ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΘΑ: Κατατέθηκε στη Βουλή τo ν/σ για την αγορά της 4ης φρεγάτας FDI

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας για την τροποποίηση των υπό στοιχεία 016B/21 και 017Β/21 συμβάσεων για την προμήθεια φρεγατών τύπου «FDI HN» και την εν συνεχεία υποστήριξή τους».
Όπως αναφέρεται στην ανάλυση συνεπειών ρύθμισης, με τις αξιολογούμενες ρυθμίσεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, εγκρίνονται:
Α) Το σχέδιο σύμβασης της υπ’ αρ. 1 τροποποίησης της υπό στοιχεία 016B/21 σύμβασης που εγκρίθηκε με το άρθρο πρώτο του ν.4891/2022 (Α΄ 27), για την προμήθεια τριών φρεγατών τύπου «FDI HN» με δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (option) μιας επιπλέον φρεγάτας μετά του συναφούς εξοπλισμού τους και την παροχή υπηρεσιών για την αρχική υποστήριξή τους, μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της κατασκευάστριας εταιρείας «NAVAL GROUP» και
Β) Το σχέδιο σύμβασης της υπ’ αρ. 1 τροποποίησης της υπό στοιχεία 017B/21 σύμβασης που εγκρίθηκε με το άρθρο δεύτερο του ν.4891/2022 για την εν συνεχεία υποστήριξη αυτών μετά συναφών ειδών και υπηρεσιών, μεταξύ του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και της κατασκευάστριας εταιρείας «NAVAL GROUP».
Στην ανάλυση συνεπειών ρύθμισης αναφέρεται, επίσης, ότι η ανάγκη ένταξης στον υφιστάμενο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, μέχρι το 2028, σύγχρονων πλοίων, τα οποία θα ενισχύσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του εν λόγω κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, οδήγησε στην επιλογή του συγκεκριμένου τύπου πλοίου, καθόσον, αφενός είναι ο μόνος που ανταποκρίνεται πλήρως στις επιχειρησιακές απαιτήσεις και είναι διαθέσιμος προς πρόσκτηση με τα όπλα του εντός του αναφερόμενου χρονικού διαστήματος, αφετέρου στην από 28 Σεπτεμβρίου 2021 υπογραφείσα συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη συνεργασία στην ‘Αμυνα και στην Ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, καταγράφηκε ειδική πρόβλεψη για την εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς των εξοπλισμών και των βιομηχανιών άμυνας και ασφάλειας.
Ως απόρροια της ανωτέρω συμφωνίας, υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας [Memorandum of Understanding (MoU)] μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και των γαλλικών κατασκευαστριών εταιρειών «NAVAL GROUP» και «MBDA FRANCE» για την προμήθεια από το Πολεμικό Ναυτικό, τριών νέων γαλλικών πλήρως εξοπλισμένων φρεγατών τύπου «FDI HN» με δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (option) μίας επιπλέον πλήρως εξοπλισμένης φρεγάτας, συμπεριλαμβανομένης της εν συνεχεία υποστήριξης των πλοίων και των όπλων τους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago
Νεκρός ο αναβάτης της μηχανής
-
VIDEO8 ώρες ago
Ζέττα Μακρή: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή αιμοδοσία
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago
Είναι πάρα πολύ σκληρό να πεις σε ένα παιδί ότι ο πατέρας του έκανε κάτι τέτοιο στη μητέρα του
-
VIDEO11 ώρες ago
ΛΑΡΙΣΑ: Στους δρόμους οι αγρότες – Με τα μηχανήματά τους ετοιμάζονται να βγουν στην Ε-65
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Βελτιωμένη εικόνα, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις, είχε σταλεί μήνυμα από το 112
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ14 ώρες ago
Ολυμπιακός – Πάφος: Ο Νταβίντ Λουίζ για έκτη φορά αντίπαλος του Θρύλου
-
ΚΟΣΜΟΣ10 ώρες ago
Θανατηφόρα επεισόδια υπνοβασίας σε παιδιά και εφήβους: Όταν ο ύπνος κρύβει κινδύνους
-
ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Εθνική Πινακοθήκη – "Έξω τα εκτρώματα, βεβηλώνεται το ιερό πρόσωπο της Παναγίας"