ΕΛΛΑΔΑ
Εκτελεστής της ρωσόφωνης Μαφίας στα χέρια της ΕΛΑΣ
Σπυρος Δαρσινος
Πρόκειται για έναν 35χρονο, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλακεί στη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βαγγέλη Ζαμπούνη, σε Σκούρτα Βοιωτίας και Νέο Κόσμο αντίστοιχα. Τα δύο χτυπήματα είχαν σημειωθεί το Πάσχα του 2022 και τον Ιανουάριου του 2024 αντίστοιχα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις είχαν χρησιμοποιηθεί καλάσνικοφ.
Εκτελεστής της ρωσόφωνης Μαφίας στα χέρια της ΕΛΑΣ: Πώς έπιασαν τον 35χρονο
Σημειώνεται πως η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Καλυβίων ενώ βρέθηκε να κατέχει ένα πιστόλι με γεμάτο γεμιστήρα. Η οργάνωση στην οποία φέρεται ν’ ανήκει ο ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, έχει «χρεωθεί» εκτός από τις δολοφονίες των Σκαφτούρου και Ζαμπούνη, το διπλό χτύπημα στον Κορυδαλλό, το καλοκαίρι του 2023 με θύματα τον Βασίλη «Ράμπο» Ρουμπέτη και τον Διονύση Μουζακίτη. Παράλληλα οι Αρχές εκτιμούν πως τα μέλη της ίδιας οργάνωσης είχαν αποπειραθεί να σκοτώσουν τον φερόμενο ως πρώην συνεργάτη τους, Θοδωρή Μαυρόπουλο, το καλοκαίρι του 2023 στον Σβόρωνο Πιερίας. Ο Μαυρόπουλος απεβίωσε λίγους μήνες μετά το αποτυχημένο χτύπημα.
Ο 35χρονος έχει καταδικαστεί για σωρεία πράξεων και αδικημάτων με ποινή κάθειρξης 35 ετών και με χρηματική ποινή ύψους 39.000 ευρώ. O 35χρονος οδηγείται αυτή την ώρα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 ώρες agoΑνακοινώθηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς σε τρία Υπουργεία- Τα βιογραφικά τους
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες agoΜπλόκα αγροτών: “Σκυταλοδρομία” αποκλεισμού δρόμων, πού εντοπίζονται προβλήματα & τα επόμενα βήματα
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ14 ώρες agoΣυμφώνησε με Ρέτζιο Εμίλια ο Μπράουν
-
ΚΟΣΜΟΣ5 ώρες agoΗ Βρετανία σε τροχιά ρεκόρ: Το 2025 η πιο ζεστή χρονιά
-
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ12 ώρες agoApple iPhone 17 εναντίον iPhone 17 Pro: Σύγκριση και Διαφορές
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες agoΚΚΕ για την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Επικίνδυνη παρέμβαση
-
ΚΟΣΜΟΣ19 ώρες agoΜπράιαν Μέι – Αποκαλύπτει τραγούδι των Queen που δεν άκουσε ποτέ κανείς μέχρι σήμερα
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΗ συγκλονιστική επιστολή για τα παιδιά που θα περάσουν τα Χριστούγεννα σε νοσοκομεία







