Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Υπό αστυνομικό κλοιό το χωριό, εν αναμονή της κηδείας του 39χρονου Φανούρη Καργάκη

Published

on

vorizia kideia.jpg
«Βουβός» πόνος στα Βορίζια Ηρακλείου λίγο πριν την κηδεία του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, που έπεσε νεκρός από τη «βροχή» σφαιρών μέσα στο χωριό, μετά την αναζωπύρωση της βεντέτας που «έσπειρε» τον θάνατο και την έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι, πυροδοτώντας τις εξελίξεις. Σήμερα, στις 14.00, συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι των Βοριζίων θα αποχαιρετήσουν τον 39χρονο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με τον κόσμο να αρχίζει σιγά σιγά ήδη να συγκεντρώνεται, καθώς αποφασίστηκε η κηδεία να γίνει σε ανοιχτό κύκλο, αυξάνοντας τα επίπεδα ανησυχίας. Σημειώνεται πως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του neakriti.gr, το χωριό παραμένει “ζωσμένο” από αστυνομικές δυνάμεις, που εξακολουθούν να πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους.

Μακελειό στα Βορίζια: Αύριο η κηδεία της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη

Η κηδεία της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στα Χανιά, εκεί όπου ζούσε με τον σύζυγο και τα παιδιά της. Η άτυχη γυναίκα είχε έρθει στο χωριό για το μνημόσυνο του πατέρα της. Την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει για να επιστρέψει στα Χανιά, έπεσε πάνω σε διασταυρούμενα πυρά ή δολοφονήθηκε εκ προμελέτης, όπως επιμένουν οι συγγενείς της. Τα δύο σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, ενώ το Υπουργείο Παιδείας με εντολή της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη θα στείλει κλιμάκιο παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για να συνδράμουν στην εκτόνωση της ψυχολογικής πίεσης που βιώνουν παιδιά.

Advertisement

Βορίζια Ηρακλείου: Χωρισμένο στη μέση το χωριό – Φόβοι για αντίποινα

Στα Βορίζια, ελάχιστοι κυκλοφορούσαν το πρωί, όπως ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ του parapolitika.gr. Το χωριό των περίπου 500 κατοίκων είναι χωρισμένο στη μέση. Οι οικογένειες της πλευράς του Φανούρη και οι οικογένειες της πλευράς της Ευαγγελίας. Σήμερα το πρωί αστυνομικοί δεν υπήρχαν μέσα στο χωριό ως ένδειξη σεβασμού στην οικογένεια που θα κηδέψει τον 39χρονο στο κοιμητήριο του χωριού. Ωστόσο, λίγο μετά τις 10 το πρωί, ισχυρές δυνάμεις κατέφτασαν, καθώς υπάρχουν φόβοι πως ενδεχομένως να υπάρξουν αντίποινα. Επίσης, όποιος θέλει να φτάσει στα Βορίζια και από τους δύο δρόμους, πρέπει να περάσει από μεγάλα μπλόκα πάνοπλων αστυνομικών. Οι έρευνες στο εσωτερικό των οχημάτων είναι διεξοδικές, ενώ γίνεται καταγραφή των στοιχείων όσων επιβαίνουν σε αυτά.

Όλοι φοβούνται την επόμενη ημέρα. Όλοι δεν ξέρουν τις συνέπειες που πυροδότησε η έκρηξη βόμβας σε υπό ανακαίνιση σπίτι. Μέχρι στιγμής δύο νεκροί, ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης και η 56χρονη Ευαγγελία Φραγκιαδάκη. Υπενθυμίζεται πως οι επίσημοι τραυματίες είναι τέσσερις, από τους οποίους οι δύο έχουν συλληφθεί ως συμμετέχοντες στο μακελειό. Επιπλέον, οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμα πέντε άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στις δύο ανθρωποκτονίες, ενώ έχουν συλληφθεί και δύο άτομα για παράνομη οπλοκατοχή κυνηγετικών όπλων. Τα Βορίζια «βράζουν» και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα, μετά τις κηδείες. Καμία οικογένεια δεν έχει διάθεση να σταματήσει την αντιπαράθεση, αντιθέτως όλοι ορκίζονται εκδίκηση.

“Μας είπαν να φύγουμε”, λέει στο parapolitika.gr η μητέρα της 56χρονης ενοψει της κηδείας του 39χρονου

Η οικογένεια της αδικοχαμένης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη, περίπου 4 ώρες πριν από την κηδεία του 39χρονου, αποχωρεί από το χωριό μετά την προτροπή των αστυνομικών. Κάτι που άλλωστε επιβεβαίωσε και η ίδια η μητέρα της, Βασιλική Φραγκιαδάκη, μιλώντας στο parapolitika.gr: «Μας είπαν να φύγουμε, ένας αστυνομικός. Τα πράγματα δεν είναι καλά. Εγώ δεν φοβάμαι για τίποτε. Το παιδί μου το φάγανε άδικα. Το σκοτώσανε. Έχουν συλλάβει άλλα δύο παιδιά μας στο νοσοκομείο. Έχω μεγάλο πόνο».

Διαβάστε: Βορίζια Ηρακλείου: “Δεν έπρεπε η Αστυνομία να το αφήσει να συμβεί” – Συγκλονίζει ο αδερφός της 56χρονης που πέθανε (Βίντεο)

Advertisement




Η Βασιλική Φραγκιαδάκη, μητέρα της αδικοχαμένης Ευαγγελίας 

Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο