«Πιστός στη στυγνή και παρωχημένη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, εφαρμόζει κατά γράμμα τις δοξασίες Πισσαρίδη ότι “οι άνεργοι ευθύνονται για την ανεργία τους”»

Δήλωση-ντροπή χαρακτηρίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου το σχόλιο – απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα του Κωστή Χατζηδάκη περί απατεώνων και καταχραστών των χρημάτων του ΟΑΕΔ.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπς σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Χατζηδάκης παρουσιάζει ως κανόνα τις εξαιρέσεις για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό ανέργων από τον ΟΑΕΔ».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αναλυτικά η δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έχει ως εξής:

«Δήλωση ντροπή του Υπουργού Εργασίας κ. Χατζηδάκη, που χαρακτηρίζει «καταχραστές και απατεώνες» τους νόμιμα εγγεγραμμένους ανέργους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Προφανώς σε κατάσταση πανικού από την κοινωνική κατακραυγή ενάντια στις επιλογές του, που συστηματικά πλήττουν τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, καταφεύγει στην προσφιλή του μέθοδο:

»Κοινωνικός αυτοματισμός, προπαγάνδα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δηλαδή, την υποβάθμιση του ΟΑΕΔ, τις τιμωρητικές διατάξεις εις βάρος των ανέργων που οδηγούν στον αποκλεισμό τους από το μητρώο του ΟΑΕΔ μέχρι και στη στέρηση του επιδόματος ανεργίας, την περιθωριοποίηση των κοινωνικών εταίρων και την απαξίωση των κοινωνικών προγραμμάτων του Οργανισμού.

»Πιστός στη στυγνή και παρωχημένη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, εφαρμόζει κατά γράμμα τις δοξασίες Πισσαρίδη ότι «οι άνεργοι ευθύνονται για την ανεργία τους» και ότι «η στήριξη των ανέργων αποτελεί προνόμιο και κατάχρηση»! Με περισσό λαϊκισμό παρουσιάζει ως κανόνα τις εξαιρέσεις μικρού αριθμού ανέργων που έχουν μεγαλύτερο οικογενειακό εισόδημα, προκειμένου να δικαιολογήσει το ποινολόγιο και τον εκβιαστικό αποκλεισμό που επιβάλλει στους πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους που σε συνθήκες κρίσης και ακρίβειας αντιμετωπίζουν την φτωχοποίηση και την περιθωριοποίηση.

»Την πρώτη αγωνιστική και μαζική απάντηση θα την πάρει την Τετάρτη 6 Απρίλη στη Γενική Απεργία και στη συνέχεια στη συζήτηση και αυτού του αντικοινωνικού σχεδίου νόμου στη Βουλή. Την τελική, όμως, και καθοριστική απάντηση της κοινωνικής πλειοψηφίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα την λάβει στις εκλογές, με την ανάδειξη μιας ισχυρής προοδευτικής διακυβέρνησης για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή και την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών νόμων της ΝΔ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ο πόλεμος «πάγωσε» deals $25 δισ.