ΚΟΣΜΟΣ
Μασκ: Αναζητεί τρόπους να απομακρύνει τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ πριν τις εκλογές

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με συμμάχους που αφορούσαν την απομάκρυνση του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ από το αξίωμά του πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Οι ύπουλες κινήσεις του Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και στενός σύμμαχος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρείχε στήριξη τον περασμένο μήνα στο αντιμεταναστευτικό κόμμα της Γερμανίας ενόψει των εκλογών του Φεβρουαρίου και έχει επανειλημμένως σχολιάσει την πολιτική στη Βρετανία απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, αναφέρει το Reuters.
Ο Μασκ εξετάζει πώς ο ίδιος σε συνεργασία με τους συμμάχους του μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση των Εργατικών και έχει αναζητήσει πληροφορίες για τον τρόπο εξασφάλισης στήριξης για εναλλακτικά πολιτικά κινήματα στη Βρετανία με στόχο να επιβάλει αλλαγή στην κυβέρνηση, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πρόσωπα που γνωρίζουν το ζήτημα.
Ο ίδιος δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού.
«Η άποψή του είναι ότι ο ίδιος ο δυτικός πολιτισμός απειλείται», είπε ένα από τα πρόσωπα που επικαλείται η εφημερίδα.
Η εμπλοκή του στην Ευρώπη
Ο δισεκατομμυριούχος έχει κατηγορήσει τον Στάρμερ για την αδυναμία του–όπως την χαρακτήρισε– να ασκήσει διώξεις εις βάρος συμμοριών που βίαζαν νεαρά κορίτσια όταν ήταν επικεφαλής εισαγγελίας μεταξύ 2008 και 2013. Ο Στάρμερ υπερασπίστηκε στη συνέχεια το έργο του ως κορυφαίος εισαγγελέας της Βρετανίας.
Ο επιχειρηματίας είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει σήμερα την αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, την Αλίς Βάιντελ, σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί ζωντανά.
Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν χαρακτηρίσει ακροδεξιό, εξτρεμιστικό το γερμανικό αυτό κόμμα το οποίο στηρίζει ο Μασκ.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε εξέφρασε την ανησυχία του για την ανάμειξη του δισεκατομμυριούχου σε πολιτικά ζητήματα χωρών πέραν των ΗΠΑ.

-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες ago
Θ. Πλεύρης: Όποιος έρχεται παράνομα στην Ελλάδα, είτε θα επιστρέφει στη χώρα προέλευσής του, είτε θα μπαίνει φυλακή
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες ago
Θ. Πλεύρης: Όποιος έρχεται παράνομα στην Ελλάδα, είτε θα επιστρέφει στη χώρα προέλευσής του, είτε θα μπαίνει φυλακή
-
VIDEO11 ώρες ago
«Λουκέτα» σε καταστήματα στις Αλυκές – Κωνσταντίνος Τσουράπας, πρόεδρος ΟΣΒΕ Μαγνησίας
-
LIFESTYLE2 ώρες ago
Ιωάννα Τούνη για τον γιο της Πάρη: “Δεν με νοιάζει αν λερώσει το σπίτι – Με νοιάζει να μάθει, να τολμάει, να ζει” (Εικόνα)
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Έπαθε ανακοπή στο αεροδρόμιο και τον επανέφεραν στη ζωή
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ23 ώρες ago
Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε χρόνο εργασίας, υπερωρίες και προσλήψεις
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Στο νοσοκομείο κατέληξε 40χρονη μετά την επίθεση από αδέσποτο σκύλο
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Λέσβος: “Έχει τρύπες σε πνεύμονα, διάφραγμα και του κόπηκαν οι μύες”