Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν μισθολογικές αυξήσεις και σύγχρονο εξοπλισμό

Published

on

astinomia deth poria thessaloniki 1 .jpg

Με πυρσούς, κόρνες, σφυρίχτρες και δυνατά συνθήματα ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας των ενστόλων στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής (05.09.2025), μπροστά στο ΥΜΑΘ. Στην κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της 89ης ΔΕΘ και την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και απόστρατοι από όλη τη χώρα.

 «Βγείτε να δείτε πού μας οδηγείτε – Είμαστε κι εμείς λαός, φτάνει πια ο εμπαιγμός – Δεν ζητάμε πολλά, μόνο αξιοπρέπεια», φώναζαν οι διαδηλωτές καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας και έξω από το ΥΜΑΘ. Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία Λευκού Πύργου και μέσω των οδών Νικολάου Γερμανού, Τσιμισκή και Βενιζέλου κατέληξε στο Διοικητήριο.





Οι ενστόλοι ζητούν αυξήσεις στους μισθούς ως αναγνώριση των κόπων τους, σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό και θεσμική θωράκιση για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην πλατεία Λευκού Πύργου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με ομιλίες εκπροσώπων των εργαζομένων.

Το «παρών» έδωσαν οι γονείς του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που έχασε τη ζωή του από δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη. «Δεν είμαι ένστολος, είμαι πατέρας. Είμαι υπερήφανος που φόρεσε το εθνόσημο», δήλωσε ο πατέρας του, ενώ η μητέρα του προσέθεσε συγκινημένη: «Δίνουν μάχη για να κοιμούνται κάποιοι ασφαλείς».




astinomia2_1_

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων ανέπτυξαν τα αιτήματα των Υπηρεσιών τους και ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι θυμάται τα σώματα ασφαλείας μόνο όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν.

Στην κινητοποίηση βρέθηκε και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία συνομίλησε με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Έκανε ειδική αναφορά στους εποχικούς πυροσβέστες και στο αίτημά τους να γίνουν μόνιμο προσωπικό. Μαζί φώναξαν το σύνθημα «ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ – οι πυρκαγιές δεν είναι εποχικές».

Advertisement



astinomia4_1_

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θανάσης Ψαρόπουλος, τόνισε την ανάγκη για προσλήψεις σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας, επισημαίνοντας ότι οι 18.000 πυροσβέστες δεν επαρκούν και ότι οι οκτάμηνες συμβάσεις των εποχικών δεν καλύπτουν πλέον τις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες.




astinomia5_1_




astinomia3_1_

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
web banner
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο