ΚΟΣΜΟΣ
Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν ζευγάρι – Τους μετέφερε 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα
Τον απόλυτο τρόμο έζησε ένα ζευγάρι στη δυτική Γαλλία, όταν Τρεις κουκουλοφόροι απήγαγαν, βιαιοπράγησαν εναντίον του και τελικά ανάγκασαν ένα ζευγάρι να τους μεταφέρει περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ σε κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (19/12) η εισαγγελία, που έχει αναλάβει την έρευνα.
Οι δράστες, μια «δομημένη εγκληματική ομάδα», σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, εισέβαλαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην οικία του ζευγαριού, στις ακτές της Λα Ροσέλ.
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες, απαιτώντας από τα θύματά τους να τους καταθέσουν κρυπτονομίσματα», εξήγησε σε ένα δελτίο Τύπου ο εισαγγελέας της Ρεν Φρεντερίκ Τεϊγέ.
Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει ο ιστότοπος The Big Whale.
Μια έρευνα ξεκίνησε μεταξύ άλλων για εκβιασμό από εγκληματική οργάνωση, παράνομη κατακράτηση, σύσταση συμμορίας με στόχο την προετοιμασία εγκλημάτων.
Αύξηση των απαγωγών που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα
Οι απαγωγές με στόχο την καταβολή λύτρων ή οι απόπειρες απαγωγής που συνδέονται με κρυπτονομίσματα καταγράφουν άνοδο τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία.
Στις αρχές Ιανουαρίου, ένας άνδρας ηλικίας 56 ετών είχε εντοπιστεί στο πορτπαγκάζ ενός οχήματος κοντά στο Μανς (κεντρικά), σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από την οικία του στην ανατολική Γαλλία. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, επρόκειτο για τον πατέρα ενός ινφλουένσερ κρυπτονομισμάτων με έδρα το Ντουμπάι.
Κατόπιν, στα τέλη Ιανουαρίου, ο συνιδρυτής της εταιρείας χαρτοφυλακίων κρυπτονομισμάτων Ledger, Νταβίντ Μπαλάντ, και η σύντροφός του απήχθηκαν στο Σερ (κεντρικά). Ο Μπαλάντ, του οποίου ακρωτηρίασαν ένα δάκτυλο, αφέθηκε ελεύθερος, κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης και η σύντροφός του είχε βρεθεί δεμένη μέσα σε ένα όχημα.
Στο Παρίσι, την 1η Μαΐου, ήταν ο πατέρας ενός διαχειριστή μιας εταιρείας που εξειδικεύεται σε κρυπτονομίσματα με έδρα τη Μάλτα, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής. Οι δράστες του είχαν επίσης κόψει ένα δάκτυλο και ζητούσαν λύτρα ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Είχε αφεθεί ελεύθερος έπειτα από 58 ώρες.
Λίγες ημέρες αργότερα, την 13η Μαΐου, ένα βίντεο, που έγινε viral, είχε καταγράψει την απόπειρα απαγωγής της κόρης και του εγγονού του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Paymium.
May 13th, in France, 4 men tried to kidnap the daughter and grandson of Paymium CEO Pierre Noizat.
The kidnapping failed when the daughter, grandson, and bystanders fought back.
The individuals were apprehended shortly after. It was discovered the guns were not real. pic.twitter.com/Q5ehPBMl36
— vx-underground (@vxunderground) May 31, 2025
Σε κάθε μία από αυτές τις υποθέσεις, ύποπτοι συνελήφθησαν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος τους και προφυλακίστηκαν.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ12 ώρες agoΈφυγε από την ζωή ο Χρήστος Αδαμοπουλος
-
ΚΟΣΜΟΣ6 ώρες agoOι αρχές της Ουκρανίας παρέλαβαν από τη Ρωσία 1.003 νέες σορούς
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες agoΔιακοπές νερού σε Αιγάλεω, Γλυφάδα και άλλες περιοχές της Αττικής την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ώρες agoO Shawn Ryan αποκλειστικά στο ERTnews για τα podcast προφορικής ιστορίας
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες agoΚΚΕ: Εμπορευματοποιούν το νερό με το διπλασιασμό των παγίων στα τιμολόγια
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες agoΣτο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο “αντίο”
-
LIFESTYLE9 ώρες agoΝίκος Ξυλούρης: “Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που τον κρατάει ζωντανό 45 χρόνια”, λέει η χήρα του – “Η μνήμη του Νίκου δεν ξεθωριάζει, περνά από γενιά σε γενιά” (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες agoΚρούσμα μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια Λυκείου







