Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Αυτός είναι ο 53χρονος που έχασε τη ζωή του ψάχνοντας χρυσές λίρες

Published

on

53xronos nekros xrysothiras larisa.jpg
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 53χρονος χρυσοθήρας στους Γόννους Λάρισας, όταν εγκλωβίστηκε σε σπηλιά, την ώρα που αναζητούσε λίρες μαζί με ομάδα ατόμων. Υπενθυμίζεται πως παρά τις πολύωρες προσπάθειες διάσωσης από τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Διαβάστε: Λάρισα: Πώς ο αστικός μύθος οδήγησε στο μοιραίο κυνήγι θησαυρού – Ο νεκρός χρυσοθήρας στα Τέμπη, το παράνομο κυνήγι λιρών και οι άφαντοι συνεργοί (Εικόνες & Βίντεο)


Λάρισα: Από τι πέθανε χρυσοθήρας ο Θανάσης Νεοχωρίτης

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesspost.gr, από τα πρώτα ιατρικά ευρήματα φαίνεται πως ο άτυχος Θανάσης Νεοχωρίτης υπέστη πνευμονοθώρακα και κάταγμα στο πόδι, πιθανότατα εξαιτίας κατολίσθησης ή πτώσης μέσα στη σπηλιά βάθους περίπου 22-23 μέτρων.

Στο σημείο κατασκευάστηκαν ειδικά υποστυλώματα για την ασφαλή προσέγγιση του εγκλωβισμένου, ενώ οι διασώστες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν με οξυγόνο, ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή, χωρίς αποτέλεσμα. Πλέον αναμένονται και οι ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν υπέστη και αιμοθώρακα.


Αύριο η κηδεία του άτυχου 53χρονου 

Όπως αναφέρει το thenewspaper.gr, η τραγική είδηση έχει προκαλέσει θλίψη στον Βόλο, τον Πτελεό -τόπο καταγωγής του- και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, με συγγενείς και φίλους να αδυνατούν να πιστέψουν την απώλεια. Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη (2/10), στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πτελεού. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό από τις 11:30 π.μ. Τον Θανάση Νεοχωρίτη αποχαιρετούν τα αδέλφια του Σοφία, Κωνσταντίνος και Πηνελόπη Νεοχωρίτη, τα ανίψια και οι υπόλοιποι συγγενείς.

Advertisement

Ξάδελφος του 53χρονου, που μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star, έκανε λόγο για έναν πολύ καλό άνθρωπο, φιλότιμο, εργατικό, αν και λίγο επιπόλαιο, που εύκολα μπορούσε να παρασυρθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς από τους συγγενείς δε γνώριζε ότι αναζητούσε χαμένους θησαυρούς.


Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από σήραγγα βάθους τουλάχιστον 25 μέτρων. Όπως είπε ο Αλέξανδρος Καλαφάτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», φαίνεται πως την ώρα που βρισκόταν μέσα στη σήραγγα ο 53χρονος, σημειώθηκε κάποια κατολίσθηση. Ο 77χρονος που ήταν μαζί του κατάφερε να βγει έξω, ενώ τα δύο αδέλφια που επίσης ήταν εκεί, κατά πάσα πιθανότητα τρομοκρατήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή για να μη συλληφθούν, αφού οι έρευνές τους ήταν παράνομες.

Ο 77χρονος μέσω του 112 ειδοποίησε τις αρχές και ενημέρωσε τι είχε συμβεί. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του 53χρονου ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης. Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες και κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ. Χρειάστηκαν όμως περίπου πέντε ώρες για να φτάσουν στον 53χρονο και όταν τον εντόπισαν δεν είχε τις αισθήσεις του. Ενώ τον πλησίαζαν, μάλιστα, σημειώθηκε κι άλλη κατολίσθηση, ωστόσο με το φορείο που είχαν στα χέρια τους κατάφεραν να τον προστατεύσουν.



Στη συνέχεια, του χορήγησαν οξυγόνο και ο 53χρονος ανταποκρίθηκε και απέκτησε επικοινωνία με το περιβάλλον. Το μικρό μάλιστα χρονικό διάστημα που επανέκτησε τις αισθήσεις του φέρεται να είπε στους διασώστες ότι τον πονούσαν τα πλευρά του. Οι πυροσβέστες που χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό με μπουκάλες οξυγόνου, πριν ξεκινήσουν τον απεγκλωβισμό του 53χρονου, έφτιαξαν υποστυλώματα για να τον ανεβάσουν με ασφάλεια.

Όταν κατάφεραν να τον βγάλουν στην επιφάνεια, χρειάστηκε να τον μεταφέρουν από ένα κακοτράχαλο μονοπάτι για περίπου μισή ώρα, προκειμένου να φτάσουν κοντά στον κεντρικό δρόμο που περίμενε το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.



Advertisement

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο άνδρας υπέστη ρήξη σπλήνας και είχε σπασμένα πλευρά. Θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν μέσα στη σήραγγα υπήρχε μηχάνημα που προκάλεσε αναθυμιάσεις κι έχασε τις αισθήσεις του ο 53χρονος.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο