ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπόθεση Νοβάρτις: Ένοχοι για δυο αδικήματα «Σαράφης» και «Κελέση» – Ποινές φυλάκισης 25 και 33 μηνών αντίστοιχα, με τριετή αναστολή

Σε ποινή φυλάκισης 25 και 33 μηνών αντίστοιχα καταδικάστηκαν οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Νοβάρτις για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και ψευδούς καταμήνυσης. Στους καταδικασθέντες δόθηκε τριετής αναστολή μέχρι το Εφετείο, ενώ νωρίτερα το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους δύο κατηγορούμενους. Οι 25 μήνες αφορούν τον Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και οι 33 τη Μαραγγέλη.
Ο πρώτος κατηγορούμενος Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης κρίθηκε ένοχος για ψευδή καταμήνυση σε βάρος των Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβερδου και Νίκου Μανιαδακη και ένοχος για ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση για δύο πράξεις.
Η πρώην μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» κρίθηκε ένοχη για ψευδή καταμήνυση σε βάρος πέντε πολιτικών προσώπων, των Αδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λοβερδου, Μάριου Σαλμά, Αντώνη Σαμάρα και ένοχη για ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση για δύο πράξεις.
Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα τα οποία τους είχαν μηνύσει, επειδή με τις καταθέσεις τους τους είχαν εμπλέξει στην υπόθεση της Νοβάρτις.
Κατά την εισαγγελική της πρόταση, τον περασμένο μήνα, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των δύο κατηγορουμένων μόνον για το ένα αδίκημα, αυτό της ψευδούς κατάθεσης. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έχουν ζητήσει ελαφρυντικά για τους εντολείς τους.
Συνήγορος Α. Γεωργιάδη: Ηθική και πολιτική δικαίωση – Η απόφαση θωρακίζει την Δημοκρατία
Με γραπτή του δήλωση ο δικηγόρος του Αδωνι Γεωργιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε λόγω για ηθική και πολιτική δικαίωση του κ. Γεωργιάδη.
Συγκεκριμένα ανέφερε «Ηθική και πολιτική δικαίωση για τον Αδωνι Γεωργιάδη. Οι επιστρατευθεντες μάρτυρες καταδικάστηκαν ότι ψευδώς καταμήνυσαν και ψευδώς κατέθεσαν σε βάρος του. Η απόφαση θωρακίζει την Δημοκρατία απέναντι σε αυτούς, που στο μέλλον θα επιχειρήσουν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή της χώρας, χρησιμοποιώντας ψευδομάρτυρες»
«Αυτοί που παρείχαν ποινική ασυλία στους ψευδομάρτυρες για να πλήξουν άφοβα τον πολυκομματισμό, σήμερα θα πρέπει να αναλογισθούν τι έπραξαν», κατέληξει ο κ. Δημητρακόπουλος.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ24 ώρες ago
Σοκ σκοτώθηκε μητέρα τριών παιδιών στην Νέα Ιωνία
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες ago
Μητέρα τριών παιδιών η άτυχη 48χρονη που σκοτώθηκε στη Νέα Ιωνία
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Λένα Σαμαρά: Σε κλίμα οδύνης το 40ήμερο μνημόσυνο
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που αποβίβασε ανήλικους σε ακατοίκητη περιοχή
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago
Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο κτήμα του
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας, εκσφενδονίστηκε 150 μέτρα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 ώρες ago
Μητσοτάκης για Εθνική μπάσκετ: Η επίσημη αγαπημένη επέστρεψε εκεί που ανήκει
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Τα αγριογούρουνα μεγάλωσαν και κόβουν βόλτες ανάμεσα στα σπίτια