Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Υβριδικό συνέδριο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων στο σύγχρονο επιτελικό κράτος

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο υβριδικό Συνέδριο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) με τίτλο «Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.): Αναβάθμιση και Αναπροσανατολισμός των Δεξιοτήτων στο Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος», στις 15 & 16 Ιουλίου. Τις εργασίες του παρακολούθησαν με τη διαδικασία της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, απόφοιτοι και σπουδαστές της Ε.Σ.Δ.Δ.Α, καθώς και πολλά στελέχη της δημόσιας διοίκησης σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι όπως, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, εκπρόσωποι σχολών Δημόσιας Διοίκησης του εξωτερικού, υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από τον ακαδημαϊκό χώρο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε η Πρόεδρος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α κ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, καλώντας στο βήμα τον Υπουργό Επικρατείας, καθηγητή κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο για την διοργάνωση και το έργο της, τονίζοντας την σημασία του αναπροσανατολισμού των δεξιοτήτων στο σύγχρονο επιτελικό κράτος και αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκονται «στην καρδιά της νέας μορφής διακυβέρνησης» .

Χαιρετισμό απήυθυναν επίσης η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων  κ. Γιάννα Χορμόβα και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ. Άγγελος Μπίνης.

Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες διαλέξεις με έμφαση στον κλάδο των επιτελικών στελεχών και τον ουσιαστικό ρόλο της Ε.Σ.Δ.Δ.Α. για την ενεργοποίηση του. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετηθήκαν έμπειρα στελέχη της ΕΝ.ΑΠ/Ε.Σ.Δ.Δ.Α, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και σπουδαστές της Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου, εκπροσωπήθηκαν Σχολές και Ινστιτούτα Δημόσιας Διοίκησης από το διεθνές περιβάλλον όπως η γαλλική  École Nationale d’ Administration (ΕΝΑ),  η ιταλική Scuola Nazionale dell’ Amministrazione (SNA), η ρουμανική Ι.Ν.Α.,  η πορτογαλική Ι.Ν.Α, το φινλανδικό HAUS κ.α., οι οποίες παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές και προτάσεις για την εκπαιδευτική στρατηγική τους  στην μετα- Covid εποχή.

Αξιοσημείωτες ήταν οι παρεμβάσεις σημαντικών ελλήνων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, της Βοστώνης, του Λονδίνου και την Σχολή Δημόσιων Υπηρεσιών του Καναδά.

Ιδιαίτερα τιμητική κρίθηκε η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Ο.Ο.Σ.Α. και καθηγητή  Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, κ. Γεώργιου Πρεβελάκη.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη της Διευθύνουσας Σπουδών της γαλλικής École Nationale d’ Administration (ΕΝΑ) κ. Anges Fontana, καθώς και του Επικεφαλής της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, κ. Μάριου Μιχαηλίδη.

Σε ειδική τελετή η Πρόεδρος κ. Π. Δραμαλιώτη και η κ. Α. Fontana, υπέγραψαν την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α και της ΕΝΑ, με τη συμμετοχή του Αντιπρόεδρου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α, κ. Βασίλειου Έξαρχου και της κ. Solene Burtz, υπεύθυνης προγραμμάτων της Διεύθυνσης Διεθνών Προγραμμάτων και Συμπράξεων της ΕΝΑ.

Την λήξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε με χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, εκπροσωπώντας επισήμως τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Βορίδης εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την πλούσιε θεματολογία του Συνεδρίου, την μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των στελεχών της δημόσιας διοίκησης για το ζήτημα της ενίσχυσης των δεξιοτήτων στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι με αφετηρία τις πρωτοβουλίες του Ε.Κ.Δ.Δ.Α αναμένει άμεσα την υποβολή καινοτόμων προτάσεων που θα υπηρετούν τη νέα εξωστρεφή στρατηγική για τον μετασχηματισμό του δημοσίου τομέα. Επίσης ο Υπουργός υπογράμμισε ότι ο διάλογος που ξεκινά το ΕΚΔΔΑ για τις δεξιότητες θα αφορά στο σύνολο των στελεχών της δημόσιας διοίκησης καθώς μόνο τότε τα αποτελέσματα του θα αποκτήσουν ουσιαστικό νόημα.

Την τελετή λήξης τίμησαν επίσης με την παρουσία και τον χαιρετισμό τους ο εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Ιερωνύμου Β΄, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου, κ. Χρυσόστομος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος & Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριακός Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική & την Οικογένεια, κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τα κρούσματα σε Τρίκαλα και την υπόλοιπη χώρα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μόλις 10 νέες μολύνσεις ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ για την περιοχή των Τρικάλων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.190. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.442.963 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 375 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 134.546 (3.8% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.784 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 134 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη. To 91.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 63 (47.01%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 71 (52.99%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.679 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 85 (ημερήσια μεταβολή -10.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 85 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Λάρισας με… γεμάτες τις καφετερίες

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τις… παραλίες φαίνεται ότι επέλεξαν σήμερα οι Λαρισαίοι, καθώς η κίνηση στην αγορά της πόλης το μεσημέρι του Σαββάτου να είναι σχετικά υποτονική, με την ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν για την εποχή να αποτελούν ισχυρό σύμμαχο για τα παράλια του νομού και όχι για τα εμπορικά καταστήματα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Παρ’ όλα αυτά, οι καφετέριες της πόλης είναι σχετικά γεμάτες με τους Λαρισαίους να απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους καφεδάκι εν μέσω του μίνι καύσωνα.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του onlarissa.gr:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ19 ώρες ago

Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες ago

Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

αυτοκίνητο
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία

Δημοφιλή