Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Υποκλοπές: Ο ρόλος Δημητριάδη, γνώριζε ο πρωθυπουργός; – 5 ερωτήσεις απαντήσεις για το σκοτεινό δίκτυο

Published

on

Πέντε απαντήσεις σε ισάριθμα κρίσιμα ερωτήματα για το σκοτεινό δίκτυο των υποκλοπών δίνει το Βήμα της Κυριακής.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πώς πιστοποιείται η εμπλοκή του Γρηγόρη Δημητριάδη που έχει στενή σχέση με όλους τους εμπλεκόμενους, (Γιάννη Λαβράνο, Φέλιξ Μπίτζιο, Δημήτρη Κοντολέων, κά) στο σκάνδαλο; Γιατί είναι απίθανο το Predator να ενεργοποιήθηκε μόνο από ιδιώτες και «ξένα κέντρα»;  Είναι αληθινές οι λίστες με ονόματα που παρακολουθούνταν; Τελικά ο πρωθυπουργός γνώριζε ή πολύ περισσότερο καθοδηγούσε το σύστημα παράνομων παρακολουθήσεων;

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται, ώρα να αναλάβει ευθύνες

5 ερωτήσεις-απαντήσεις για το σκοτεινό δίκτυο των υποκλοπών

1. Τι έχει συμβεί με το «Predator» και τις υποκλοπές; Είναι βάσιμη υπόθεση ή υπερβολή;

Δεν είναι υπερβολή, ούτε δημιούργημα πολιτικών σκοπιμοτήτων. Υπήρξε την περίοδο 2019-2022 ενεργοποίηση του εν λόγω λογισμικού στην Ελλάδα που ουσιαστικά αποτυπώνει όλα τα δεδομένα του κινητού μετά το άνοιγμα ενός εικονικού «ειδησεογραφικού» ιστοτόπου-παγίδα που αποστέλλεται στα κινητά των υποψήφιων θυμάτων με SMS.

2. Ο Δημητριάδης γνώριζε τι συνέβαινε ή μπορεί να υπήρξε μια μεθόδευση από «φίλους» του χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος;

Φέρεται να είχε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, γνώση της λειτουργίας αυτού του συστήματος παράνομων υποκλοπών. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πρόσωπα (Λαβράνος, Μπίτζιος, Κοντολέων κ.ά.) που μνημονεύονται για την ενεργοποίηση του εν λόγω λογισμικού στη χώρα μας ήταν γνωστοί του Δημητριάδη. Και είναι αυτός που επέλεξε τον κ. Κοντολέοντα για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ.

Ακόμα, φαίνεται το ευέλικτο λογισμικό «Predator» να χρησιμοποιήθηκε για υποκλοπή σε κινητά επιχειρηματιών, συγγενών ή συνεργατών τους, εξυπηρετώντας ιδιώτες με τους οποίους το «κέντρο» αυτό είχε επαφές και αλληλεξαρτήσεις.

Θεωρείται δηλαδή εντελώς απίθανο αυτό το σύστημα, για το οποίο φαίνεται να υπήρχε και πλήρης ενημέρωση διοικητικών στελεχών της ΕΥΠ, να ενεργοποιήθηκε μόνο από ετερόκλητους ιδιώτες χωρίς να υπάρχει ενδιαφέρον του Δημητριάδη ή και άλλων πολιτικών προσώπων.

Και οι ιδιώτες προφανώς δεν θα είχαν λόγο και θα ήταν ακραίο και παρακινδυνευμένο να παρακολουθούν για μεμονωμένα συμφέροντά τους σχεδόν όλη την κυβέρνηση, στελέχη της αντιπολίτευσης που είναι εκτός εξουσίας και επιχειρηματίες που δεν συγκρούονται με τα συμφέροντά τους.

Εξάλλου και το σενάριο για εκπόρευση από «ξένο» κέντρο σκοντάφτει στην κοινή λογική και σε παρακολουθήσεις υπουργών με τομείς καθαρά «εσωτερικούς» ή και ατόμων του καλλιτεχνικού χώρου και επιχειρηματιών χωρίς δραστηριότητα στο εξωτερικό.

3. Η λίστα παρακολουθουμένων που δημοσιοποιήθηκε είναι αληθής, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ποιος την άφησε να διαρρεύσει;

Φαίνεται να έχει στοιχεία γνησιότητας, με βάση και όσα είχαν γίνει γνωστά από την περαιτέρω έρευνα για τις διασυνδέσεις, τα ενδιαφέροντα και τις στοχεύσεις του συγκεκριμένου «κέντρου» που είχε σχεδόν εμμονές με τους εσωτερικούς «εχθρούς» στην κυβέρνηση και στο κόμμα της ΝΔ.

Το μόνο που εκπλήσσει και προκαλεί ερωτήματα είναι το πλήθος των στόχων, η ύπαρξη στη λίστα συγγενών υπουργών και ορισμένων άλλων προσώπων που αναζητείται ο ακριβής λόγος παρακολούθησης τους.

Οσον αφορά τη «διαρροή», φαίνεται να υπήρξε από έναν ιδιώτη, από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σχετικής μεθόδευσης.

4. Γιατί πιθανόν τα έκανε όλα αυτά ο κ. Δημητριάδης, όπως τουλάχιστον του αποδίδεται;

Αρχικά αυτό μπορεί να συνδέεται με τον ρόλο που είχε – στο προσκήνιο και κυρίως στο παρασκήνιο – για την εποπτεία του κυβερνητικού έργου, για μυστικές διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και αλλού κ.λπ.

Ωστόσο φαίνεται να σχετίζεται και με προσωπικές, ιδιόμορφες αντιλήψεις, ορισμένες και στα όρια της συνωμοσιολογίας, για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών, του οργανωμένου εγκλήματος, για τους διεκπεραιωτές συμβολαίων θανάτου, για «άντληση» πληροφοριών από διάφορες πηγές, κ.λπ.

Επιπλέον φαίνεται ο Δημητριάδης να είχε προχωρήσει και σε ιδιωτικές φυσικές παρακολουθήσεις εσωκομματικών αντιπάλων του, για τους οποίους είχε την εντύπωση ότι άφηναν να διαρρεύσουν «επιβαρυντικά» στοιχεία σε βάρος του.

5. Από τα στοιχεία που παρουσιάζονται φαίνεται να υπήρχε καθοδήγηση ή γνώση του πρωθυπουργού για αυτό το σύστημα παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων;

Από την ανάλυση μαρτυριών, πληροφοριών και δεδομένων για τον ερχομό του παράνομου λογισμικού στην Ελλάδα, από τη λίστα των παρακολουθούμενων προσώπων κ.λπ., δημιουργούνται αρχικά αμφιβολίες για τη γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως υποστηρίζουν γνώστες της εξέλιξης της υπόθεσης, «αν φέρ’ ειπείν υπήρχε κεντρική εντολή για παρακολούθηση των υπουργών της κυβέρνησης, για να υπάρχει άτυπη συνολική ενημέρωση για τις “άγνωστες” επιλογές τους, θα έπρεπε σε αυτόν τον “κατάλογο” να είναι όλα τα ονόματα στο Υπουργικό Συμβούλιο και να μην λείπουν ορισμένα που θεωρούνται μάλλον όχι συμπωματικά “επιλογές” του Γ. Δημητριάδη. Ακόμα, πιθανόν, δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον για πρώην αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., για καλλιτέχνες ή ιδιώτες που δεν είναι σε καμία περίπτωση πρόσωπα κορυφαίου κεντρικού ενδιαφέροντος».

Σημειώνεται όμως ότι ο πρωθυπουργός όταν δημοσιοποιήθηκε, προ μερικών μηνών, η παρακολούθηση από ΕΥΠ και «Predator» του προέδρου του ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη είχε δηλώσει, επίσης, πως δεν γνώριζε οτιδήποτε.

Συμπληρώνεται τέλος ότι σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη φέρεται να έχουν πει ότι ο Δημητριάδης συχνά μετέφερε διάφορες «ειδικές» πληροφορίες για πρόσωπα, συναλλαγές και καταστάσεις χωρίς να εξηγείται πώς τα ήξερε όλα αυτά.

Με επιπλέον ζητούμενο γιατί το κυβερνητικό κόμμα στάθηκε εμπόδιο για την κλήση σημαντικών προσώπων – πρωταγωνιστών της υπόθεσης «Predator» στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής που ερευνούν την υπόθεση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΘΕΣΣΑΛΙΑ4 λεπτά ago

Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια στο 1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων

LIFESTYLE10 λεπτά ago

Μέγκαν Φοξ – Μασίν Γκαν Κέλι: Κάνουν «διάλειμμα» στη σχέση τους

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ13 λεπτά ago

Αστεροειδής Ryugu: Ουρακίλη και βιταμίνη Β3 στην επιφάνεια του

VIDEO25 λεπτά ago

Ο πρόεδρος ΣΟΕΔ Θωμάς Ντιντιός στο Συμβαίνει Τώρα με την Βάσω Σαμακοβλή 22/03/2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28 λεπτά ago

ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: «Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να επιλέξει, όπως και στις υποκλοπές, την τακτική της συσκότισης»

ΕΛΛΑΔΑ31 λεπτά ago

«Πρωταθλήτρια» Ευρώπης η Ελλάδα στην… έξαρση των γυναικοκτονιών

ΜΠΑΣΚΕΤ46 λεπτά ago

Ο Χίγκινς επιστρέφει στην αποστολή της Μπαρτσελόνα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ49 λεπτά ago

Γκιουνές για Ντέλε Άλι: «Τον ψάχνουμε, ελπίζουμε να μην είχε κάποιο ατύχημα»

OIKONOMIA55 λεπτά ago

ΤτΕ: Νέα άνοδος στις τιμές των διαμερισμάτων το τέταρτο τρίμηνο

ΚΟΣΜΟΣ58 λεπτά ago

Ουκρανία: Συνεχίζεται το ρωσικό «σφυροκόπημα» – Πύραυλος χτύπησε πολυκατοικίες στη Ζαπορίζια

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Μερομήνια: Μετά το Πάσχα έρχεται η απόλυτη ταραχή στον καιρό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Η ιστορία του 45χρονου με αναπηρία συγκλονίζει τον Βόλο- Έμεινε ορφανός, πέθανε και ο θετός του πατέρας και συγγενής που έχει αναλάβει ως «συμπαραστάτης» τον κακοποιεί

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Συλλυπητήρια για το θάνατο της εκπαιδευτικού Παναγιώτας-Νεκταρίας Μαντζιάρα

OIKONOMIA2 ημέρες ago

Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα με την «βούλα» της ΕΕ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Χιονίζει στα Χάνια Πηλίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Η Γεωργία Μπίκα δικαιώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Καρδίτσα: ΙΧ «καρφώθηκε» σε κολώνα

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Διαφημίζει τον λογαριασμό της στο OnlyFans με μαύρα διάφανα εσώρουχα

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή