

LIFESTYLE
Γαλλία: Πέθανε στα 43 της η βέλγα ηθοποιός Εμιλί Ντεκέν από σπάνιο καρκίνο
Η βέλγα ηθοποιός Εμιλί Ντεκέν πέθανε χθες Κυριακή στα 43 της χρόνια στο νοσοκομείο Gustave Roussy, σε προάστιο του Παρισιού, εξαιτίας επιπλοκών σπάνιου καρκίνου, ενημέρωσαν η οικογένειά της και η καλλιτεχνική πράκτοράς της Ντανιέλ Γκεν το Γαλλικό Πρακτορείο (στη φωτογραφία από το instagram, επάνω, η Εμιλί Ντεκέν).
Η Εμιλί Ντεκέν δήλωνε πως έδινε μάχη με αρρώστια ολοένα πιο επιθετική, που σήμαινε πως «δεν θα ζούσε όσο προβλεπόταν»
Είχε αποκαλύψει τον Οκτώβριο του 2023 πως έπασχε από καρκίνο του ενδοκρινικού συστήματος, που είχε διαγνωστεί δυο μήνες νωρίτερα, και αναγκάστηκε να μείνει μακριά από τα κινηματογραφικά πλατό και το θεατρικό σανίδι έκτοτε.
«Τι σκληρός αγώνας! Και δεν τον επιλέγουμε…», συνόψιζε η ηθοποιός μέσω Instagram την 4η Φεβρουαρίου, παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.
Τον Δεκέμβριο, δήλωνε στο TF1 πως έδινε μάχη με αρρώστια ολοένα πιο επιθετική, που σήμαινε πως «δεν θα ζούσε όσο προβλεπόταν». Βρισκόταν αντιμέτωπη με υποτροπή, έπειτα από ύφεση.
Ο καρκίνος της ήταν κακοήθης όγκος στον επινεφρίδιο αδένα — η πρόγνωση είναι πιο δυσοίωνη όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος.
Η καριέρα της
Γεννημένη την 29η Αυγούστου 1981, η Εμιλί Ντεκέν αποκαλύφθηκε στο κοινό μόλις στα 18 της χρόνια, πρωταγωνιστώντας στο φιλμ «Rosetta» των αδελφών Νταρντέν, που της χάρισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών το 1999.
Ενσάρκωσε ρόλους σε άλλες σχεδόν 50 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των «La fille du RER» (2009), «À perdre la raison» (2012), που της εξασφάλισε δεύτερη διάκριση στις Κάννες — στην κατηγορία Un certain regard —, «Pas son genre» (2014), και το «Les choses qu’on dit, les choses qu’on fait», για την οποία έλαβε Σεζάρ Β΄ Γυναικείου ρόλου το 2021.
Πηγή: ΑΠΕ

-
VIDEO19 ώρες ago
“ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ” – Ν. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ – ΕΠ/ΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Δ.ΒΟΛΟΥ
-
VIDEO3 ώρες ago
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: ΟΥΡΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 24ΧΡΟΝΟ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΗ
-
LIFESTYLE6 ώρες ago
«Άρρωστη για 4η μέρα, μερικώς αφυδατωμένη από τους εμετούς»
-
VIDEO24 ώρες ago
Η Ωρα του Λαού με τον Νίκο Κωνσταντινίδη 28/04/2025 Μέρος Α
-
VIDEO23 ώρες ago
Η Ωρα του Λαού με τον Νίκο Κωνσταντινίδη 28/04/2025 Μέρος Β
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες ago
Β. Κικίλιας: Αναμένουμε σημαντικές μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις οικογένειες και στα ταχύπλοα
-
LIFESTYLE13 ώρες ago
Όλγα Κεφαλογιάννη: Το φωτογραφικό album από το δεύτερο πάρτι γενεθλίων
-
ΚΟΣΜΟΣ20 ώρες ago
Ανατροπή νταλίκας στη Λεωφόρο Αθηνών – Διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα