ΕΛΛΑΔΑ
“Χαλαρώνουν” ενόψει της Πρωτοχρονιάς –
Διαβάστε: Αυστηρότερος Μητσοτάκης για τα αγροτικά μπλόκα: “Χάνουν το δίκιο τους” – Ζητεί διάλογο αλλά δεν υποχωρεί απέναντι στους αγρότες (Βίντεο)
Συγκεκριμένα, από σήμερα Τρίτη (30/12), οι αγρότες έχουν αποφασίσει να ανοίγουν σημεία των εθνικών οδών για να διευκολυνθούν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς.
Μπλόκα αγροτών: “Χαλαρώνουν” ενόψει της Πρωτοχρονιάς
Πάτρα
Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ανοίξει η Περιμετρική Πάτρας. Όπως αποφασίστηκε χτες το βράδυ, η Περιμετρική θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και το απόγευμα του Σάββατο.
Αγγελόκαστρο
Σήμερα θα υπάρχει και μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο του Αγρινίου από αγρότες του Αγγελοκάστρου. Παράλληλα, από παρακαμπτήριους δρόμους διεξάγεται η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Αγγελοκάστρου, η οποία, όπως έχουν προαναγγείλει οι αγρότες θα ανοίξει σήμερα.
Μάλγαρα και τελωνεία
Οι αγρότες στα Μάλγαρα αποφάσισαν από χτες, Δευτέρα (29/12) πως δεν θέλουν να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο και περιμένουν την πανελλαδική σύσκεψη του Σαββάτου για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Έτσι, είναι ανοιχτή η Εθνική Οδός και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στο τελωνείο των Ευζώνων στις 12-4 το μεσημέρι και 6-10 το βράδυ θα υπάρξει συμβολικός αποκλεισμός.
Στο τελωνείο του Προμαχώνα θα κλείσει επίσης για 7 περίπου ώρες, ωστόσο από αύριο, Τετάρτη (31/1) θα είναι ανοιχτά όλα τα τελωνεία μέχρι την Πρωτοχρονιά.
Νίκαια
Παράλληλα, στη Νίκαια οι αγρότες άνοιξαν την αερογέφυρα πάνω από το μπλόκο, απομακρύνοντας προσωρινά τα τρακτέρ, προκειμένου να δοθεί ανάσα στην κυκλοφορία.
Κάστρο Βοιωτίας
Στο Κάστρο Βοιωτίας κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθηνά ενώ προς την Λάμια παραμένει ανοιχτή μια λωρίδα.
Τρίκαλα
Στα Τρίκαλα, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει αυτοσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στον κόμβο Μεγαλοχωρίου και πορεία με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.
Νέα μπλόκα και σκέψεις για συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος
Η πρόθεση των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Στρατουλάκου στον ΣΚΑΪ είναι μετά τα Θεοφάνια (6/01) να σκληρύνουν τη στάση τους. Αρχικά, θα δημιουργηθούν και νέα μπλόκα, όπως στον δρόμο που συνδέει την Πάτρα με τα Καλάβρυτα. Ενδεχομένως να δημιουργηθεί μπλόκο και κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου από αγρότες της Πελοποννήσου.
Επόμενος στόχος είναι να γίνει συλλαλητήριο και διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος, ως ένα ακόμα μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση.
-
VIDEO23 ώρες agoΗ Ωρα του Λαού με τον Νίκο Κωνσταντινίδη 08/11/2025
-
MEDIA8 ώρες agoThe Voice – Τελικός: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής της σεζόν
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 ώρες agoΠΑΣΟΚ: Όχι μαύρο στη διαφάνεια – Ο κ. Κακλαμάνης επιχειρεί διαχείριση πολιτικού κόστους για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες agoΑνοιχτό το ενδεχόμενο για χιόνια την Πρωτοχρονιά στην Αττική, σύμφωνα με τον Καλλιάνο
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΓιατί όλος ο Πειραιάς θα κοιτάξει ψηλά
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΜήνυμα αλληλεγγύης στους αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας
-
ΚΟΣΜΟΣ23 ώρες agoΖελένσκι: Το πλαίσιο ειρήνης προβλέπει αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας για 15 χρόνια
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΕκδόθηκε η πρώτη άδεια επισκευής κτιρίου που επλήγη το καλοκαίρι 2025







