ΕΛΛΑΔΑ
Λούτσα: Το αμαρτωλό παρελθόν που “οδήγησε” τον 29χρονο στο τροχαίο
Σπυρος Δαρσινος
Διαβάστε: Λούτσα: Οδύνη στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο τραγικό τροχαίο (Εικόνες & Βίντεο)
Οι περιγραφές του ιστορικού του 29χρονου από αστυνοµικές πηγές των «Παραπολιτικών» δίνουν την εντύπωση πως, αργά ή γρήγορα, θα ερχόταν η κλιµάκωση αυτής της ανεύθυνης συµπεριφοράς. Από τις µικροκλοπές και τη διακίνηση ναρκωτικών, φτάσαµε δυστυχώς στην -ουσιαστικάδολοφονία ενός 24χρονου νέου. Παιδί το οποίο από νωρίς είχε χάσει οριστικά τον δρόµο του µέσα στην κοινωνία, ο 29χρονος «κατάφερε» να απασχολήσει τις Αρχές από την ηλικία των 15 ετών. Θα έλεγε κανείς πως µέσα στη θέρµη της εφηβείας, το 2011, ταυτοποιήθηκε από κατοίκους της Λούτσας πως έκλεψε ένα µηχανάκι. Τότε συντάχθηκε συγκεκριµένη καταγγελία, που παραδόθηκε στους αστυνοµικούς της περιοχής, ωστόσο ένεκα της ανηλικότητας του ανεύθυνου οδηγού το περιστατικό πέρασε «στα ψιλά».
Το «µήνυµα» είχε σταλεί από νωρίς, ωστόσο ήταν ταυτόχρονα τόσο αργά. Τέσσερα χρόνια αργότερα, σε ηλικία 19 ετών, απασχόλησε δύο φορές την Αστυνοµία. Μέσα σε µία χρονιά, το 2015, «πρόσφερε» δουλειά στους αστυνοµικούς του Τ.Α. Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη και σε αυτούς του αντίστοιχου Τµήµατος της Αγίας Παρασκευής Αττικής. Ενας έλεγχος από αστυνοµικούς της οµάδας ∆Ι.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη ήταν αρκετός για να εντοπιστεί µικρή ποσότητα κάνναβης, ενώ στην Αθήνα ταυτοποιήθηκε η εµπλοκή του σε διακεκριµένες κλοπές, µε τη συµβολή ακόµα ενός νεαρού. Πλέον ο 29χρονος είχε µπει για τα καλά στον κόσµο των ποινικών.
Λούτσα: Tο πρώτο “καμπανάκι” στη ζωή του 29χρονου
Οσο κυλούσε η ζωή για τον 29χρονο, η κατεύθυνση την οποία είχε πάρει άρχιζε να σχηµατίζεται. Και σε αυτό το στάδιο ήταν εµφανές πως δεν υπήρχε πλέον γυρισµός γι’ αυτόν. Η ιστορία συνεχίζεται το 2017. Εκείνη την εποχή, για τους αστυνοµικούς της Λούτσας, παρουσιάζεται µια υπόθεση η οποία αποτελεί… ψωµοτύρι. Ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ιστορίας εντοπίζεται στο σπίτι του µε τη σύντροφό του και συλλαµβάνεται για διακίνηση ναρκωτικών. Μέσα στο σπίτι εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης 57 γραµµαρίων και διαπιστώθηκε πως αυτή η διαδικασία αποτελούσε κοµµάτι του βιοπορισµού του. Πέραν των προαναφερθέντων, όµως, αυτό που θα ακολουθούσε ήταν και το σηµάδι της µοίρας. Ενα τροχαίο ατύχηµα, το οποίο λίγο έλειψε να γίνει και αυτό δυστύχηµα.
Ηταν λίγο µετά το µεσηµέρι της 13ης Απριλίου του 2020 όταν ο 24χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο της µητέρας του. Μαζί του ως συνοδηγός, ένας 21χρονος. Ο οδηγός, υπό την επήρεια κάνναβης, έχασε τον έλεγχο του οχήµατος, το οποίο και ανετράπη. Αν και εκείνος τραυµατίστηκε ελαφρά, ο 21χρονος χρειάστηκε να διακοµιστεί στο ΚΑΤ, λόγω σοβαρού τραυµατισµού. Αυτό ήταν και το πρώτο «καµπανάκι» για το τι θα επακολουθούσε. Ενα σηµάδι της µοίρας, που κυρίως ο 29χρονος αγνόησε.
Η τελική ευθεία
Πλησιάζοντας στο σήµερα, τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο για τον 29χρονο. ∆ύο ακόµα σοβαρότερα περιστατικά εντάχθηκαν στο βιβλίο συµβάντων σε δύο και πάλι διαφορετικά Αστυνοµικά Τµήµατα. Το 2022 απασχόλησε και πάλι τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκαν κοκαΐνη και κάνναβη. Και εκείνη την υπόθεση είχαν αναλάβει οι αστυνοµικοί της Λούτσας, που πλέον τον γνώριζαν απέξω και ανακατωτά. Την ίδια χρονιά, όµως, απασχόλησε και τους αστυνοµικούς της µακρινής Πέλλας, καθώς το όνοµά του ενεπλάκη σε υπόθεση απάτης µε χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο ίδιος φέρεται να είχε βάλει το «χεράκι» του µαζί µε άλλους συνεργούς για να αποσπάσουν περίπου 4.000 ευρώ. Μοιραία, το ηµερολόγιο έφτασε στο βράδυ του περασµένου Σαββάτου. Στην άφιξη του 24χρονου Γιάννη Σωτήρη, ο οποίος κατέφτασε στη χώρα µας από το Βέλγιο µε σκοπό να παραστεί στην ορκωµοσία της καλής του. Της 21χρονης Αννας-Μαρίας, η οποία παλεύει µε τους τραυµατισµούς της στη Νευροχειρουργική Κλινική του ΚΑΤ.
Κανείς από τους δύο, ούτε φυσικά οι συγγενείς του πρώτου που έσπευσαν να τον υποδεχτούν επί της Λεωφόρου Αρτέµιδος µπορούσαν να φανταστούν τι θα συνέβαινε. Λίγο αργότερα, ο 29χρονος πατούσε το γκάζι. Εχανε τον έλεγχο του οχήµατός του, το οποίο προσέκρουσε σε ένα σταθµευµένο όχηµα. Η πορεία όµως συνεχίστηκε. Τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν ήταν δραµατικά. Το ανεξέλεγκτο όχηµα παρέσυρε τον 24χρονο, την 21χρονη, ενώ, χτυπώντας το αυτοκίνητο της οικογένειας, η αδελφή και η µητέρα του πρώτου τραυµατίστηκαν ελαφρά από τα θραύσµατα. Ο θάνατος ήρθε ακαριαία για τον 24χρονο. Οι αιµατολογικές και οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν τους «συνεργούς» του 29χρονου: αλκοόλ και κοκαΐνη…
Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά της κατάθεσης του «Φραπέ»
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ18 ώρες agoΕκτροπή τουριστικού λεωφορείου στο Βελεστίνο με 13 ελαφρά τραυματίες – Πώς έγινε το τροχαίο
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες agoΕξεταστική OΠΕΚΕΠΕ: «Σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν» είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου στη Μ. Συρεγγέλα – Για απαράδεκτη σεξιστική επίθεση κάνει λόγο η ΝΔ
-
ΚΟΣΜΟΣ18 ώρες agoΑπό τις «σκιές» του Καράκας στο «φως» του Όσλο – Πώς η Μαρία Κορίνα Ματσάδο απέδρασε από τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το Νόμπελ της
-
ΒΟΛΟΣ9 ώρες agoΟδηγώντας μεθυσμένος προσέκρουσε με το δίκυκλό του στην πόρτα σταθμευμένου ΙΧ και προκάλεσε φθορές
-
ΒΟΛΟΣ21 ώρες agoΟδηγώντας μεθυσμένος προσέκρουσε με το δίκυκλό του στην πόρτα σταθμευμένου ΙΧ και προκάλεσε φθορές
-
VIDEO22 ώρες agoΣφοδρή κριτική Μπέου στην αντιπολίτευση Βόλου: «Είστε η ντροπή της πόλης»
-
ΚΟΣΜΟΣ12 ώρες agoΙσχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι






