ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποκλοπές: Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές καθώς νωρίτερα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πορισματική πρόταση της ΝΔ ως πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής και επισυνάφθηκαν όλες οι πορισματικές εκθέσεις των υπόλοιπων κομμάτων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Χάρτινος πύργος
Το πόρισμα κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα προκειμένου να οριστεί η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής σε προσεχή συνεδρίαση, που κατά πληροφορίες νωρίτερα τοποθετούνταν στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής δήλωσε:
«Ως χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Από τις 6 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν έξι εβδομάδες διαρκών εργασιών της εξεταστικής Επιτροπής, 5.000 σελίδων εγγράφων από καταθέσεις από μαρτυρίες και στοιχεία. Για πρώτη φορά στην ιστορία κατέθεσαν τρείς πρώην και ένας νυν διοικητές της ΕΥΠ.
»Από αυτά τα στοιχεία δεν προέκυψε καμία σύνδεση μεταξύ του Predator και κυβερνητικών υπηρεσιών, πολύ περισσότερο με την ΕΥΠ. Όλες οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες. Οι μόνες απαντήσεις που δεν δόθηκαν ήταν οι λόγοι για τους οποίους οι κ.κ. Πιστιόρλα και Σαγιά παρακολουθούνταν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».
Ενορχήστρωσε
Ο βουλευτής και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά το πέρας των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής δήλωσε:
«Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, τις οποίες διαδικασίες επιχείρησε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ με εντολή της κυβέρνησης να μετατρέψει σε εργαλείο συγκάλυψης.
»Δεν τα κατάφερε. Από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρανόμως παρακολουθούσε τόσο τον κ. Ανδρουλάκη όσο και τον κ. Κουκάκη, όχι μόνο με τη διαδικασία της νόμιμης επισύνδεσης αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου κακόβουλου λογισμικού Predator.
»Πρόκειται για παράνομες ενέργειες για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης, δεν είχε απλώς γνώση αλλά βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τις ενορχήστρωσε.
»Οι ευθύνες αυτής της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, θα αποκαλυφθούν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων».
Το πόρισμα μένει απόρρητο
Η βουλευτής και εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη μετά το πέρας των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής δήλωσε:
«Σήμερα, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε ακόμα και το πόρισμα να μείνει απόρρητο. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει γι’ αυτό. Οι πολίτες, όμως, οφείλουν τώρα να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν όλους μας».
Ολοκληρώθηκε η κοροϊδία – πρόκληση
Ο βουλευτής τους ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής δήλωσε:
«Η κοροϊδία ολοκληρώθηκε. Έγινε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών. Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, είναι προκλητική. Υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για τις υποκλοπές αλλά και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.
Έμεινε στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ και της χώρας μας που επιτρέπουν τις μαζικές και προληπτικές παρακολουθήσεις όλων. Καθώς επίσης και η δράση των κρατικών και παρακρατικών εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Τα πολιτικά παιχνίδια τα οποία προσπαθούν να αξιοποιήσουν την υπόθεση για την επόμενη ημέρα με στόχο τον εγκλωβισμό συνειδήσεων δεν πρέπει να περάσουν.
Η προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι υπόθεση του λαού και δεν πρέπει να την εκχωρήσει σε κανέναν σωτήρα».
Τη σημερινή διαδικασία είχε καταγγείλει η Σοφία Σακοράφα εκ μέρους του ΜέΡΑ25 και δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
VIDEO5 ημέρες ago
Λάρισα: Έκαναν «φτερά» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτιο από τη Γιάννουλη
-
VIDEO3 ημέρες ago
Στην εισαγγελία κάτοικοι της Δράκειας υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία η περιοχή του Πηλίου
-
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago
«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago
Άδικα έκαναν τους …δύτες οι διαρρήκτες που άνοιξαν πολυκατάστημα την ώρα που η περιοχή βούλιαζε- “Την πάτησαν” με τα… ψεκασμένα χαρτονομίσματα (φωτο) –
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ2 ημέρες ago
Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες ago
Στέφανος Κασσελάκης: Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Λιβύη: Ποια ήταν η νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στο φονικό τροχαίο – Η τραγική ιστορία της