Connect with us
banner epikhirisis

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Αλμυρός- Νεκρός ο 53χρονος που είχε εγκλωβιστεί σε σπηλιά και έψαχνε λίρες

Published

on

LARISA0S1

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 53χρονος που εγκλωβίστηκε σε σπηλιά βάθους 22 μέτρων στους Γόννους Λάρισας, ενώ έψαχνε για κρυμμένες λίρες.

Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε ώρες και περιλάμβανε ειδικές δυνάμεις της ΕΜΑΚ, οι οποίες αντιμετώπισαν δυσκολίες λόγω κατολίσθησης στο σημείο.

Οι Αρχές κατάφεραν να του φέρουν οξυγόνο και μετά από πολλές ώρες να τον βγάλουν από τη σπηλιά και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Στο μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε με τους διασώστες, ωστόσο στο τελικό στάδιο, βγαίνοντας από τη σήραγγα, οι διασώστες παρατήρησαν επιδείνωση της κατάστασής του.

Τι έγινε

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας αρχιπύραρχο, Αναστάσιο Καρατζά η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Στο σημείο είχαν κατασκευαστεί στοές, ενώ οι διασώστες διαπίστωσαν πως είχαν κατασκευαστεί υποστυλώματα και σύστημα εξαερισμού.

Advertisement

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΕΡΤΝews, ομάδα 4-5 ατόμων μπήκε στην σπηλιά, ωστόσο αργότερα μέλη της ομάδας άρχισαν να ζαλίζονται και να αισθάνονται δυσφορία. Ο πρώτος που βγήκε από τη σπηλιά, σχεδόν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ενημέρωσε για το περιστατικό ζητώντας τη βοήθεια των Αρχών, ενώ από τη σπηλιά βγήκαν και άλλα μέλη της ομάδας.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Κατά τις μεσημβρινές ώρες χθες, Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2025, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για τον εντοπισμό και τη διάσωση άνδρα από σπήλαιο, στη Δ.Ε. Γόννων Λάρισας.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 27 πυροσβέστες του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού (ΒΙ.ΠΕ.) Λάρισας και των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης και της 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Ο άνδρας, αφού εντοπίστηκε από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις εντός του σπηλαίου, με συντονισμένες ενέργειες ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο, όπου και παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Advertisement

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, Τετάρτη 01 Οκτωβρίου 2025».

(Πηγή: To Βήμα)

zougla.gr  foto

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο