AUTO-MOTO
YangWang U9 Xtreme με 496 χλμ./ώρα
Τον Αύγουστο του 2025, το YangWang U9 Track Edition παρουσιάστηκε ως το πιο γρήγορο αμιγώς ηλεκτρικό Αυτοκίνητο στον κόσμο, σημειώνοντας τελική ταχύτητα 472,41 χλμ./ώρα στην πίστα δοκιμών ATP (Automotive Testing Papenburg) στη Γερμανία.
Ωστόσο, η YangWang δεν αρκέστηκε σε αυτό το επίτευγμα. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2025, το εξελιγμένο μοντέλο – γνωστό πλέον ως U9 Xtreme (U9X) – έσπασε κάθε ρεκόρ, κατακτώντας τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο, ανεξαρτήτως κινητήριου συνόλου.
Στο τιμόνι βρέθηκε ο Γερμανός οδηγός αγώνων Marc Basseng, ειδικός σε δοκιμές υψηλών ταχυτήτων. Με την εμπειρία του, το ηλεκτρικό hypercar επιτάχυνε έως τα 496,22 χλμ./ώρα, φτάνοντας μια «ανάσα» πριν το ορόσημο των 500 χλμ./ώρα και γράφοντας ιστορία στην αυτοκίνηση.
Διαβάστε περισσότερα στο motorone.gr.
auto/article/1619457/to-tahutero-autokinito-paragogis-ston-kosmo-yangwang-u9-xtreme-me-496-hlmora/”>Περισσότερα στα parapolitika.gr
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες agoΦωτιά στην Πάτρα: Επιτυχημένη η επιχείρηση απεγκλωβισμού της ηλικιωμένης (Εικόνες)
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΈνας μπούφος πίσω από το μπλακ άουτ που βύθισε την πόλη στο σκοτάδι
-
ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες agoΓαλλία: Ο 35χρονος οδηγός που την Τέταρτη έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος δήλωσε ότι «μετανιώνει για τις πράξεις του»
-
LIFESTYLE23 ώρες agoΚατερίνα Παπουτσάκη: “Δεν είναι ανάγκη τα παιδιά μου να με βλέπουν να φιλιέμαι στην τηλεόραση” (Βίντεο)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ24 ώρες agoΕίκοσι ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο 307 ΠΕΒ παρέδωσε η αντιπεριφερειάρχης Αννα Μαρία Παπαδημητρίου
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Το αδιαχώρητο στους δρόμους του Κέντρου λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων – Κλειστή η Βασιλέως Κωνσταντίνου
-
ΚΟΣΜΟΣ21 ώρες agoΠέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον, ο επιστήμονας που ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNA
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΤι ισχύει για τις νέες ταυτότητες χωρίς Προσωπικό αριθμό




