ΚΟΣΜΟΣ
Αρνητική στην ανάπτυξη στρατού στις πόλεις η πλειοψηφία των Αμερικανών

Το 58% των Αμερικανών -περιλαμβανομένων 7 στους 10 Δημοκρατικούς και των μισών Ρεπουμπλικάνων- πιστεύουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να αναπτύσσει τον στρατό μόνο για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει στείλει την Εθνοφρουρά σε διάφορες πόλεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/ Ipsos.
Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Παρασκευή ως την Τρίτη (3-7/10), έδειξε επίσης, ότι το ποσοστό δημοτικότητας του Τραμπ μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων έπεσε στο 40%, μείωση κατά μία ποσοστιαία ομάδα σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου, λόγω του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται την εγκληματικότητα και το κόστος ζωής.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε αφού ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μια ασυνήθιστη συνάντηση με εκατοντάδες στρατηγούς και ναυάρχους του αμερικανικού στρατού στη Βιρτζίνια, στη διάρκεια της οποίας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με «εσωτερικό εχθρό».
Την ίδια ώρα έχει αναπτύξει την Εθνοφρουρά σε πόλεις που κυβερνώνται από τους Δημοκρατικούς, μεταξύ των οποίων η Ουάσινγκτον και το Λος Άντζελες αλλά και στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ, ισχυριζόμενος ότι γίνεται εισβολή στη χώρα από εγκληματίες μετανάστες, ενώ έχει ζητήσει από τις ένοπλες δυνάμεις να σκοτώνουν ύποπτους για λαθρεμπόριο ναρκωτικών που επιβαίνουν σε σκάφη στα ανοικτά της Βενεζουέλας.
Το 37% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση πως οι Αμερικανοί πρόεδροι, ανεξαρτήτως κόμματος, θα πρέπει να μπορούν να αναπτύσσουν τον στρατό στις πολιτείες ακόμη και παρά την αντίθεση των κυβερνητών τους. Το 48% απάντησε ότι διαφωνεί.
Παραδοσιακά ο στρατός στις ΗΠΑ μένει μακριά από τις πολιτικές συζητήσεις και η δημοσκόπηση του Reuters/ Ipsos έδειξε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί συμφωνούν με αυτή την προσέγγιση.
Το 83% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο στρατός «θα πρέπει να παραμένει πολιτικά ουδέτερος και να μην παίρνει θέση σε συζητήσεις για ζητήματα εσωτερικής πολιτικής». Μόνο το 10% εκτίμησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να παίρνουν θέση και να στηρίζουν την εσωτερική πολιτική ατζέντα του προέδρου.
Περίπου ένας στους πέντε Ρεπουμπλικάνους, δήλωσε ότι ο στρατός θα πρέπει να παίρνει το μέρος του προέδρου στις πολιτικές διαμάχες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago
Νεκρή 77χρονη σε τροχαίο, στο νοσοκομείο ο 78χρονος σύζυγός της κι ένας 23χρονος
-
LIFESTYLE22 ώρες ago
Κατερίνα Καινούργιου: Η φουσκωμένη κοιλίτσα της δεν κρύβεται – Η εμφάνιση στο πλατό και τα νέα πλάνα (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Κεραυνός έπεσε σε εργοτάξιο οικοδομής στην Πάτρα: Οικοδόμος έπαθε ηλεκτροπληξία
-
ΒΟΛΟΣ20 ώρες ago
Σε βαρύ κλίμα αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι, συναγωνιστές και πλήθος πολιτών τον Μαργαρίτη Πατσιάντα
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago
“Άγιο είχε” γυναίκα οδηγός που εγκλωβίστηκε στο όχημά της όταν αυτό αναποδογύρισε (Εικόνες)
-
VIDEO15 ώρες ago
Σοκ στη Λάρισα: 45χρονος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από νταλίκα ενώ είχε σταθμεύσει στη ΛΕΑ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago
Βόλος: Σώος ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν – Είχε εξαφανιστεί όταν έμαθε ότι τα ζώα του έχουν ευλογιά
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες ago
“Ακούσαμε εκκωφαντικό θόρυβο, ήταν απίστευτος” περιγράφει μάρτυρας