατασκευές, προκειμένου να αποδοθεί ελεύθερο το μέτωπο εργασιών στον ανάδοχο, για να προβεί απρόσκοπτα στην έναρξη των έργων οδοποιίας. Σημειώνεται ότι  ο ανάδοχος του έργου θα οριοθετήσει το εύρος απαλλοτριωμένης έκτασης.

«Μετά τις  δικαστικές καθυστερήσεις που προκάλεσε η πανδημία του covid-19,  εκδόθηκε με τη διαδικασία 7Α  η  δικαστική απόφαση που ορίζει αρχική τιμή, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την αποζημίωση των  ιδιοκτησιών που απαλλοτριώνονται  κατά μήκος του οδικού τμήματος από τον ισόπεδο κόμβο  Μεσοράχης μέχρι τον ισόπεδο κόμβο  Ελευθερών,  που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Η αρχική αυτή δικαστική  απόφαση, οδηγεί  στην εκκίνηση των εργασιών για την αναβάθμιση του οδικού τμήματος, με το οποίο ολοκληρώνεται με  σύγχρονους όρους ασφάλειας, η σύνδεση της Λάρισας και  της Καρδίτσας. Καλούμε τους ιδιοκτήτες να απελευθερώσουν  γρήγορα το μέτωπο του έργου, προκειμένου  να ξεκινήσουν οι εργασίες από την ανάδοχο εταιρία. Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο οδικό έργο, προϋπολογισμού ένταξης 8,5 εκατομμυρίων ευρώ που αναβαθμίζει τις συνθήκες επικοινωνίας των ανθρώπινων κοινοτήτων  μεταξύ των δύο πρωτευουσών αλλά και την ασφαλή διακίνηση των εμπορευμάτων  για τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες ένθεν και ένθεν του δρόμου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.  

Το έργο

Με την  κατασκευή του οδικού τμήματος   από Ι/Κ Μεσοράχης έως Ι/Κ Ελευθερών, ολοκληρώνεται λειτουργικά η Επαρχιακή Οδός Λάρισας – Καρδίτσας.  Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού  ένταξης 8.500.000€, που χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020. Συγκεκριμένα, διαπλατύνεται το οδικό τμήμα της Επαρχιακής Οδού από Ι/Κ Μεσοράχης έως Ι/Κ Ελευθερών, μήκους 2,15 χιλιομέτρων περίπου και βελτιώνονται τα χαρακτηριστικά του με δύο λωρίδες κίνησης ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας που διαχωρίζεται με αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας στον άξονα. Κατασκευάζεται εκατέρωθεν της κύριας αρτηρίας, παράπλευρο οδικό δίκτυο διπλής κατεύθυνσης, προς εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών μετά των απαραίτητων συνδέσεων με το τοπικό δίκτυο κυκλοφορίας. Παράλληλα, ο υφιστάμενος σηματοδοτούμενος Ι/Κ Μεσοράχης μετατρέπεται σε Κυκλικό, ενώ ο προσφάτως κατασκευασμένος σηματοδοτούμενος Ι/Κ Ελευθερών (από το έργο “Επ. Ο Λάρισας-Καρδίτσας στο τμήμα από το τέλος παράκαμψης Μαυροβουνίου Χ.Θ. 15+400 έως αρχή παράκαμψης Ελευθερών Χ.Θ. 22+700»), προσαρμόζεται στην τυπική διατομή του νέου τμήματος Ι/Κ Μεσοράχης – Ι/Κ Ελευθερών. Παράλληλα,  πρόκειται να κατασκευαστούν και όλα τα απαραίτητα συμπληρωματικά τεχνικά έργα για την αποστράγγιση – αποχέτευση της ευρύτερης περιοχής και της οδού, καθώς και τα έργα οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης-ασφάλισης και οδοφωτισμού στους κόμβους.

Οφέλη

Τα οφέλη από την κατασκευή του έργου  είναι πολλαπλά, καθώς πέραν της ολοκλήρωσης της κατασκευής της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Καρδίτσας, επιτυγχάνεται ταυτόχρονα ουσιαστική αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή. Με  την βελτίωση των χαρακτηριστικών και του τελευταίου τμήματος από Ι/Κ Μεσοράχης έως Ι/Κ Ελευθερών,  γίνονται φανερά τα οφέλη των ήδη κατασκευασμένων οδικών τμημάτων του άξονα, πριν και μετά, με βελτιωμένα οριζοντιογραφικά χαρακτηριστικά. Η ενιαία γεωμετρία και η υιοθέτηση κοινών συγκοινωνιακών παραμέτρων,  εξασφαλίζει πιο άνετες και ασφαλείς συνθήκες κίνησης και μεταφοράς. Συμπληρωματικά των ανωτέρω βελτιώσεων,  λειτουργεί η κατασκευή των παράπλευρων οδών, που  αποφορτίζει την κύρια αρτηρία από  την αυξημένη κυκλοφορία ογκωδών και δυσκίνητων  αγροτικών οχημάτων, λόγω του γεωργικού χαρακτήρα της περιοχής. Το σύνολο των γεωργικών μηχανημάτων, πρόκειται να  κινείται στις παράλληλες οδούς, εκμηδενίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μειωμένη ταχύτητα κίνησης τους, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αυτές είναι οι δύο όψεις της Λάρισας τη νύχτα μέσα από δύο εικόνες – Η μισή πόλη μένει ξάγρυπνη τα βράδια (φωτο)

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι εικόνες τραβήχτηκαν πριν δύο βράδια και αποτυπώνουν αυτό που συμβαίνει συχνά πυκνά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα τις νύχτες και δημιουργεί φοβερά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μουσικές, τραγούδια μέχρι το πρωί και η μισή πόλη ή τουλάχιστον οι κοντινές συνοικίες μένουν ξάγρυπνες.

Με δύο φωτογραφίες κάνοντας την σύγκριση του κέντρου με τη Νέα Σμύρνη τα βράδια, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας, Θανάσης Νταβούρας, αποτυπώνει αυτό που συμβαίνει, τονίζοντας ωστόσο ότι η αστυνομία είναι εκεί και πρωταγωνιστεί…

Δείτε τι αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Στη πρώτη φωτό κεντρική πλατεία Λάρισας, εντελώς άδεια……
Στη δεύτερη ένας ακόμα “γάμος” στο συνοικισμό της Νέας Σμύρνης, εκατοντάδες κόσμου και μουσική στη διαπασών, αφήνοντας ξύπνια τη μισή πόλη…..

Και στις δύο περιπτώσεις πρωταγωνιστής η Ελληνική Αστυνομία …….»

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στη ΠΕ Καρδίτσας την Παρασκευή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς με κυβερνητικό κλιμάκιο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην ΠΕ Καρδίτσας θα βρίσκεται την Παρασκευή 8/7 κυβερνητικό κλιμάκιο παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά και του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστου Δήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στους Δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος στην Κέντια. Στο κλιμάκιο θα συμμετέχει επίσης ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογιώργης καθώς και βουλευτές του κόμματος. Στο κλιμάκιο φυσικά θα συμμετέχουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και οι βουλευτές του νομού Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή