ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξενογιαννακοπούλου: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στερεί τα αναδρομικά από τους συνταξιούχους»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε «ταφόπλακα» στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά τους, στη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τονίζει σε δήλωσή της, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διπλός εμπαιγμός
Κάνοντας λόγο για «διπλό εμπαιγμό», σημειώνει ότι η κυβέρνηση «το 2020 απέδωσε τα αναδρομικά μόνο για τις κύριες συντάξεις, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν 1.200.000 συνταξιούχοι».
«Σήμερα, οι ίδιοι αποκλείονται και από την δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών τους με βάση τον νόμο της ΝΔ και με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που τους απέτρεψε να προσφύγουν δικαστικά με δημόσιες δηλώσεις υπουργών», υπογραμμίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Οι συνταξιούχοι θα δώσουν τη δική τους ηχηρή απάντηση στις εκλογές», καταλήγει.
Διαβάστε επίσης Αναδρομικά: Ποιους δικαίωσε και ποιους «αδίκησε« η απόφαση του ΣτΕ
Διαβάστε επίσης ΣτΕ: Αρνητική ετυμηγορία για το αίτημα χιλιάδων συνταξιούχων
Αναλυτική η δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έχει ως εξής:
Ταφόπλακα
«Στη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε «ταφόπλακα» στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά τους.
Πρόκειται για διπλό εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη: το 2020 απέδωσε τα αναδρομικά μόνο για τις κύριες συντάξεις, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν τότε 1.200.000 συνταξιούχοι από τα αναδρομικά.Σήμερα, οι ίδιοι αποκλείονται και από την δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών τους με βάση τον νόμο της ΝΔ και με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που τους απέτρεψε να προσφύγουν δικαστικά με δημόσιες δηλώσεις υπουργών.
Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά την κυβερνητική κοροϊδία και θα δώσουν τη δική τους ηχηρή απάντηση στις εκλογές!».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τουρκία: Προσπάθειες «νομιμοποίησης» του ψευδοκράτους μέσω συναντήσεων με συμμάχους της Άγκυρας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Να κατευθύνει τους συμμάχους της και δη τις χώρες που χαρακτηρίζονται ως «κράτη δορυφόροι» της Άγκυρας προς την αναγνώριση των κατεχομένων επιχειρεί η Τουρκία, επί σειρά ετών. Και αν η επίσημη αναγνώριση χαρακτηρίζεται ένα εξαιρετικά δύσκολο βήμα οι σχέσεις που δίνουν επίφαση «νομιμότητας» στις κατοχικές Αρχές και στέλνουν μηνύματα για το μέλλον ίσως είναι πιο εύκολες.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ πραγματοποίησε την Τρίτη στο Ικόνιο συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του ψευδοκράτους ο Τατάρ συναντήθηκε με τον Αζέρο Πρόεδρο στο περιθώριο της Τελετής Έναρξης της 6ης Ισλαμικής Αλληλεγγύης.
Διαβάστε επίσης: Μήνυμα τουρκοκύπριων δημοσιογράφων σε Τατάρ: Μην ακουμπάς την ελευθερία
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Konya’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.
Görüşmede, Aliyev’e Kıbrıs konusunda bilgi veren Tatar, Türkiye ile uyum içinde bir politika yürüttüklerini söyledi.https://t.co/lKjksgyTdO pic.twitter.com/a6WSuzV0mm
— TRT HABER (@trthaber) August 9, 2022
«Ο Τατάρ είχε συνάντηση με τον Αλίεφ, ο οποία διήρκησε περίπου 40 λεπτά. Κατά την συνάντηση ενημέρωσε τον Αλίεφ για την Κύπρο και είπε ότι ακολουθούν μια πολιτική σε αρμονία με την Τουρκία», αναφέρει ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το sigmalive.
Συνάντηση δύο «προέδρων»
Αν και δεν υπήρχαν διακριτικά με σημαίες στην συνάντηση, στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζεται ως συνάντηση των «δυο προέδρων» του Αζερμπαϊτζάν και της «ΤΔΒΚ» σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Το παρών του στη συνάντηση έδωσε μάλιστα και ο Ερντογάν.
Σε φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο φαίνεται ο Τατάρ να κάθεται στο ίδιο τραπέζι μεταξύ άλλων με τον Ενρτογάν, τον Αλίεφ, τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Μουχάμεντ Στίγιε, τον Aλβανό Πρωθυπουργό Εντι Ράμα και τoν Yπουργό Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας.
Καταδικάζει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή
Aξιοσημείωτο το γεγονός ότι την συνάντηση καταδίκασε σε ανακοίνωση η Αρμενική Εθνική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της στο twitter.
«Το ANCA καταδικάζει τον Πρόεδρο του Aζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφπου εξομαλύνει την εισβολή της Τουρκίας το 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τρίτου της Κύπρου , συναντώντας τον επικεφαλής της παράνομης στρατιωτικής δύναμης κατοχής της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ».
The @ANCA_DC condemns #Azerbaijan‘s President Ilham Aliyev normalizing Turkey’s 1974 invasion and ongoing occupation of the northern third of #Cyprus, by meeting with the head of Ankara’s illegal military occupation force, Ersin Tatar. pic.twitter.com/PDY0uiU6XW
— ANCA (@ANCA_DC) August 9, 2022
https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με γραπτή δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης επιτίθεται στην κυβέρνηση για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα με την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται όπως λέει να δεχθεί ενημέρωση «στο αυτί» αλλά και πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους υπουργούς.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Παράλληλα, ζητά να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση
Αν δεν ήμουν ευρωβουλευτής, σήμερα μαζί με μένα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός δεν θα γνωρίζαμε τις παρακρατικές μεθόδους, που χρησιμοποίησε η σημερινή κυβέρνηση.
Δε θα γνωρίζαμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε να με παρακολουθεί η ΕΥΠ και λίγες μέρες μετά έγινε απόπειρα παγίδευσης μου με το λογισμικό Predator.
Από το δημόσιο λόγο διαφεύγει ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο για την δημοκρατική παράταξη, η ΕΥΠ μέσω της δικής μου παρακολούθησης, παρακολουθούσε και ένα ολόκληρο κόμμα, πρώην Πρωθυπουργούς, βουλευτές, και μέλη του κόμματος, που συνομιλούσαν μαζί μου σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις εξελίξεις.
Άρα δεν παγίδευαν μόνο εμένα αλλά ένα ολόκληρο δημοκρατικό κόμμα.
Σε όλα αυτά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και οι ελάχιστοι πλέον υπερασπιστές του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και εντός του κόμματος του, επιμένουν ότι φταίω εγώ που «δεν πάω να με ενημερώσουν».
Βάσει της εμπειρίας μου από τις αποστολές του Ευρωκοινοβουλίου σε χώρες, που οι κυβερνήσεις τους χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές, συνηθίζεται να εμφανίζεται το θύμα ως θύτης, μη συνεννοήσιμος, μη συνεργάσιμος και εχθρός εν τέλει της ασφάλειας του κράτους. Ο στόχος προφανής: να γίνουν ανεκτές από την κοινή γνώμη τέτοιες σκοτεινές μεθοδεύσεις.
Κύριε Μητσοτάκη, για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Εσείς με παρακολουθούσατε παράνομα με την ΕΥΠ.
Εσείς καθυστερείτε την έρευνα για το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα, με το οποίο έγινε απόπειρα παγίδευσης μου και θύμα του έπεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Ως τώρα δεν έχει ελεγχθεί η εταιρεία, που φέρεται να σχετίζεται με αυτό.
Εσείς αποφεύγετε να απαντήσετε στη διαβολική σύμπτωση πως ελάχιστες ημέρες αφού ξεκίνησε η παρακολούθηση της ΕΥΠ, έγινε η επίθεση σε βάρος μου με το Predator.
Εσείς αποφεύγετε να δημοσιοποιήσετε ποιος είναι ο σοβαρός λόγος που με καθιστούσε εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο «εθνικό κίνδυνο» . Άραγε γιατί δεν ήμουν τα προηγούμενα 7 χρόνια ως Ευρωβουλευτής και πως αυτός ο «εθνικός κίνδυνος» ξεκινά με την υποψηφιότητα μου και παύει να υφίσταται λίγες μέρες μετά την εκλογή μου στην Προεδρία του Κινήματος;
Όλα αυτά είναι μία σατανική σύμπτωση ή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης;
Ξεκαθαρίζω σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να μπω σε προφορική συζήτηση με τις αρχές της ΕΥΠ, που λειτούργησαν παρά το Σύνταγμα και τους νόμους.
Δεν θα νομιμοποιήσω τις παράνομες πρακτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη συμμετέχοντας σε μια εξωθεσμική διαδικασία, που δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική.
Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Υπουργούς, που ισχυρίζονται ότι δεν συνεργάζομαι και δηλώνουν ταυτόχρονα ότι μπορεί να έχει καταστραφεί ο φάκελος της παρακολούθησής μου.
Είναι οι ίδιοι που δεν σεβάστηκαν το ελληνικό κοινοβούλιο και παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί».
Δεν πρόκειται να ανεχθώ «απώλεια» ή αλλοίωση στοιχείων.
Δεν θα παίξω το παιχνίδι της συνωμοσιολογίας με τις διαρροές για ξένες χώρες. Σας διέψευσαν εκθέτοντας σας οι Πρεσβείες της Αρμενίας και της Ουκρανίας.
Ζητώ να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ.
Αποδείξατε στην πράξη πόσο προσχηματικές ήταν οι εξαγγελίες σας για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ φέρνοντας μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς διαβούλευση και διατηρώντας το στρεβλό καθεστώς υπαγωγής της Υπηρεσίας στο πρωθυπουργικό γραφείο και την διάταξη για μη ενημέρωση του παρακολουθούμενου για λόγους εθνικής ασφαλείας.
Προσπαθήσατε όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, να θέσετε σε ομηρία εμένα και μία ολόκληρη Παράταξη για να πετύχετε τους σκοτεινούς σας σκοπούς. Όχι μόνο αποτύχατε παταγωδώς εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα, αλλά σήμερα αυτή η περήφανη Παράταξη μαζί με την πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, σας δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο
-
LIFESTYLE4 ημέρες ago
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ21 ώρες ago
Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
-
MEDIA20 ώρες ago
Κόβει την ανάσα στα 55 της: Η Κατερίνα Λέχου μόλις ανέβασε τη φωτό που στέλνει στο ταμείο… ανεργίας τις instagrammers (Pic)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
36χρονος απείλησε τη γυναίκα του με κατσαβίδι – «θα πάθεις ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις»
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ21 ώρες ago
Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες