Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Πώς να “επιβιώσετε” στις εθνικές οδούς

Published

on

Με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται στα μπλόκα τις ημέρες των εορτών, συνεχίζοντας να ασκούν πίεση στην κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, οι ταξιδιώτες των Χριστουγέννων καλούνται να οδηγήσουν μέσω παρακάμψεων σε ορισμένα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Διαβάστε: Μπλόκα αγροτών: “Δεν ανοίγουν οι εθνικές οδοί – Επιβεβλημένες οι εκτροπές κυκλοφορίας”, λέει η Δημογλίδου

Παρά την απόφαση των αγροτικών συνελεύσεων να επιτρέψουν τη διέλευση οχημάτων σε κρίσιμα σημεία του δικτύου, η Ελληνική Αστυνομία παραμένει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζουν ότι οι ρυθμίσεις και οι εκτροπές της κυκλοφορίας σε εναλλακτικές διαδρομές κρίνονται επιβεβλημένες,καθώς η παρουσία αγροτών, κτηνοτρόφων και γεωργικών μηχανημάτων σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχημάτων.

Στις εθνικές οδούς οι αγρότες: Ανοιχτή μία λωρίδα ανά κατεύθυνση 

Στον άξονα του Ε65, οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτή μία λωρίδα ανά κατεύθυνση από το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ ανάλογη εικόνα επικρατεί και στα διόδια των Μαλγάρων όπου το ρεύμα προς Αθήνα αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία εντός της ημέρας. Στην Εγνατία Οδό, το μπλόκο της Κομοτηνής ανοίγει πλήρως τον αυτοκινητόδρομο έως και την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, στέλνοντας μήνυμα προτεραιότητας στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Παρομοίως, στην Ήπειρο, το μπλόκο Καλπακίου θα παραμείνει ανοιχτό για τους εκδρομείς, ενώ στην Τύρια Ιωαννίνων οι αγρότες επιτρέπουν τη δωρεάν διέλευση των οχημάτων. 

Στην Πάτρα, το μπλόκο της Εγλυκάδας στην Περιμετρική οδό παραμένει ενεργό, με τις αστυνομικές αρχές να εκφράζουν έντονο προβληματισμό για το αν είναι εφικτός ο ασφαλής διαχωρισμός των λωρίδων κυκλοφορίας. Την ίδια στιγμή, οι κινητοποιήσεις ενισχύονται στον Προμαχώνα με νέα πομπή τρακτέρ, αν και ο μεθοριακός σταθμός θα παραμείνει ανοιχτός για τα φορτηγά κατά τις ημέρες των εορτών.

Advertisement

Τι συμβαίνει στα σύνορα

Διαφοροποιημένη είναι η στάση των αγροκτηνοτρόφων στα μπλόκα τους στα σύνορα της Ελλάδας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Στους Ευζώνους και τη Νίκη, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, οι παραγωγοί αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις μέχρι και την Παρασκευή 26/12, διευκολύνοντας τη μετακίνηση των πολιτών, ενώ στην Εξοχήκαι τον Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, οι δράσεις συνεχίζονται με στοχευμένες και συμβολικές παρεμβάσεις, εν αναμονή αποφάσεων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά τις γιορτές.

Συγκεκριμένα, στο τελωνείο των Ευζώνων, εντός της ημέρας, οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα απομακρύνουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα από το κέντρο του οδοστρώματος και θα τα τοποθετήσουν στα αριστερά και δεξιά του, απελευθερώνοντας πλήρως τα ρεύματα κυκλοφορίας, ώστε να πραγματοποιείται απρόσκοπτα η διέλευση φορτηγών, τουριστικών λεωφορείων και επιβατικών οχημάτων. Παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων, θα παραμείνουν κανονικά στο μπλόκο και στις βάρδιές τους, όπου σκοπεύουν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες μαζί με τις οικογένειές τους, χωρίς να παρεμποδίζεται η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Αντίστοιχα, στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκης δεν προγραμματίζεται κανέναςαποκλεισμός έως τις 26/12. Για σήμερα, ωστόσο, οι συμμετέχοντες αναμένεται να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου μαζί με συναδέλφους τους, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί η παρουσία κυβερνητικού στελέχους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

Στον Προμαχώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι προχωρούν σήμερα σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου για φορτηγά παντός τύπου, διάρκειας έως και τριών ωρών, από τις 14:00 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή περισσότερων τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων. Μετά τη λήξη της κινητοποίησης, τα οχήματα θα παραταχθούν δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, μιας και έως και την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου δεν προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση, προκειμένου να παραμείνει ο δρόμος ελεύθερος για τους εκδρομείς και τους ταξιδιώτες των εορτών.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο του Προμαχώνα, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, κατά την οποία θα καθοριστεί ο τρόπος συνέχισης των κινητοποιήσεων από τις 26/12 και μετά.

Advertisement

Την ίδια ώρα, σε ισχύ παραμένει ο επ’ αόριστον αποκλεισμός του τελωνείου της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για τη διέλευση φορτηγών παντός τύπου, ο οποίος ξεκίνησε χθες στις 12 το μεσημέρι από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Νευροκοπίου Δράμας. Η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων, των τουριστικών λεωφορείων και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης διεξάγεται κανονικά μέσω παρακαμπτήριων οδών, ενώ το μπλόκο έχει στηθεί σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το τελωνείο. Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, κατά την οποία θα αποφασιστεί η στάση που θα τηρηθεί κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο