Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές στις οποίες αναφέρεται η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά της έχουν απωθήσει ρωσικές δυνάμεις από κάποιες περιοχές γύρω από το Κίεβο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ρωσία εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα περικυκλώσει και θα καταλάβει το Κίεβο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Σε μερικούς τομείς ο εχθρός έχει οπισθοχωρήσει περισσότερο από 74 χιλιόμετρα, σε κάποιους άλλους τομείς ο εχθρός βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ, σε τηλεοπτική ενημέρωση.

Στο ίδιο πνεύμα, χθες, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Κιέβου πως η πόλη Ιρπίν βρίσκεται, σχεδόν στην ολότητά της, στα χέρια του ουκρανικού στρατού.

Χωρίς να επικαλείται κάποια αποδεικτικά στοιχεία, ανέφερε ότι το Κρεμλίνο έχει αποστείλει πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λευκορωσία για να ενισχύσει τα στρατεύματά του που επιτίθενται στο Κίεβο.

Ζαχάροβα: Η ζωή «γυρνά στην κανονικότητα» σε περιοχές που «απελευθέρωσε» η Ρωσία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είπε πως η ζωή επιστρέφει στην «κανονικότητα» σε κάποιες περιοχές της Ουκρανίας, τις οποίες έχει «απελευθερώσει» η Ρωσία.

Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές στις οποίες αναφέρεται η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Η Ζαχάροβα, επίσης, υποστήριξε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας (όπως αποκαλεί η Ρωσία την στρατιωτική εισβολή σε ανεξάρτητο κράτος) «προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Το Εθνικό Θέατρο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου