ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός: Προ των πυλών νέα κακοκαιρία στην Ανατολική Μεσόγειο
Διαβάστε: Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα – Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια (Χάρτης)
Καιρός: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες
Ωστόσο, εικόνα αυτή θα αλλάξει απότομα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ήδη από τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, νεφώσεις από τα δυτικά θα σηματοδοτήσουν την υποχώρηση του αντικυκλώνα. Από τον Βόρειο Ατλαντικό αναμένεται να κατέβει βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα φέρει εκτεταμένη επιδείνωση με βροχές, κατά τόπους ισχυρές. Από την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, η προσέγγιση του συστήματος θα ενισχύσει τους νότιους ανέμους, που περνώντας πάνω από τη Μεσόγειο θα φορτιστούν με υγρασία, δημιουργώντας τις συνθήκες για γενικευμένες και τοπικά έντονες βροχοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα τυρρηνικά τμήματα της Ιταλίας.
Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα
Η κατάρρευση του αντικυκλώνα στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και η κάθοδος βαρομετρικών χαμηλών από τον Ατλαντικό συχνά αποτελεί προάγγελο αλλαγής και για την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως η χώρα μας βρίσκεται συνήθως στην ανατολική «ουρά» των συστημάτων αυτών. Αυτό μεταφράζεται σε ενίσχυση νοτίων ανέμων, μεταφορά υγρασίας από τη Μεσόγειο και αυξημένες πιθανότητες για βροχές, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο και σταδιακά σε ηπειρωτικές περιοχές. Τα ορεινά της Πίνδου και της βόρειας χώρας είναι τα πρώτα που θα μπορούσαν να δουν χιόνια, εφόσον υπάρξει επαρκής ψυχρή εισβολή στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.
Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 14/12
Σήμερα, Κυριακή 14/12, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς, την Κρήτη και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Σχεδόν αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 18 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός κατά τόπους θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες agoΟ πατέρας του αγνοούμενου γιατρού που έκανε το αγροτικό του στην Σκιάθο «Κάτι περίεργο συνέβη με τον γιο μου»
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες agoΟλομέλεια προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων: Θεσμική απάντηση στις προκλήσεις
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες agoΣκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Μεταφέρονται στην Αθήνα οι 15 συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις
-
LIFESTYLE15 ώρες agoΝίκος Μουτσινάς: “4 χρόνια έψαχνα τρόπους να δημιουργήσω μονογονεϊκή οικογένεια και συνειδητοποίησα ότι δεν εμπεριέχει ελευθερία” (Βίντεο)
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ12 ώρες agoΤρίκαλα: Εκδήλωση για τα 50 χρόνια παρουσίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ12 ώρες agoΤεράστιο διπλό για τη Λάτσιο στην Πάρμα, σκόραρε και πήρε «τρίποντο» με 9 παίκτες!
-
ΚΟΣΜΟΣ16 ώρες agoΙνδία: Σκηνές χάους από εξαγριωμένους οπαδούς που δεν μπόρεσαν να δουν τον Μέσι
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 ώρες ago«Αισιοδοξία στη Ρεάλ για το συμβόλαιο του Βινίσιους και τη σχέση του με τον Αλόνσο»






