ΕΛΛΑΔΑ
Υπόθεση 16χρονης Λόρα: Οι Γερμανοί έκοψαν τις έρευνες για το στίγμα του κινητού
Υπόθεση εξαφάνισης 16χρονης Λόρα: Γιατί οι γερμανικές Αρχές «βλέπουν» οικειοθελή εξαφάνιση
Την περασμένη Δευτέρα εκδόθηκε ευρωπαϊκή εντολή έρευνας κατόπιν αιτήματος της ελληνικής εισαγγελίας. Οι γερμανικές Αρχές προχώρησαν για λίγα δευτερόλεπτα σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και διαπίστωσαν ότι το κινητό τηλέφωνο εξέπεμπε σήμα από το Βερολίνο. Στη συνέχεια, ο Γερμανός εισαγγελέας παρενέβη και ζήτησε να διακοπεί άμεσα η άρση του απορρήτου, κρίνοντας ότι δεν προκύπτει διάπραξη ποινικού αδικήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν εντοπίστηκαν επαρκείς ενδείξεις αρπαγής και οι γερμανικές Αρχές αποφάσισαν να διακόψουν την εντολή έρευνας και να παύσουν την επισύνδεση της συσκευής.
Την ίδια ώρα, οι δικαστικές Αρχές της Ελλάδας επιχειρούν να διαβιβάσουν στοιχεία προς τις γερμανικές Αρχές, ώστε να τεκμηριωθεί ότι ο κίνδυνος αρπαγής παραμένει υπαρκτός.
Σε τηλεδιάσκεψη οι Αρχές για την υπόθεση της 16χρονης
Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών Αρχών για την υπόθεση της 16χρονης. Έλληνες αστυνομικοί εμφανίζονται ενοχλημένοι από τη στάση των Γερμανών συναδέλφων τους, την οποία χαρακτηρίζουν «τυπική». Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με το Mega, αν συνεχιζόταν η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, θα μπορούσε να διαπιστωθεί πού κινείται η ανήλικη και αν το κινητό το χρησιμοποιεί η ίδια ή κάποιο άλλο πρόσωπο που ενδεχομένως την κρατά. Στόχος της σύσκεψης είναι να υπάρξει κοινός βηματισμός, καθώς μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι η Λόρα δεν διατρέχει κίνδυνο.
Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι το στίγμα από μόνο του δεν επαρκεί αν δεν ταυτοποιηθεί ο κάτοχος της συσκευής. «Σημασία δεν έχει μόνο το στίγμα, όσο το να βρεθεί ο κάτοχος του κινητού και να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για τη 16χρονη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΝεκρός 31χρονος οδηγός μοτοσικλέτας μετά από ανατροπή
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΝεκρός 20χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση δικύκλων
-
ΒΟΛΟΣ13 ώρες agoΑπίστευτη ταλαιπωρία περνούν εδώ και έναν χρόνο οι Βολιώτες εργαζόμενοι που ταξιδεύουν με λεωφορεία που μισθώνει ο ΟΣΕ Λάρισας για λόγους εργασίας
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες agoΝεκρή την ημέρα των γενεθλίων της βρέθηκε 26χρονη
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες agoΣτο Α’ Νεκροταφείο στις 11 Μαρτίου η πολιτική του κηδεία
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες agoΝεκρός ανασύρθηκε νεαρός άνδρας από θαλάσσια περιοχή (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες agoΜεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (Εικόνες)
-
LIFESTYLE8 ώρες agoΈλενα Ασημακοπούλου: “Δεν ήθελα να φύγω από την Πολυκατοικία – Δεν μου είχαν πει ότι ο ρόλος μου θα τελείωνε στην πρώτη σεζόν” (Βίντεο)








